Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jemné vlasy: Jak o ně správně pečovat

Jemné vlasy: Jak o ně správně pečovat

Jemné vlasy: Jak o ně správně pečovat

22. září 2018 od Eva Suchomelová

22. září 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Adéla Drábková

Čím dál víc českých žen má jemné vlasy, které jsou slabé a neustále plihnou. Jak se o ně starat, aby působily zdravě, vitálně a upraveně? Na radu jsme se zeptali kadeřnice Adély Drábkové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Jemné vlasy jsou bohužel dědičné, takže pokud jste zjistila (nebo vám to sdělila vaše kadeřnice), nelze doufat, že by se to dalo nějak výrazně a trvale změnit. A podle čeho se jemné vlasy poznají? Typický je pro ně malý objem, plihnutí, vlasy působí řídkým dojmem a také mají sklon k ulamování konečků, shrnuje v kostce Adéla Drábková. Ale pozor! Nepleťte si je s mastícími se vlasy! Tam je příčinou plihnutí nadměrná produkce kožního mazu. Jemné vlasy se u kořínků mastí více především tehdy, když používáte nevhodnou pečující či stylingovou kosmetiku nebo vlasovou pokožku příliš dráždíte častým česáním a kartáčováním, případně nevhodně vybranými hřebeny a kartáči.
 
úprava vlasů

Vhodná péče je alfou a omegou

Majitelky jemných vlasů by si měly v první řadě zkontrolovat, čím si vlastně myjí vlasy a jakou pečující kosmetiku používají. Mnoho značek pečující vlasové kosmetiky má v nabídce komplexní řadu pro jemné vlasy. Odbornice radí používat při péči o jemné vlasy následující přípravky:
  • regenerační šampon pro objem vlasů,
  • oplachovací regenerační kondicionér pro objem vlasů,
  • bezoplachový sprej pro získání objemu před finální tepelnou úpravou vlasů.
Rozhodně se vyvarujte jakýchkoli produktů, které vlasy zbytečně zatíží. Pro jemné vlasy nejsou vhodné jakékoli vlasové masky – z obchodu ani domácí,“ říká kadeřnice. Některé ženy preferují dětské přípravky nebo bio kosmetiku, ovšem ani jedno z toho necílí na problémy jemných vlasů. „Dětská kosmetika není špatná, ale nejvhodnější je skutečně zvolit si řadu určenou pro péči o jemné vlasy a pro dodání objemu,“ potvrzuje expertka na krásné vlasy.

Tip redakce:
Pro posílení jemných, křehkých a slabých vlasů je určena řada L´Oréal Paris Botanicals Fresh Care s olejem z koriandru, z níž doporučujeme především šampon a oplachovací balzám, neboť neobsahují silikony, parabeny ani barviva, která by vlasy zatěžovala. Sáhnout můžete také po šamponu a kondicionéru z řady Tony&Guy Volume Addiction pro jemné vlasy. Případně vyzkoušejte řadu přípravků pro slabé a jemné vlasy Glisskur Supreme Fullnes, v níž vedle šamponu a oplachovacího kondicionéru najdete i bezoplachový expres balzám pro objem vlasů.

produktové tipy redakce

Mytí podle pocitu

U jemných vlasů je specifické také mytí. Jednak je podstatné dodržovat zásady správného mytí vlasů – tedy šampon ke kořínkům a na vlasovou pokožku, kondicionér či balzám do délek a konečků, ale nikdy k hlavě! I frekvence mytí jemných vlasů se liší. „To je individuální, ale většinou kvůli objemu se vlasy myjí obden, nebo i každý den. To ale zas může způsobit zvyšující se maštění vlasové pokožky, takže se člověk snadno dostane do začarovaného kruhu,“ popisuje častý problém Adéla Drábková. Řešením alespoň na jeden den jsou suché šampony, ale stejně se nevyhneme mytí alespoň 1x za 3 dny.“
 
styling vlasů

Dobrý střih umí zázraky

To vám potvrdí každý kadeřník, že jemné vlasy potřebují udržovat určitou délku a střih. A co je pro ně nejvhodnější? Nejlepší je polodlouhý účes, např. trošku delší mikádo do rovna. Případně, pokud to vyžaduje tvar obličeje, může být jedna vrstva o trochu kratší (vznikne stupínek),“ radí expertka. Jaké další rady pro styling se vám budou hodit, pokud máte jemné vlasy?
  • Barvení: ano, ale volte spíš přelivy a bezamoniakové barvy a svěřte je svému kadeřníkovi.
  • Stylingové přípravky: lze použít produkty pro podporu objemu – pěny nebo tekutá tužidla (laky), ovšem sáhněte po středně tužicích, nikoli po těch nejsilnějších; extra silné by totiž jemné vlasy zatížily a účes by opět zplihl.
  • Výčesy a spínání vlasů: pokud se vlasy příliš neutáhnou do sponek či gumiček, dají se i jemné vlasy beze škody vyčesávat či spínat do culíků, copů či drdolů.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Adéla Drábková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Adéla Drábková
Vlasová expertka a kadeřnice
330
"Moje práce mě těší i proto, že výsledek je vidět hned."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít