Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Barvení vlasů: Trendy roku 2024

Barvení vlasů: Trendy roku 2024

Barvení vlasů: Trendy roku 2024

29. prosince 2023 od Veronika Decsy

29. prosince 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Veronika Decsy

Nový rok je ideálním obdobím na změnu vzhledu, a to v podobě jak nového střihu vlasů, tak i jejich barvy. Najít ten správný odstín v nespočtu možností může být výzva. S našimi tipy vedle nešlápnete. Inspirujte se trendy z červených koberců a módních přehlídek, ale i z Pinterestu a TikToku, jsou různorodé a každý si přijde na své.

Dokonalé vlasy v kaštanově hnědém odstínu

Kaštanová barva výrazně ovlivnila vlasové trendy již v roce 2023 a své místečko si udrží i v následujícím roce. Měděné, kaštanové a zářivě červené odstíny byly středem pozornosti jak v módních časopisech, tak i na sítích a novým přírůstkem do rodiny virálních barev na vlasy budou kaštanově hnědé odstíny, jako je čokoládově třešňová barva. Pramínky hnědých odstínů tlumí výrazný červený podtón a vlasy získají nový rozměr a lesk. Tato hybridní varianta navíc dokazuje, že zrzavé vlasy mohou slušet každému.

Odbarvené vlasy: Teplé blond odstíny 

Platinové vlasy byly velkým trendem, ale jejich ledově blonďatého odstínu je obtížné dosáhnout a snad ještě obtížnější je si jej udržet – zejména pokud máte přirozeně tmavé vlasy. A proto se vrací zpět teplejší odstíny. Ty jsou naopak méně náročné na dotónování, a jsou tak skvělou cestou, jak obarvit odrostlé vlasy. U zesvětlování věnujte vždy extra pozornost následné péči – po barvě pomůže maska na vlasy Bear Fruits hloubkově vyživující maska na vlasy Avokádo (koupit v e-shopu) nebo Ziaja Kozí mléko Maska na vlasy s keratinem posilující (koupit v e-shopu).

 

Novinka pro blondýnky v podobě krémové blond

Dalším blond trendem jsou krémové odstíny, které si získaly oblibu mezi celebritami, modelkami i influencerkami a jejichž popularita neuhasne ani v roce 2024. Krémový odstín lichotí světlým tónům pleti a zároveň dodává vlasům lesk a jas. Je to dokonalý mix teplých a studených tónů, které se prolínají. Slibné výsledky nabízí L’Oréal Paris Casting Creme Gloss semipermanentní barva na vlasy 1021 kokosová pusinka (koupit v e-shopu).

 

Tónování vlasů – postup je polovinou úspěchu

Pro zdravé a krásné vlasy není důležitý jen výběr vhodné barvy, ale také její správná aplikace. Jak na domácí barvení vlasů podle nejnovějších trendů? Přiznejte odrosty a dodejte svému ombré špetku luxusu. Špičkou štětce vykreslete pár nepravidelných proužků – ať už v teplém hnědém odstínu, nebo naopak v ledové blond, hodit by se vám mohla Syoss barva na vlasy Ultra platinová blond 10_55 (koupit v e-shopu). Pohrajte si s barvami o několik odstínů odlišných, než je vaše přirozená barva vlasů, a získejte originální vzhled, který dodá vaší hřívě rozměr a pohyb.

Medově hnědá pro přírodní efekt

Pokud toužíte po barvě, ale nechcete žádný dramatický efekt, jednou z nejméně výrazných, přesto svěžích změn je zesvětlení vlasů z tmavě na světle hnědou. Vlasy chytí nový dech, po barvě či přelivu budou lesklejší a plné života, ale stále budou působit velmi přirozeně. Medově hnědý odstín hází na slunci teplé zlatavé odlesky, které vašim vlasům opticky dodají objem a šmrnc. Pokud vlasy nechcete rovnou barvit, vyzkoušejte Schwarzkopf Palette Color Shampoo barva na vlasy Zesvětlovač 12-0 (320) (koupit v e-shopu).

 

Espresso, prosím!

Jakou máte rádi kávu? Pokud tmavou a silnou, pak s ní můžete sladit své vlasy. Hnědé melíry do blond vlasů nebo celkový přechod na brunetku budou díky minimální nutnosti péče opravdu skvělou volbou. Kávově hnědá L’Oréal Paris Récital Préférence Brasilia tmavá hnědá 3/B (koupit v e-shopu) je specifická svým chladným, téměř černým odstínem, který vám umožní vychutnat si svou oblíbenou barvu plnými doušky. 

 

Tip redakce:
Pokud se u vás objevila alergická reakce na barvu na vlasy, vyzkoušejte přírodní barvení vlasů hennou – Henna 100% přírodní barva na vlasy hnědá (koupit v e-shopu).

 

Barvy léta podle Barbie

I v roce 2024 se v žebříčku trendů objeví barvy. Konkrétně odstíny růžové: od jemné jahodové blond přes šťavnatou růžovou až po křiklavě neonovou, jako je Schwarzkopf Live Ultra Brights barva na vlasy Party růžová 093 (koupit v e-shopu). Jakmile se začne oteplovat a vykoukne slunce, přebere růžová místo na výsluní. Jde v podstatě o kombinaci výše zmíněných zlatavých blond odstínů a kaštanové barvy. V létě se ujistěte, že víte, jak hydratovat vlasy, a dodávejte jim živiny, které z nich slunce a chlór vypálí. Zkuste například TRESemmé Repair Biotin kondicionér pro poškozené vlasy (koupit v e-shopu) nebo Gliss denní olejový elixír (koupit v e-shopu). Více o vlivu soli, tepla a chlóru na barvené vlasy si přečtěte zde.

 

„Přírodní“ stříbrné prameny se vracejí

U tohoto trendu si vezměte příklad ze starších generací, které nosily přirozenou šedivou barvou vlasů s grácií. Ať už si necháte odrůst přirozené šediny, nebo svou kštici ozvláštníte o lesklé stříbrné prameny, tento trend vám pomůže přijmout krásu šedivých vlasů. Na domácí barvení jsou skvělou volbou Schwarzkopf Live Urban Metallics barva na vlasy Metalická stříbrná U71 (koupit v e-shopu) nebo celá řada Garnier Color Sensation permanentní barva na vlasy S9 Stříbrná blond (koupit v e-shopu). Správného odstínu docílíte pomocí stříbrných nebo také fialových šamponů a kondicionérů, které vlasy dotónují, ještě než si stihnete umýt zbytek těla.

 

Přečtěte si:

Foto: Freepik.com

Připravil/a pro vás Veronika Decsy

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít