Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Barvení vlasů: Co s nimi udělá sůl, chlór nebo slunce?

Barvení vlasů: Co s nimi udělá sůl, chlór nebo slunce?

Barvení vlasů: Co s nimi udělá sůl, chlór nebo slunce?

19. července 2020 od Lucie Ulmanová

19. července 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Chcete-li mít v létě vlasy zdravé a lesklé, je třeba je chránit stejně jako tělo a pleť. Nejen škodlivé UV záření, ale i vysoké letní teploty, sůl, chlór a slunce se podepisuji na jejich stavu. A co dělat, abyste neměla vlasy jako slámu?
Pokud si vlasy pravidelně barvíte, je třeba si uvědomit, že po každém barvení i odbarvení jsou vlasy oslabené, a tím pádem zranitelnější. Proto je třeba se o ně starat pomocí kvalitních vlasových přípravků, které ochrání barvu vlasů.
žena blond - suché vlasy

Jak vlasům škodí?

Kombinace chlóru, sluníčka nebo soli je pro barvené nebo odbarvené vlasy doslova pohroma.
 
  • Sůl: Vlasy vysušuje a je potřeba je po koupání v moři umýt hloubkově čisticím šamponem nebo šamponem přímo určeným pro péči o vlasy namáhané mořskou vodou.
  • Chlór: Vlasy také přesušuje, navíc, když je v silnější koncentraci, mohou zelenat, a to nejen vlasy blonďaté. Vlasy je nutno před chlórem chránit koupací čepicí nebo se je snažit do chlórované vody vůbec nenamáčet.
  • Slunce: Vlasy přirozeně zesvětlá a vysušuje, je tedy zapotřebí vlasy chránit pomocí přípravků s UV filtrem nebo bariérovou ochranou, jako například kloboukem.

Jak ochránit barvu vlasů

Aby barvené vlasy vypadaly pořád skvěle, bez kvalitní péče určené přímo pro barvené vlasy se neobejdete. Vyzkoušejte například Nature Box Šampon Pomegranate Oil (koupit v e-shopu) a Nature Box kondicionér Pomegranate Oil (koupit v e-shopu). Kromě šamponu a kondicionéru zkuste vsadit také na další vlasové produkty. Barvu vlasů chraňte UV filtrem, je možné použít opalovací spreje na tělo a po každém vykoupaní vlasy přestříkejte. Vytvoří se patřičná vrstva na povrchu vlasu, který je tak chráněný. Vždy ke konci dne doporučuji aplikovat olejový zábal a masku,“ říká vlasový specialista Libor Smrž.  Zářivost barvy prodlouží L'Oréal Paris Pečující šampon pro barvené vlasy Elseve Color-Vive (koupit v e-shopu). Méně roztřepených konečků zajistí péče se zkrášlujícími oleji Gliss Kur Regenerační expres balzám Oil Nutritive (koupit v e-shopu). Poškozené vlasy intenzivně ošetřuje Toni&Guy Obnovující maska na vlasy Damage Repair (koupit v e-shopu).
dívka s rozpuštěnými vlasy v bazénu

Pozor na barvení

Každá žena chce být i během své plánované dovolené za královnu pláže. A většinou si také pokládá otázku, jestli jít ke kadeřníkovi, nebo zda by nebylo lepší návštěvu odložit, aby nešlo o zbytečně vyhozené peníze. Slunce, chlór i voda způsobí, že barva na vlasech dlouho nevydrží a rychleji se vymývá. Pokud se ale bez barvení neobejdete, nevadí. Nikoho netěší odrosty na společných fotografiích. „Vlasy si můžete nabarvit i před dovolenou. Pouze bych zbytečně nebarvil délky vlasů a také bych neprováděl zesvětlování. Zbytečně vlasy trápíte peroxidem a pak je dále vysušujete zmíněnou mořskou vodou, chlórem a pobytem na slunci,“ míní vlasový expert.

Tip redakce:
Vlasy létem namáhané a oslabené ochrání také přípravky, které regenerují a vyživují vlasy. Ideálně ještě s UVA/UVB filtry. Jako například celá řada výrobků
Gliss Kur Summer Repair, která obsahuje šampon, regenerační expres balzám a masku na vlasy 2 v 1.

aplikace masky

Zkroťte je účesem

Aby vám vlasy nepřekážely při opalování nebo koupání, vytvořte si na hlavě stylový letní účes k bazénu nebo na pláž. Zapomeňte například na drdoly, protože vlasy zbytečně trápíte, když je neorganizovaně smotáte a stáhnete gumičkou. Vlasy se mohou polámat a poškodit. Zkuste si vlasy sepnout stylově, ležérně vypadají rozpuštěné vlasy s copánky nebo poloviční drdol. Po vynoření z bazénu budete vypadat upraveně a volné vlasy vám budou hezky schnout.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Libor Smrž
profesionální kadeřník
"Za každou krásnou ženou je kadeřník, který miluje její vlasy."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít