Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jak na zářivou blond barvu bez žlutého nádechu

Jak na zářivou blond barvu bez žlutého nádechu

Jak na zářivou blond barvu bez žlutého nádechu

7. března 2020 od Lucie Ulmanová

7. března 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Největším nešvarem blond vlasů je žlutý nádech a chybějící lesk, u přírodních krásek si často genetika pohrála i s hustotou – blond vlasů bývá méně. To už nevyřešíte, ale na řadě věcí se zapracovat dá.

1. Základní péče

Bez dobrého šamponu nebudou dobré vlasy. A v případě blond vlasů to platí dvojnásob. Porozhlédněte se ve své oblíbené drogerii po těch, které jsou speciálně na blond vlasy. Obsahují totiž speciální látky, které zabraňují vymývání odstínů. Obdobně funguje i kondicionér, opět používejte ideálně přípravek ze stejné řady. Tahle dvojka vaše vlasy ochrání každý den. Jestli vás trápí výrazné žluté tóny, zkuste přípravky pro šedé vlasy, tzv. silver šampony, fungující na neutralizaci veškerých barevných pigmentů.
Tip redakce:
Vhodný pro přírodní i barvené blond vlasy je
Toni&Guy Kondicionér Illuminating Blonde (koupit v e-shopu) a NIVEA Pečující šampon Blonde Care s heřmánkem (koupit v e-shopu).
 

2. Barvení

Barvit vlasy na blond má svá specifika:
  • odrosty jsou viditelnější,
  • odstín se postupem času proměňuje.

Výhodou je, že můžete poměrně volně experimentovat s přelivy, protože vám chytnou snad všechny odstíny, stejně tak třeba i jednorázové spreje pro crazy účes na jeden večer. Při barvení vlasů dodržujte pokyny na obalu barvy, jen tak ochráníte své vlasy na dlouhou dobu. Přípravek na ustálení barvy a pro hladké rozčesávání, který je k balení připojen, vám možná vystačí i na dvakrát, kvůli dlouhovláskám někdy přibalí výrobci rovnou dva. Krátkovláska pak má čtyři péče, které může použít místo masky. U barevných tónů se neodchylujte více než o dva tóny od svého přirozeného, jinak budou odrosty vypadat velice nepřirozeně a budete muset barvit vlasy opravdu často. Zaměřte se na výběr správného podtónu, blond variací existuje nespočet – od jahodové blond přes medovou až po platinovou.

Tip redakce:
Přirozeného výsledku blond vlasů dosáhnete například
Natural & Easy Barvou na vlasy světle plavá champagne 530 (koupit v e-shopu) nebo zkuste osvěžovač barvy na světlé vlasy Schwarzkopf Barva na vlasy Palette Instant Color Ledová Blond 0 (koupit v e-shopu).

3. Maskování

Opakujte si jako mantru: jednou týdně maska, jednou týdně maska… A to ta speciálně určená na blond vlasy. Dodržujte návod na obalu a nechte ji působit tak dlouho, jak radí výrobce, vymyjte ji opravdu důkladně, aby vlasy zbytečně nezatěžovala. Maska se snaží uchovat a zadržet barevné pigmenty uvnitř vlasu. Vyzkoušejte například Kallos KJMN Color Masku na barvené vlasy s lněným olejem a UV filtrem (koupit v e-shopu). Na rozdíl od kondicionéru pronikají aktivní ingredience do hloubky vlasů. Obdobně fungují třeba i pečující olejíčky - pár kapek vetřete do vlasů (suchých nebo mokrých, podle pokynů výrobce). Zkuste třeba Toni&Guy Radiant Tropical Rozjasňující olej na vlasy (koupit v e-shopu).

4. Ochrana před sluncem

Nejen na mořském břehu, ale i ve městě slunce „odčerpává“ z vlasů blond odstíny překvapivým tempem. A z vašeho sexy odstínu se za pár dnů stane unifikovaný, nevýrazný odstín. Jako ochrana stálobarevnosti a proti působení slunečních paprsků existují spreje, kterými kštici před odchodem na slunce postříkáte. Kromě SPF obsahují i dávku hydratace, kterou vlasy (především ty obarvené za pomoci peroxidu, což je nejběžnější látka stahující tmavost z vlasů) obzvlášť potřebují. Jako záchranu můžete použít i NIVEA Lak na vlasy Color Care & Protect (koupit v e-shopu), který vlasy ochrání i před sluncem.

5. Přírodní oplachy

Citron a heřmánek jsou dvě ingredience, které můžete použít na oplach vlasů. Blond vlasů. Dobře fungují na podpoření barvy, citron zkuste na platinovou barvu a heřmánek zase doporučujeme na odstín „dětsky“ blond. Levandulový oplach pak funguje na neutralizaci nažloutlého tónu.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít