Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 4 důvody, proč používat kondicionér a balzám

4 důvody, proč používat kondicionér a balzám

4 důvody, proč používat kondicionér a balzám

16. srpna 2019 od Helena Pokorná Hladíková

16. srpna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Pokorná Hladíková ve spolupráci s expertem Eva Znamenáčková

Myslíte si, že vašim vlasům stačí šampon? Omyl! Přidat byste určitě měli také kondicionér a balzám na vlasy. Že nevíte proč? S kadeřnicí Evou Znamenáčkovou jsme pro vás dali dohromady ty nejdůležitější argumenty, takže teď už není důvod váhat.

Proč říct ano kondicionéru na vlasy?

1. „Uzavírač“ vlasů

Když si umyjete vlasy šamponem, vlasová kutikula se „otevře“. Kdyby to tak zůstalo, vlasy by se staly náchylnějšími k vysoušení a mechanickému i jinému poškození, což jistě nechcete dopustit. Proto vždy sáhněte po kondicionéru, jehož nejdůležitější funkcí je právě „uzavření“ vlasů, tedy zajištění jejich dostatečné ochrany.


2. Potřebná vláha

Časté fénování či kulmování, časté mytí i znečištěné ovzduší. To vše patří k důvodům, kvůli nimž jsou vaše vlasy nedostatečně hydratované, takže se snadněji lámou a celkově nejsou v dobré kondici. Pokud ale při jejich mytí použijete kondicionér, ať už obyčejný, nebo s extra hydratačním účinkem, věřte, že se vašim vlasům dostane potřebné vláhy. Budou tak silné, zdravé, hladké a krásně lesklé.  Intenzivní hydrataci a hedvábnou hebkost vašim vlasům poskytne třeba Herbal Essences Kondicionér Coconut Milk s exotickou vůní bílých květů, kokosu a vanilky.
pročesávání vlasů

3. Snadné rozčesávání

Ať už jsou vaše vlasy nepoddajné, nebo normální, určitě jste se nejednou potýkali s nepříjemným zacucháním. Schválně – pozorujte rozdíl mezi tím, když si vlasy umyjete pouze šamponem a když přidáte i kondicionér. Zaručujeme vám, že ve druhém případě budou vlasy hladké a uhlazené a půjdou krásně učesat. Vyzkoušejte například NIVEA Uhlazující bezoplachový kondicionér Hairmilk Natural Shine, který usnadní rozčesávání, působí proti krepatění a zajišťuje dlouhodobé uhlazení.


4. Lepší kvalita všech typů vlasů

Hydratační, na dodání objemu, na ochranu barvy… Kondicionérů existuje opravdu spousta a záleží jen na typu a potřebách vašich vlasů. Ale i když vaše kštice zdánlivě nic nepotřebuje, stejně je vystavena působení nepříznivých vnějších vlivů, zejména teď v létě (slunce, vítr, písek…). A jak už jsme si řekli výše, kondicionér by měl kvůli ochraně vlasů následovat po každém použití šamponu. Myslete na to a pořiďte si k šamponu toho správného „parťáka“.
kondicionér

Proč říct ano balzámu na vlasy?


1. Hloubkový opravář

Na rozdíl od kondicionéru, který působí jen na povrchu vlasů, balzám umí proniknout do vlasové kůry a posílit vnitřní část vlasů. Dokáže si tak poradit i s konkrétními vážnějšími potížemi, než je uhlazení vlasové kutikuly, a funguje tak vlastně coby vlasový „opravář“. Vyzkoušejte například Schwarzkopf Beology Obnovující balzám se vzácným kaviárovým výtažkem, který revitalizuje vlasy od kořínků až po konečky.


2. Vhodný i na pokožku hlavy

Zatímco kondicionér by se měl nanášet jen do délek vlasů, balzám lze aplikovat i na pokožku hlavy. A u některých druhů je to dokonce nutné, protože jsou vyvinuté speciálně k tomu, aby pomohly odstranit podráždění či svědění pokožky hlavy. Ochraňte svou pokožku hlavy i vlasy pomocí Head & Shoulders Balzámu proti lupům Supreme Damage Repair. Jeho speciální složení poskytuje dlouhodobou ochranu proti lupům, intenzivně hydratuje a vyživuje.
maska na vlasy

3. Potřebná výživa

Kromě schopnosti poradit si s některými problémy vlasů umí balzám ještě jednu podstatnou věc – uvnitř vlasu nejen „opravovat“, ale také tam přinést živiny. A to samé platí o pokožce hlavy. Proto chcete-li udržet svoje vlasy dobře vyživené (a tudíž zdravé a krásné na pohled), dopřejte jim pravidelnou péči v podobě balzámu. Odmění se vám za to.  Zejména suchým, hrubým vlasům dodá perfektní výživu třeba L’Oréal Paris Elseve Vyživující balzám Extraordinary Oil, a to díky vzácným olejům ze 6 květů, díky nimž budou vlasy zářivé, hebké a lehké bez zacuchávání.


4. Pryč s roztřepenými konečky

Myslíte, že roztřepené konečky se týkají jen suchých vlasů? Kdepak! Potýkat se s nimi můžete i v případě, že máte mastné nebo jemné vlasy. Pokud to tedy je váš problém, balzám určitě přizvěte na pomoc. Zaručeně vám pomůže například ten s obsahem arganového oleje, jako je například Garnier Botanic Therapy Balzám Cranberry & Argan Oil, který kromě vyživení, hydratace a ochrany také prodlužuje zářivost barvených vlasů. 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Pokorná Hladíková ve spolupráci s expertem Eva Znamenáčková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Pavlína Kučerová 2.září 2019
Dobrý den, prosím o informaci o správném pořadí použití, jestliže si po umytí šamponem potřebuji dát kondicionér a ještě použít i vyživující masku na vlasy.
Maska až po kondicioneru ....nebo před?
Děkuji

Expert z článku

Eva Znamenáčková
Kadeřnice
1387
"Každá žena je krásná, ošklivé ženy neexistují!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít