Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Popleťte si hlavu aneb Nejlepší zaplétané účesy léta

Popleťte si hlavu aneb Nejlepší zaplétané účesy léta

Popleťte si hlavu aneb Nejlepší zaplétané účesy léta

9. června 2020 od Lucie Ulmanová

9. června 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Zaplétané účesy jsou v létě ideální volbou. Zajistí vám perfektní vzhled nejen pro parné dny, ale jsou ideální k vodě, pro denní nošení nebo na skleničku s nejlepší kamarádkou či rande. Buďte kreativní a kouzlete s vlasy. A co vše se dá s nimi udělat?
Existuje nespočet variant copánkových kreací. Stačí jen šikovné ruce a chvilka času. Nejznámější je klasický francouzský cop, zkuste to ale tentokrát jinak. Spleťte si vlasy do roztomilých drdůlků nebo si udělejte tzv. waterfall braid neboli vodopádový cop v rozpuštěných vlasech. Pamatujte si, že s každou délkou vlasů se dá pracovat. Jdeme na to.

Copy pro delší nebo vlnité vlasy

Pokud nevíte, jak si upravit rovné dlouhé, polodlouhé nebo vlnité vlasy, zapleťte je. Zde existuje více variant, jak si s vlasy pohrát. Romanticky budete vypadat v tzv. waterfall braid. Vlasům nejdříve ale dodejte objem NIVEA Pěnovým tužidlem Volume Care (koupit v e-shopu). Také vlnité a kudrnaté vlasy zkroťte v létě copem. Samozřejmě záleží na míře „kudrnatosti“, ale dlouhé, přirozeně vlnité vlasy lze hezky stáhnout do culíku a zaplést. Proti krepatění a na zvýraznění vln použijte NIVEA  Balzám pro zvýraznění vlnitých vlasů Hairmilk Natural Shine (koupit v e-shopu).


1. Vodopádový cop 

postup pro vytvoření účesu
Prsty oddělte větší pramen vlasů přibližně nad ušima a rozdělte ho na tři části. Pleťte ho jako u klasického copu, kdy spodní pramen přendáte přes prostřední a vrchní také. Spodní pramen pak úplně pusťte a místo něho vezměte nový pramen, který překřížíte přes prostřední pramen. K hornímu pramenu přidávejte další pramen vlasů. Postup opakujte, jak potřebujete, a pak dokončete jako klasický cop, na konci stáhněte gumičkou. Vlasy můžete tímto způsobem splétat také z každé strany a uprostřed je spojit gumičkou. Vhodná je například Gabriella Salvete Gumička do vlasů proti zacuchání (koupit v e-shopu).


2. Zapletený culík 

Vlasy si uhlaďte a sčešte do klasického pevného culíku. Vlasy stáhněte gumičkou. Ohon rozdělte na dva stejně velké prameny a ty zatočte kolem sebe. Dole stáhněte opět gumičkou. Účes je snadný a máte ho hotový za pár minut. Dokonalý cop budete mít se stylingovým přípravkem Toni&Guy Zpevňující balzám na cop (koupit v e-shopu), který vlasy urovná a dodá jim perfektní strukturu. Navíc příjemně voní.

3. Romantické drdůlky

Máte dlouhé rovné vlasy a toužíte po změně? Romanticky budete vypadat ve dvou spletených drdůlcích. Vlasy pečlivě rozdělte na dvě části s pěšinkou uprostřed. Udělejte si dva nízké culíky a ty pak spleťte do dvou klasických copů. Poté každý cop obtočte kolem gumičky a upevněte vlásenkou.
postup pro vytvoření účesu

Copy pro kratší vlasy

Jste-li majitelkou krátkých vlasů, i vy se můžete parádit v zapleteném účesu. Kratší sestřih jako mikádo je ideální například pro drobné francouzské copánky na bocích. Svůj vzhled dotáhněte následně Taft Lakem na vlasy Casual Chic (koupit v e-shopu).


4. Bohémský cop 

Máte-li délku vlasů po ramena, udělejte si pěšinku na stranu a rozdělte si vlasy na dvě polovinyCop spleťte ze strany buď klasicky jako francouzský cop, nebo zkuste jeho obrácenou variantu v podobě holandského copu. To samé udělejte na druhé straně. Obě části copu stáhněte na straně gumičkou a zbytek vlasů nechte rozpuštěný jako culík

5. Francouzský copánek

postup pro vytvoření účesu
Hodí se pro jemné i husté vlasy, a vynikne i na kratším mikádu. Na hlavě rozdělte pramen na tři tenčí části. Pravý pramen překřižte přes prostřední, a to stejné udělejte s levým pramenem. To celé střídavě opakujte až dopletete všechny prameny, pak pokračujte dopletením klasického copánku, a konec vlasů upevněte gumičku. V krátkých vlasech vypadají skvěle i jednotlivé drobné copánky, obvykle pletené těsně u hlavy.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít