Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 6 tipů, jak si vybrat ten nejlepší šampon pro vaše vlasy

6 tipů, jak si vybrat ten nejlepší šampon pro vaše vlasy

6 tipů, jak si vybrat ten nejlepší šampon pro vaše vlasy

19. června 2023 od Lenka Knápková

19. června 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Tápete v množství šamponů a nevíte, který je pro vás ten pravý? Poradíme vám v našem článku, který bude pro vaše vlasy a vaši vlasovou pokožku ten nejvhodnější. Dopřejte svým vlasům kvalitní péči na míru a mějte nádhernou hřívu.

1. Hydratační šampony

Hodí se pro vás, máte-li: suché krepaté či hrubé vlasy bez života a lesku

Hydratační šampony navracejí vlasům ztracenou vláhu a výživu. Umí vlasové vlákno zacelit a tím vlasy uhladit a dodat jim lesk a život. Začněte používat pravidelně třeba MAUI Hydratační Šampon Ibišek Pro Všechny Typy Vlasů (koupit v e-shopu), který jim navrátí kondici díky exotické ibiškové vodě, svěží mučence a šťavnatému melounu. Navíc neobsahuje sulfáty a silikony. Po umytí aplikujte MAUI Hydratační Kondicionér Ibišek Pro Všechny Typy Vlasů (koupit v e-shopu).

Tip redakce:
Pro okamžitý účinek a hydrataci používejte denně
ELSÉVE Hyaluron Plump Hydratační sérum s 2% hyaluronovým pečujícím komplexem (koupit v e-shopu), který vlasy nezatíží a provoní.

2. Pro mastné vlasy

Hodí se pro vás, máte-li: rychle se mastící vlasy již druhý den po umytí, mastné vlasy u kořínků

Šampony pro mastné vlasy vyrovnávají a regulují maštění vlasové pokožky a mají také zklidňující účinky. Zanechávají vlasy nadýchané a dodávají pocit lehkosti. Vyvarujte se častému sahání si a prohrabování vlasů, zbytečně totiž vlasy ještě více mastíte. Pořiďte si Pantene Pro-V AquaLight Šampon Na Mastné Vlasy (koupit v e-shopu), který šetrně pečuje o mastící se vlasy a nezatěžuje, obsahuje totiž 0 % silikonů, 0 % minerálních olejů, 0 % barviv. Po umytí na vlasy aplikujte jedinečný Natura Siberica Vitaminový kondicionér „Zmrazené bobule“ (koupit v e-shopu), který snižuje aktivitu mazových žlázek.
 
Tip redakce:
Potřebujete-li okamžitě zbavit své vlasy mastnoty a nemáte čas si je mýt, mějte po ruce
suchý šampon, třeba Nivea Fresh & Extra Volume Suchý šampon pro všechny typy vlasů (koupit v e-shopu), který nezanechává bílé stopy a dodá objem.
šampony - žena si myje vlasy

3. Na problematickou pokožku hlavy

Hodí se pro vás, máte-li: suchou, zarudlou pokožku hlavy s lupy nebo naopak mastné vlasy s lupy

Nemůžete se zbavit lupů, svědí vás vlasová pokožka, je zarudlá a vysušená nebo naopak příliš mastná? Pak se zamyslete nad produkty, které používáte, a zkuste je vyměnit. Na suchou vlasovou pokožku s lupy aplikujte Head & Shoulders Nourishing Šampon Proti Lupům (koupit v e-shopu), který bojuje proti svědivosti a vyrovnává vlasový mikrobiom. Máte-li pokožku spíše mastnou, doporučujeme zvolit Šampon proti lupům Head & Shoulders Deep Cleanse Oil Control (koupit v e-shopu), který zmírňuje maštění a hloubkově čistí. Ani u vlasů s lupy nezapomínejte na ošetření balzámem DERMAxPRO by Head & Shoulders Vyživující kondicionér na vlasy a pokožku hlavy (koupit v e-shopu), který o vlasy a pokožku pečuje a vyživuje je.
šampony - lesklé hydratované vlasy

4. Suché a poškozené

Hodí se pro vás, máte-li: barvené či odbarvené vlasy, vlasy zničené častým žehlením a kulmováním, suché, lámavé a roztřepené konečky

Hlavním úkolem šamponů pro váš typ vlasů je vyživení, vyhlazení a ozdravení vlasových délek a konečků. Volte šampony s obsahem bambuckého másla, arganového oleje, kolagenu nebo keratinu. Lilien šampon suché a poškozené vlasy Bambucké máslo (koupit v e-shopu) podporuje zvlhčení a vyživení vlasových vláken a díky bambuckému máslu obnovuje hebkost a lesk. Po umytí použijte kondicionér Lilien kondicionér suché a poskozené vlasy Bambucké máslo (koupit v e-shopu).
Důležitou součástí péče by měl být také ochranný produkt před teplem. Používejte ho vždy před úpravou vlasů fénem, kulmou nebo žehličkouSyoss Keratin Heat sprej pro tepelnou ochranu (koupit v e-shopu) nejen chrání vlasy před poškozením a spálením, ale také zaručuje dlouhotrvající fixaci. 
Tip redakce:
Zejména o
poškozené vlasy je potřeba intenzivně se starat, aby se jim navrátila síla a pevnost. Pravidelně na ně aplikujte masku, jako je třeba Garnier Fructis Hair Food Banana vyživující maska pro suché vlasy (koupit v e-shopu), která je zanechává ihned po použití krásné, vyživené a lesklé.
šampony - krásné blond vlasy na pláži

5. Speciální tip pro krásné vlasy po celé léto

Chcete předejít zničeným vlasům z letní dovolené? Pak si pořiďte Schwarzkopf Gliss Obnovující letní šampon (koupit v e-shopu), který o ně bude během celého léta pečovat. Speciální složení odstraňuje zbytky opalovacích krémů, slané a chlorované vody. Obnovuje létem namáhané a zničené vlasy s vyživující péčí a chrání vlasy před slunečním zářením. Pro snadné rozčesávání vlasů použijte následně Schwarzkopf Gliss plážový kondicionér pro snadné rozčesání (koupit v e-shopu), který vlasy chrání díky keratinu a meruňkovému oleji.
šampony - žena si pročesává hnědé vlasy

6. Trendy v šamponech

Tuhé šampony
Stejně jako v jiných odvětvích i kosmetických přípravcích na vlasy se objevují ekologické a zero waste trendy. Podporuje-li tento trend, zkuste ekologický a 100% ekologický tuhý šampon  N.A.E. Naturale Antica Erboristeria Equilibrio tuhý šampon pro mastné vlasy (koupit v e-shopu). Obsahuje organickou mátu, bojující s lupy, a šalvěj, která má protizánětlivé účinky a pomáhá bojovat s ekzémy, lupy či dermatitidou. Za zmínku stojí obal bez plastů a koncentrovaná forma.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít