Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Keratinová kúra: Zázrak na počkání?

Keratinová kúra: Zázrak na počkání?

Keratinová kúra: Zázrak na počkání?

4. května 2022 od Anna Adlerová

4. května 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Máte vlasy poničené dlouhodobým barvením, zesláblé a bez lesku? Možná je ten pravý čas zamyslet se nad keratinovou kúrou. Jedná se opravdu o instantní zázrak, který v mžiku vyřeší všechny vaše problémy s vlasy, nebo realita není zas tak růžová? Přečtěte si, jak keratin funguje a jak vám může pomoct.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Co je to keratin?

Keratin je velmi pevná bílkovina, která se vyskytuje přirozeně v nehtech, odumřelých buňkách pokožky a ve vlasech. Tvoří až 88 % vlasové struktury a je zodpovědná za jejich kvalitu: pevnost, jemnost, lesk, růst a vnitřní i vnější ochranu. Právě na množství a rozvrstvení keratinu ve vlasové struktuře závisí také to, jak moc se vlasy vlní.

ilustrace keratinu

Co je to Brazilský keratin?

Jako brazilský keratin se označuje kúra vyvinutá v roce 2006 v Brazílii, která využívá přírodní keratin. Ten se za vysokých teplot ve formě tekuté kúry zažehluje do vlasů. Proniká až do jejich hloubky a regeneruje a posiluje jejich poničenou strukturu.


Pro koho je keratinová kúra vhodná? 

Keratin se aplikuje zažehlováním do vlasů, předem ošetřených speciálním čisticím šamponem. Pro zažehlování se používá profesionální žehlička na vlasy. Po 3-4 měsících se keratin z vlasů kompletně vymyje a kúru je možné opakovat. Při pravidelném opakování se zvyšuje celková kvalita vlasů. Vlasy se přestávají lámat a lépe rostou.

zažehlování keratinu do vlasůJelikož tato kúra umí vlasy narovnat, je vhodná pro ženy s krepatými nebo vlnitými vlasy. Dále je vhodná pro chemicky ošetřené poničené vlasy, které potřebují „opravit“, a pro všechny ženy, které mají suché, mdlé vlasy bez lesku. Jeho použití je vhodné i na prodloužené vlasy.


Pro koho se keratinová kúra nehodí?

Brazilský keratin není ideální volbou pro ženy s velmi mastnými nebo jemnými vlasy, které by nemusely vydržet zažehlování při vysokých teplotách. Velmi jemné vlasy bez objemu touto procedurou další objem ztratí, což mohou jejich majitelky těžce nést i přes celkové vyživení a ozdravení vlasů.


Jak může keratin vlasy ochránit? 

Brazilský keratin vlasy také chrání před vnějšími vlivy, jako je UV záření, slaná mořská nebo chlorovaná voda a vítr či mráz. „Kúru je tedy vhodné podstoupit i například před odjezdem na dovolenou u moře, kdy jsou vlasy hodně namáhané. Vyhnete se tak zdlouhavému procesu jejich zotavování,“ říká Markéta. „Musíte jen dodržet pravidlo 3 dnů po aplikaci, kdy se vlasy nesmí mýt ani ošetřovat dalšími přípravky na vlasy,“ pokračuje.


Keratin doma, nebo v salonu?

„I když se prodávají typy keratinu pro domácí použití, vždy bych upřednostnila svěřit se do rukou profesionálů a navštívit salon,“ říká expertka. Pokud se rozhodnete pro domácí aplikaci, můžete si vlasy spálit nesprávným zažehlováním nebo se nemusí dostavit žádný efekt, zvláště při použití nekvalitního přípravku. „Pokud se chystáte keratin vyzkoušet a ke kadeřnici se vám nechce, doporučuji nejdřív sáhnout po vlasové kosmetice obsahující keratin,“ pokračuje. „Efekt sice není tak výrazný jako u keratinové kúry, ale i tak můžete dosáhnout zlepšení kvality vlasů a zvýraznění jejich lesku,“ dodává.

keratinová kúra před a po

Jak pracovat s keratinem doma?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít