Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 4 tipy, jak si v létě nezničit vlasy

4 tipy, jak si v létě nezničit vlasy

4 tipy, jak si v létě nezničit vlasy

7. června 2019 od Helena Hladíková

7. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Eva Znamenáčková

Na slunění a koupání u moře se těšíte celý rok, vaše vlasy ale většinou už takovou radost nemají, protože je čeká nejnáročnější období roku. Jak na péči o vlasy v létě, aby to ustály s patřičnou grácií? Poradí vám kadeřnice Eva Znamenáčková.
V letním čase je třeba chránit nejen pokožku, ale také vlasy, protože i na ně působí doslova smršť negativních vlivů:
  • vysoké teploty
  • sluneční paprsky a UV záření
  • sůl
  • chlór
Dochází tak k poškození vnější ochranné vrstvy vlasů, což má za následek ztrátu barvy, elasticity, lesku a celkové narušení kvality vlasů. Ty jsou pak vysušené, lámavé, zacuchávají se a váš účes připomíná přinejlepším nevzhledný balík slámy. Léto ale nemusí pro vaše vlasy nutně znamenat pohromu! Stačí jen vědět, jakým způsobem o ně pečovat a co všechno jim během léta (ne)nabídnout:
koupání v moři

1. Svoje vlasy rozmazlujte…

„Pokud to pro vás není samozřejmost během celého roku, alespoň v létě určitě po každém mytí používejte kondicionér,“ říká kadeřnice a doplňuje, že minimálně 1x týdně byste svým vlasům měli dopřát také regenerační péči v podobě vlasové masky nebo zábalu, zejména hydratujícího.  Dvojnásob to platí u barvených či odbarvených vlasů, které jsou k poškození ještě náchylnější. „Určitě sáhněte i po vyživujících olejíčcích, které vtírejte hlavně do konečků vlasů, ty v létě trpí nejvíce. Rozhodně nic nezkazíte ani používáním květových vod na vlasy. Během dne je můžete nastříkat do vlasů klidně i několikrát,“ radí odbornice.  A které přípravky vám v letní péči o vlasy zaručeně pomohou?
  • Vyzkoušejte například profesionální vlasovou kosmetiku v podobě Revlon Professional Equave Hydro Nutritive Bezoplachového kondicionéru, který byl navržen speciálně pro hydrataci suchých a poničených vlasů. Intenzivně hydratuje, usnadňuje rozčesávání a navrací vlasům lesk a hebkost.
  • Hned tři vzácné a účinné oleje (arganový, šáchorový a lněný) v sobě obsahuje Orofluido Beauty Elixir Vlasový olej, s nímž budou vaše vlasy hydratované, silné, lesklé a nádherně hebké.
  • Pokud dáváte přednost přípravkům s přírodním složením, otestujte třeba Herbal Essences Hydrate šampon a kondicionér s kokosovým mlékem. Unikátní složení, v němž najdete 90 % přírodních složek, poskytuje vlasům perfektní hydrataci, lesk, objem a sílu.
Tip redakce:
Ať už pospícháte sebevíc, vlasovou kosmetiku vždy důkladně vymyjte, protože případné zbytky by vlasy naopak ještě více zatížily.
výživa vlasů

2. … a hlavně ochraňujte!

Nezáleží na tom, jestli se budete v létě povalovat u moře, lézt po vysokých horách, nebo vysedávat v městských kavárničkách. Sluníčko se k vašim vlasům dostane odevšad, proto je potřeba myslet na ochranu vlasů před sluncem, ať už jste kdekoli. „Běžné přípravky na vlasy určitě na léto vyměňte za vlasovou kosmetiku s obsahem UV filtru,“ doporučuje kadeřnice. Skvělou péči zejména barveným, odbarveným či jinak tónovaným vlasům poskytne například Schauma Color Shine šampon a kondicionér pro ochranu barvy s UV filtrem a navíc s veganským složením bez silikonů.

3. Doplňte zásobu vitaminů a minerálů

„Zdraví vlasů prospějí zejména vitamin A, který redukuje činnost mazových žláz, a vitamin B, díky němuž ochráníte vlasy před škodlivým UV zářením, ale i lupy či vypadáváním vlasů. Z minerálů je důležitý především zinek, jenž působí proti zeslabení a vysušení vlasů,“ radí expertka. Ideální je doplňovat tyto látky již na jaře, ale ani teď tím rozhodně nic nezkazíte.


4. Ať žijí čepice, klobouky a šátky!

„V každém případě noste v létě pokrývku hlavy, která ochrání vlasy i pokožku hlavy, zejména pokud není zbytí a vy musíte v poledních hodinách na slunce,“ doporučuje odbornice. Dnešní sortiment je opravdu bohatý, takže si z něj jistě vyberou i ti, kdo tvrdí, že jim žádná pokrývka hlavy nesluší.
ochrana vlasů kloboukem

Co dalšího pomůže vašim vlasům přežít léto ve zdraví?

  • Vyhněte se častému fénování, nebo ještě lépe nefénujte vůbec a nechte vlasy proschnout volně na vzduchu.
  • Ještě před dovolenou si zajděte na zastřižení konečků a vlasům dopřejte profesionální hloubkové ošetření.
  • Snažte se vlasy příliš nezatěžovat množstvím stylingových přípravků, a pokud už se bez nich skutečně neobejdete, vybírejte alespoň ty s obsahem UV filtru.
  • Po koupání v moři i v bazénu si vlasy vždy opláchněte čistou sladkou vodou.
Tip redakce:
Namočení ve sladké vodě pomůže vlasům i před koupáním, protože tak do sebe alespoň nenasáknou tolik chemikálií. Myslet by na to měly zejména blondýnky, aby jejich kštice nechytila nežádoucí zelenkavý odstín.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Eva Znamenáčková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Eva Znamenáčková
Kadeřnice
1387
"Každá žena je krásná, ošklivé ženy neexistují!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít