Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Péče o prodloužené vlasy: Pozor na silikony a parabeny

Péče o prodloužené vlasy: Pozor na silikony a parabeny

Péče o prodloužené vlasy: Pozor na silikony a parabeny

7. února 2023 od Karolína Hornová

7. února 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Petra Čepičková

Prodlužování a zahušťování vlasů je službou, kterou specializované kadeřnické salony nabízejí už dlouhé roky. Věděly jste, že na prodloužené vlasy nejsou ideální běžné šampony a že byste si měly dát pozor, když půjdete do bazénu?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Jaké jsou metody prodlužování vlasů?

„V dnešní době je na trhu mnoho metod prodlužování vlasů,“ říká kadeřnice Petra Čepičková a představuje ty nejčastější.

 

1. Micro ring - prodlužování vlasů pomocí pramínků

Známou metodou je micro ring, prodlužování pomocí pramínků vlasů, které se na vlastní vlasy připevňují pomocí kovových kroužků. Od této metody mnohé salony ustupují – kovové kroužky reagují s barvami a přelivy, nejsou šetrné především k jemným vlasům, mohou být viditelné a leckdy si klientky stěžují na tlačení při spánku.
 

2. Bond - prodlužování pomocí svazečku vlasů

Podobnou technikou je bond, kdy je svazeček vlasů připevněn plastovou trubičkou, která se fixuje poměrně vysokou teplotou kolem 120 stupňů. Jde opět o pevný, nepříliš přizpůsobivý spoj.

 

3. Prodlužování pomocí pásek

Jednou z moderních metod je prodlužování vlasů pomocí pásky se speciálním lepidlem. Poměrně široký pruh vlasů se lepí těsně ke kořínkům pomocí pásky. Spoj je pružný a při odrostu ho lze snadno posunout. Vlasy na páskách ale často nemívají tak dobrou kvalitu.

 

4. Prodlužování pomocí keratinu

Nejoblíbenější je aktuálně prodlužování vlasů pomocí keratinových spojů, které je pro vlasy nejšetrnější. „Právě kvůli šetrnosti jsem si tuto metodu oblíbila. Malé spoje se lehce schovají a prodloužení je přirozené. Keratin je látka vlasům vlastní, spoj je pružný a dýchá,“ říká Petra Čepičková.

Péče o prodloužené vlasy: pozor na silikony, parabeny i chlor


Jak funguje prodlužování vlasů keratinem?

Keratin se používá za tepla a za studena. V prvním případě se roztavují speciálními kleštěmi keratinové nehtíky, které jsou přilepeny na konci pramínku. Šetrně se přitaví k vlastním vlasům. Metoda za studena je ještě šetrnější, jelikož se pramínky připojují pomocí ultrazvukových vln. „Pro konečný přirozený efekt dávám velký důraz na výběr kvality prodlužovaných vlasů,“ zdůrazňuje Petra Čepičková. „V dnešní době se vlasy dají koupit všude, ale pozor – ne všechny jsou kvalitní,“ varuje a doporučuje se poradit s odborníkem. Osobně nejraději používá vlasy středoevropské a východoevropské – mají delší životnost. „Dejte pozor a nezaměňujte je s vlasy takzvaného evropského typu – ty mohou být velmi nekvalitní a mohou se zacuchávat,“ dodává kadeřnice.

Péče o prodloužené vlasy: pozor na silikony, parabeny i chlor


Péče o prodloužené vlasy:

Po prodloužení vlasů by vás měl dobrý kadeřník poučit také o správné péči.
U všech metod je to pravidelné docházení k odborníkovi po 2 až 3 měsících, kdy je nutné pramínky posunout ke kořínkům.
„Důležitá je i péče o vlasy. Jelikož připojované vlasy jsou ustřižené, a nemají tak výživu od kořínků, musíme jim dopřát vhodnou péči v podobě kvalitních vyživujících přípravků, které nesmí obsahovat parabeny, sulfáty, silikony a ovocné složky,“ říká Petra Čepičková.

Tip redakce:
Šampony vhodné pro péči o prodloužené vlasy ale najdete i ve své drogerii – ideální je vybírat z přírodní kosmetiky, která zmíněné látky neobsahuje, jako je třeba sada 
 Bione Vlasový šampon tradiční pivní a Regenerační kondicionér Pivní  (koupit v e-shopu). Dejte ale pozor – vlasy prodloužené keratinem byste raději neměly mýt dva až tři dny po prodloužení.

 

Jak na mytí prodloužených vlasů krok za krokem: 

  • Vlasy předem dobře rozčešte.
  • Nepoužívejte příliš teplou vodu.
  • Šampon jemně vmasírujte od kořínků do konečků a dobře opláchněte.
  • Kondicionér nanášejte pouze do délek a do konečků a neaplikujte ho na spoje.
  • Po umytí vlasy jemně vymačkejte do ručníku. Nejlépe je nechat prodloužené vlasy volně uschnout anebo sušit fénem s vlažným vzduchem.
  • „Dalším důležitým pravidlem je nikdy nechodit spát s mokrými vlasy ani je mokré nekartáčovat,“ zdůrazňuje.


Tip redakce: 
Prodloužené vlasy dále doporučuje ošetřovat olejem - zkuste
 L'Oréal Paris Elseve Extraordinary Oil, hedvábný olej pro poškozené vlasy (koupit v e-shopu), a jednou začas použít kvalitní výživnou masku - třeba Kallos KJMN Keratin maska na vlasy s keratinem a mléčnou bílkovinou (koupit v e-shopu).


Péče o prodloužené vlasy: pozor na silikony, parabeny i chlor


Jak upravovat prodloužené vlasy?

Prodloužené vlasy se mohou žehlit, natáčet, upravovat zastřižením i barvit – prostě vše, na co jste zvyklá. V létě ale dejte pozor u bazénu nebo na dovolené:Slaná a chlorovaná voda spojům a vlasům neprospívá. Tudíž je dobré si vlasy do vody zaplést do copu a snažit se je příliš nemáčet. Po každém koupání si vlasy umyjte a ošetřete již zmiňovanou kvalitní kosmetikou,“ radí kadeřnice.

Tip redakce: 
Dlouhé vlasy na počkání sama z domova

Na závěr uvádí ještě jednu metodu, ideální pro občasné prodlužování vlasů doma: clip-in. Jde o prameny vlasů na speciálních sponkách, kterými můžete kdykoli sama vytvořit dlouhou a hustou hřívu. A v případě koupání nebo mytí je prostě odepnete, a starosti tak můžete doslova hodit za hlavu. 

 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Petra Čepičková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Čepičková
Kadeřnice a expertka na krásné vlasy
12
"Mám ráda změnu, nové věci a výzvy."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít