Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Dovádění v bazénu: Toto ochrání vaše vlasy!

Dovádění v bazénu: Toto ochrání vaše vlasy!

Dovádění v bazénu: Toto ochrání vaše vlasy!

30. července 2019 od Eva Suchomelová

30. července 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Chcete v létě řádit v bazénu, ale bojíte se o svoje vlasy? Ano, je potřeba je ochránit před ničivým chlorem a my víme jak! Tady jsou ověřené tipy od zkušené kadeřnice Martiny Kolářové.

Čistí, ale také škodí

Chlor, nebo spíš kyselina chlorná, která se používá na dezinfekci bazénů, efektivně ničí mikroorganismy v bazénové vodě. To je samozřejmě dobrá zpráva pro vaše zdraví. Ta špatná je, že chlor chemicky velmi aktivně reaguje se všemi organickými a anorganickými látkami, které se vyskytují ve vodě, a působí také na vlasy, a to ne pozitivně. „Reakce chloru s vlasem vede ke změnám fyzikálních vlastností vlasů – chlor rozpouští přirozenou ochrannou bariéru vlasu, danou kožním mazem, takže vlasy ztrácejí lesk a pružnost. Jsou náchylnější k mechanickému poškození (např. při česání) a vznikají trhliny mezi keratinovými vlákny vlasu, což narušuje celistvost vlasového vlákna,“ popisuje negativní působení chlorované vody na vlasy kadeřnice Martina Kolářová. Výsledek? Suché, lámavé a křehké vlasy, v případě odbarvených na blond i s nepěkným nazelenalým nádechem.
v bazénu

5 tipů na ochranu vlasů před chlorem


1. Sladká voda

Vlasové vlákno je porézní a snadno nasaje tekutinu. Aby se do něj nedostala chlorovaná voda, před koupáním vlasy přelijte sladkou vodou bez chloru (nebo s co nejmenším obsahem chloru). V létě na plovárně s sebou mějte lahev vody, z které chlor vyprchal, nebo balenou vodu bez bublinek a vlasy si s ní před koupáním pořádně namočte. Pak už vlas, nasycený touto vodou, chlorovanou nepojme.
sladká voda

2. Bezoplachový kondicionér

Jestli jste skutečně vodní živel a čas trávíte častěji v bazénu než u bazénu, pak na vlasy před koupáním aplikujte bezoplachový kondicionér – ideálně obsahující silikony nebo oleje. Ty vlas obalí a chlorované vodě nedovolí do něj proniknout. Zkuste např. NIVEA Hairmilk Regenerační bezoplachový kondicionér.


3. Oleje na vlasy: Kokosový, olivový a další

Před koupáním v chlorovaném bazénu můžete vlasy ošetřit také některým z vlasových olejů – důkladně je vetřete do vlasů. Snadné použití slibuje Gliss Kur Denní olejový elixír ve spreji s arganovým a slunečnicovým olejem, ochranu na přírodní bázi nabízí L’Oréal Paris Botanicals Předšamponová olejová péče Fresh Care Soothing Concoction s vysokým obsahem organického levandulového oleje. Nebo použijte olivový či kokosový olej.

4. Čisticí šampon

Po odchodu z bazénu nezapomeňte vlasy důkladně zbavit chlorované vody. Nejlepší je vlasy umýt čisticím šamponem a vypláchnout vodou s co nejmenším obsahem chloru. Výborné jsou micelární šampony, např. Syoss Micelární šampon Pure Fresh, který šetrně čistí vlasy i vlasovou pokožku, ale nezatíží je, protože neobsahuje silikony, parabeny, minerální oleje ani barviva a je hypoalergenní. Po umytí vždy vlasy ošetřete kondicionérem.
mezi čisticí šampon a další péči

5. Regenerační péče

I přes všechna výše uvedená opatření se může stát, že se vlasy působením chloru, v případě venkovních bazénů i v kombinaci s působením slunečních paprsků, poškodí. Je třeba s tím počítat a vlasům během léta i krátce po něm dopřávat častější a pravidelnou regenerační péči v podobě intenzivních balzámů, masek na vlasy a jejich inovativních kombinací. Sáhnout můžete třeba po L’Oréal Paris Elseve Cica krému pro poškozené vlasy Total Repair 5, který díky obsahu ceramidů a měsíčku napravuje poškození vlasů už po prvním použití. Nebo vyzkoušejte Kallos PRO-TOX Vlasovou masku s keratinem, kolagenem a kyselinou hyaluronovou, určenou pro normální, suché či kudrnaté vlasy, která díky unikátnímu složení s panthenolem, kokosovým a olivovým olejem hloubkově hydratuje, zamezuje oslabování, vysušování, třepení a poškození vlasů.
 
A jaké máte zkušenosti se svými vlasy a chlorem v bazénu vy? Máte vlastní tip, jak je ochránit, nebo vyzkoušíte některý z našich?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít