Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Zabraňte krepatění vlasů: 5 tipů, jak na to

Zabraňte krepatění vlasů: 5 tipů, jak na to

Zabraňte krepatění vlasů: 5 tipů, jak na to

3. listopadu 2022 od Lenka Knápková

3. listopadu 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Máte těžko upravitelné vlasy, rozčepýřené do všech stran? Pak se potýkáte s vlasy se sklonem ke krepatění. Zkuste našich 5 tipů, jak bojovat proti krepatým vlasům krok za krokem.

Proč vaše vlasy krepatí?

Vlasy mají přirozenou vnější pórovitou vrstvu, díky tomu snadněji absorbují vlhkost ze vzduchu. Pokud se však vody nahromadí ve vlasech příliš, začnou se nafukovat, bobtnat a objeví se trhlinky a nevyhlazená struktura vlasu. Nejvíce tedy vlasy krepatí ve vlhkém prostředí. To je důvod, proč ke krepatění dochází právě v sychravých, vlhkých měsících roku.

Jak předejít krepatění vlasů?

1. Důležitá je základní péče

Abyste předešly krepatění vlasů, vybírejte vhodnou vlasovou kosmetiku pro svůj typ vlasů. Především se zaměřte na hydratační a uhlazující produkty, které zároveň zabrání elektrizování. Vyzkoušejte Aussie Hydrate Šampon (koupit v e-shopu) s hydratujícím olejem z australských makadamových ořechů a poté použijte masku Aussie SOS Maska na vlasy Supercharged Moisture (koupit v e-shopu), která je přímo super hydratační.  A dodá vlasům ztracenou vláhu.
Jak na krepaté vlasy při mytí a vysoušení:
  • Při mytí vlasy zbytečně nedrhněte.
  • Oplachujte vždy vlažnou vodou.
  • Po umytí vlasy nekruťte ani nedřete ručníkem, ručník jen přikládejte na mokré vlasy a snažte se z nich odsát přebytečnou vodu.
  • Vlasy nebalte do turbanu, nechte je volně proschnout.
  • Pokud češete vlasy hned po mytí, postupujte velice opatrně, a to od konečků ke kořínkům, nikdy ne naopak.

2. Používejte kvalitní produkty bez škodlivých látek

Nešetrné produkty a chemikálie obsažené v některých přípravcích zbavují vlasy jejich přirozených olejů a mohou tak poškozovat povrch vlasů. Mezi takové nešetrné produkty patří například barvy na vlasy, různé zesvětlovače a odbarvovací přípravky s obsahem amoniaku a alkoholu. Vybírejte vždy kvalitní produkty bez obsahu těchto látek.

3. Nepřehánějte to s fénováním

Chcete-li předejít krepatění vlasů, pak zkuste omezit používání fénu na minimum. Mnohem více prospěje vašim vlasům, když je necháte uschnout volně na vzduchu. Pokud přece jen potřebujete použít fén, pak se snažte používat co nejnižší teplotu a fénujte ve směru růstu vlasů.

4. Omezte používání kulmy, žehličky

Ani žehlení a kulmování vlasům se sklonem ke krepatění neprospívá. Pokud vlasy budete žehlit či kulmovat, nezapomeňte používat tepelné ochranné produkty, jako je sprej got2b Ochranný sprej před teplem Guardian Angel (koupit v e-shopu), který ochrání vlas až do teploty 220 °C a dodá jim lesk bez zatížení.

5. Vsaďte na bezoplachovou péči

Právě vlasy s tendencí ke krepatění potřebují denně vyživovat a uhlazovat. Používejte proto bezoplachovou péči, zejména krémy, mléka či oleje, které vlasy uhladí a vyživí. Garnier Fructis SOS Repair bezoplachová vlasová péče 10 v 1 (koupit v e-shopu) – tento lehký krém spojuje sílu přírodního oleje s tekutým keratinem. Nelepí, nezanechává stopy a vlasy nezatěžuje. Zkuste také Olej na vlasy Herbal Essences Bio:renew s arganovým olejem a aloe (koupit v e-shopu), jenž uhlazuje vlasy od kořínků po konečky a chrání je před krepatěním a následným vysoušením.
Tip redakce:
Pokud trpíte na krepaté vlasy, pořiďte si kartáč s kančími štětinami. Tento kartáč dostane oleje z mazových žlázek po celé délce vlasů až ke konečkům a tím je přirozeně chrání. Díky tomu, že je distribuce mazu rovnoměrná, chrání vlasy před okolní vlhkostí, která je důvodem krepatění vlasů. Kartáčování má vliv na prokrvení vlasové pokožky, což se může pozitivně projevit na růstu vlasů.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít