Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Červnový horoskop a lunární kalendář pro krásu

Červnový horoskop a lunární kalendář pro krásu

Červnový horoskop a lunární kalendář pro krásu

22. května 2018 od Eva Suchomelová

22. května 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Co čeká právě vaše znamení v oblasti krásy v červnu? Kozorožky zažijí dobrodružství, zrozenkyně ve znamení Blížence se pustí do hubnutí… Podívejte se na náš beauty lunární kalendář a astro předpověď Petry Alraune.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Krása podle Luny

Správné kosmetické úkony ve správný čas vám mohou pomoci provádět měsíční fáze. Vždy záleží, jak se fáze Luny promítnou do daného měsíce. Zde je celková charakteristika lunárních fází na červen:
foto lunární fáze

Péče o pleť

První dva červnové týdny, 1.-12. 6., a stejně tak poslední dva červnové dny Luna couvá, a je tedy ideální čas odstranit chloupky na tváři. Také si můžete upravit obočí podle svého typu a tvaru. Chloupky odstraněné v této době budou dorůstat pomaleji a obočí si déle podrží kultivovaný tvar. Druhá polovina měsíce, konkrétně v době od 14. do 27. 6, zas přeje všestranné vyživující a hydratační péči o pleť. Nasaďte pleťové masky, séra, zintenzivněte svoji péči návštěvou kosmetičky a celkově věnujte svému obličeji pozornost.

úprava obočí

Péče o tělo

V době, kdy Měsíc couvá, tedy 1.-12. a 29.-30. 6., se věnujte péči o svoji pokožku – depilujte a aplikujte peeling. Intenzitu zvyšte především 1., 2. a 29. 6. Takto připravená pokožka dokáže mnohem lépe přijímat výživnou péči v podobě masáží pečujícími oleji, nejlépe pak v období 14.-27. 6., kdy Luna dorůstá. Na manikúru a pedikúru si vyhraďte ideálně dny 1., 2., 28. a 29. 6.


Péče o vlasy

Začínající léto s sebou přináší i zvýšené nároky na vlasy. Připravte jim proto intenzivní péči v podobě vlasových masek nebo regeneračních zábalů, ideálně na období, kdy Luna dorůstá, tedy 14.-27. 6. Vlasy a vlasová pokožka tehdy vstřebají všechny potřebné živiny. Na barvení se objednejte nejlépe na 20.-22. 6. a stříhání si dopřejte 16.-19. 6. Naopak nedoporučujeme vlasy stříhat ve dnech 5.-7. a 23.-24. 6., kdy by se mohly dělat lupy. V těchto dnech se i hůře vytvářejí účesy, a tak nechte vlasy raději volné a jen je doplňte čelenkou.

péče o vlasy

Zdraví a zubní péče

Chcete ještě před prázdninami trošku zredukovat svoji hmotnost? Zaměřte se na potraviny, které vám pomohou zhubnout. Nejvhodnější období pro tyto snahy je 1.-13. a 29.-30. 6., kdy Měsíc couvá. Stejná doba se hodí i pro lékařský zákrok nebo operaci – rány se budou hojit mnohem lépe a rychleji. Očkování se vyhněte 13. 6., kdy je Měsíc v novu.
Také péče o chrup se vyplatí, kromě běžné denní rutiny se zaměřte na bělení zubů. Pro ordinační bělení zubů a vlastně jakoukoli návštěvu zubního lékaře jsou vhodné dny 3.-4.,12. a 30. 6. Zubní ordinaci se naopak vyhněte 10.-11. 6.


Co hvězdy předpovídají pro krásu a půvab? Petra Alraune radí jednotlivým znamením:

Červen pro vás bude náročný, milé dámy, narozené ve znamení Berana. I když se ve vašem okolí vyskytne někdo, kdo vás zaujme, přinese spíš chaos než harmonii. Dopřejte tělu všechno, čeho si žádá, například uvolňující olejovou masáž.

esenciální olejeJste-li narozené ve znamení Býka, v lásce se vám teď daří. A tak se snažíte trávit co nejvíc času doma, v soukromí. Pečujte o své zdraví a pijte bylinné čaje, nic nezkazíte ani aromaterapií. Nepřecházejte žádnou nemoc, vymstilo by se vám to.

Blíženky popadne touha držet dietu. Zapomeňte ale na šílené návody a zaměřte se na zdravou stravu a pohyb. K lepšímu výsledku vám pomohou i zpevňující tělová mléka a gely. Ve skutečnosti si prostě potřebujete dodat sebedůvěru.

Nezadané Račice mají šanci najít životní lásku. Za tím účelem vyražte do společnosti. Snažte se nic nezanedbat. Nový parfém? Určitě! Zkuste vůni, která vám dodá sebejistotu.

V červnu se k vám komplimenty jen pohrnou, Lvice, může také přijít zajímavá pracovní nabídka. Dbejte o svou hřívu, vždyť víte, že je korunou krásy každého lva. Změna barvy? Ano, ale jen o odstín nebo o dva.

Panny, přepadne vás touha po milostném dobrodružství, takže vyrazíte do společnosti. Zaměřit byste se před létem měly hlavně na pleť. Dokonalé vyčištění a nude make up je to, co zaboduje.

Vy se zaměříte hlavně na kariéru, Váhy, a vaše tělo začne při zátěži trochu protestovat. Zvláště záda se ozvou. Dopřejte si koupel se solí, která pečuje o svaly, a masáž.

I Štírky čeká pracovní postup, ale budou muset být velmi obezřetné. Snažte se neudělat chybu, spolehněte se na kosmetiku, která se hodí pro oficiální pracovní příležitosti, a citrusové vůně, které uklidňují.

Střelkyně si v červnu dají nějaké předsevzetí a hvězdy jsou nakloněny tomu, že ho i dodrží. Co třeba začít si večer pořádně čistit pleť a používat booster?

Kozorožky zláká dobrodružství, jež si obvykle nedopřávají. Chcete udělat něco bláznivého? Pokud na to máte věk, zkuste třeba pastelové barvy na vlasech, rozzáří vás to.

Vodnářky, pro vás je červen měsícem lásky… a nachlazení. Má to určitou souvislost, protože lehounké šatičky někdy večer nestačí. Pijte čaj podporující imunitu a dopřejte si i vitaminy.

V tomto měsíci zažijete euforii, Ryby, a pocítíte touhu věnovat se duchovním záležitostem, třeba józe. Zaměřte se na detox a do své kosmetické taštičky pozvěte biokosmetiku.
 

Červnové tipy pro krásu

Vytipovali jsme několik produktů, které by se vám mohly podle předpovědi hodit v měsíci červnu.

Zdroj foto: Shutterstock a redakce

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Alraune
Expertka na magii, spisovatelka a věštkyně
671
"Všechno, co hledáme, jsme už jednou ztratili."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít