Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zářijový horoskop & lunární kalendář krásy

Zářijový horoskop & lunární kalendář krásy

Zářijový horoskop & lunární kalendář krásy

20. srpna 2018 od Eva Suchomelová

20. srpna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Víte, jak o sebe pečovat podle horoskopu právě v září? Býci by si měli hlídat vlastní harmonii, Panny zas bojovat proti podzimnímu splínu… Podívejte se na náš beauty lunární kalendář a astro předpověď Petry Alraune.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Krása podle Luny

Správné kosmetické úkony ve správný čas vám mohou pomoci provádět měsíční fáze. Vždy záleží, jak se fáze Luny promítnou do daného měsíce. Zde je celková charakteristika lunárních fází na září a rady,  jak jich využít pro zdůraznění své krásy:
lunární horoskop září

Péče o pleť

1.-8. 9. a 26.-30. 9.: Období couvající Luny využijte k dokonalé úpravě obočí a nezapomeňte, že teď je nejvíc v módě kultivovaná přirozenost. V této době si dopřávejte čisticí pleťové kúry či masky, depilujte nežádoucí chloupky v obličeji.
10.-24. 9.: Při dorůstajícím Měsíci se zase zaměřte na dodání výživy své pleti. Zkuste třeba i domácí pleťové masky, ale stranou nenechávejte ani regenerační a hydratační séra či krémy.

úprava obočí

Péče o tělo

1.-8. 9. a 26.-30. 9.: Když Měsíc couvá, využijte jeho vlivu a udělejte si peeling, po kterém budete k nakousnutí. Nebojte se, že přijdete o své opálení, naopak odstraníte odumřelé buňky a snědá, vyživená pokožka krásně vynikne.
9. 9.: Pokud se vám zastavilo hubnutí, zjistěte, proč se to stalo, a využijte síly Novu k tomu, abyste shodila poslední nadbytečná kila.
10.-24. 9.: Při dorůstající Luně je dobré se zaměřit na důkladnou péči a regeneraci o pokožku celého těla. Zkuste třeba tělové máslo.
17.-19. 9.: Ruce jsou po létě vysušené, dopřejte jim péči přesně podle svého věku. Završte to elegantní manikúrou a nezapomínejte v těchto dnech ani na nohy. V zimě vám za to poděkují!

běhání

Péče o vlasy

2.-3. 9., 7.-8. 9. a 11.-12. 9.: Umíte si mýt vlasy správně? Vyzkoušejte si ten nejlepší postup mytí vlasů právě v těchto dnech a nechte své kadeře zazářit.
13.-14. 9. a 22.-24. 9.: V těchto dnech si nestříhejte ani nemyjte vlasy, pokud je to možné. Hrozí riziko tvorby lupů a účesy budou špatně držet.
7.-10. 9.: Nechte si zarovnat konečky, teď je na to ideální doba. Pokud máte vlasy po létě hodně poškozené, zauvažujte, zda by nebyl lepší krátký sestřih. Jak byste působila v krátkém účesu?
11.-12. 9.: Tohle jsou nejlepší dny pro barvení vlasů z celého měsíce. Máte-li po létě vysušené a vyšisované vlasy bez lesku, obarvěte je přípravky na bázi PLEX technologie.

stříhání vlasů

Zdraví a zubní péče

2.-3. 9.: Objednejte se na některý z těchto dnů na zubařskou prohlídku. I plomby či korunky se následně obejdou bez komplikací.
1. 9. a 27.-28. 9.: V tyto dny se vyhněte zubní ordinaci obloukem!
1.-8. 9. a 26.-30. 9.: V těchto dnech Luna přeje operacím a chirurgickým zákrokům, včetně těch zkrášlovacích. Vše se bude bez problémů hojit.
9. 9.: Měsíc je v novu, což není vhodná doba pro očkování. Ale je to naopak nejlepší den pro to, začít se zbavovat nějakého zlozvyku. Málo pijete? Stresujete se? Neodličujete se? To vše vám ubírá na kráse a přidává na věku. Postavte se předčasnému stárnutí své pleti!


Co hvězdy předpovídají pro krásu a půvab? Petra Alraune radí jednotlivým znamením:

Září přeje vaší lásce, dámy, narozené ve znamení Berana, ale dává vám taky pořádně zabrat. Pocítíte silnou únavu, a proto se věnujte relaxaci, zajděte si do wellness nebo si připravte relaxační lázeň doma.

Ženy, zrozené v Býku, jste odpočinuté a pociťujete harmonii, která je však křehká. Jak zůstat v pohodě? Zaměstnejte tělo. Cvičte a posilujte. Dobře vám udělají zklidňující čaje.

Září bude velmi harmonickým obdobím. Štěstí jako by vás neopouštělo, Blíženci. Můžete tohoto faktu využít například v zaměstnání, ale dobře se vyzbrojte, kolegyně vám nic nedají zadarmo. Neudělejte chybu, postup v zaměstnání většinou vyžaduje upravený zjev. Určitě použijte vhodnou rtěnku.

nanášení rtěnkySoustřeďte se na práci, Račice, ale také na své zdraví. Přípravky, které posilují imunitu, vám v začínajícím podzimu přijdou vhod. Nevyčítejte si menší zdravotní výpadek.

Lvice, překonaly jste krizi a září je pro vás zase ve znamení úspěchu. Odměňte se za těžké časy něčím, co máte rády. Co takhle nová paletka stínů, kterou vyzkoušíte, až půjdete do divadla? Rozmazlujte se.

Vyhledávejte společnost přátel, Panny, protože o samotě na vás padnou chmurné myšlenky. A dopřejte si barvy, zapomeňte na šedou a černou a oblečte sebe i svou tvář do barev podzimu. Samozřejmě to vyžaduje novou kosmetickou výzbroj.

Váhy si neodpočinou ani s příchodem září. Situace se rychle mění, rozhodně se však zejména v oblasti kariéry snažte být týmovým hráčem. Pomoc ostatních se vám vyplatí. A jak se povzbudit? Nalijte do aromalampy třeba rozmarýnový olej, zrovna tak do koupele.

V lásce to v září moc klapat nebude, Štírky, o to nadějnější je pracovní oblast. Rozhodně ale partnerské neshody nezapíjejte, naopak, věnujte se „údržbě“. Manikúra, pedikúra, pleťová maska… Čerpejte síly do dalších měsíců.

Věnujte se rodině, milé Střelkyně, pořádejte oslavy, společné výlety, pikniky. Najeďte na zdravý životní styl a strhněte i ostatní.

Kozorožky, září ve vás probudí touhu po dobrodružství a zakázaném ovoci, touhu poznávat nepoznané a flámovat. Kromě omamného parfému si pořiďte také čisticí čaj, ať odlehčíte ledvinám.

Září bude pro Vodnářky klidné a stabilní období. Vaše kariéra se obrátí k lepšímu a vy budete přímo excelovat. Posilujte imunitu, skvělá pro vás bude sauna.

Ryby, září vám dá zabrat. V práci si neukousněte příliš velké sousto. Relaxujte a věnujte se péči o vlasy. Po létě potřebují hydratovat a ozdravit.


Zářijové tipy pro krásu

Vytipovali jsme několik produktů, které by se vám mohly podle předpovědi hodit v září:

Zdroj foto: Shutterstock a redakce

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Alraune
Expertka na magii, spisovatelka a věštkyně
671
"Všechno, co hledáme, jsme už jednou ztratili."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít