Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Královna podzimu: Zemité tóny v líčení sluší každé ženě

Královna podzimu: Zemité tóny v líčení sluší každé ženě

Královna podzimu: Zemité tóny v líčení sluší každé ženě

25. září 2017 od Karolína Hornová

25. září 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Teplé, zemité, plné, přírodní, ale také tajemné a sexy. Takové jsou barvy podzimu. Vizážistka Lucia Hrušková Gibodová radí, jak tyto krásné barvy dostat do líčení pro každou příležitost a prozářit si jimi ospalé podzimní dny.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Hnědá, bronzová, khaki, oranžová, bordó, okrová - to jsou odstíny, které vytvořila sama příroda. Podzim je obdobím, kdy jsou vnímány nejsilněji. Předtím je ale potřeba pleť na podzim připravit, aby všechny barvy krásně vynikly. Přirozené, ale přitom výrazné barvy, které na sebe upoutají pozornost, a jejich teplé odstíny doslova prozáří chladné a ospalé podzimní dny. Zvýrazněte svoji přirozenou krásu, rozsviťte své oči stíny v barvách babího léta nebo buďte za okouzlující osudovou ženu s tajuplně zelenýma očima. Je jen na vás, po jaké z podzimních barev sáhnete.


Podzimní barvy jsou trendem sezóny

„Letos se více než kdy jindy nosí podzimní barevnost – hnědá, zrzavá, bordó, khaki… Ženy už si na trendy zvykly a nosí je,“ pochvaluje si vizážistka Lucia Hrušková Gibodová a dodává: „Následovat trendy začaly samozřejmě teenagerky, od nich se začaly „učit“ třicátnice a tak dále. A odvaha se objevila.“ Podzimní barvy mají velkou výhodu v tom, že si z nich mohou vybrat i ty méně odvážné, případně můžete sáhnout po méně nápadném odstínu nebo jen barevné lince.

„Odstíny hnědé, okrové, oranžové nebo zlaté sluší každé ženě bez ohledu na barevný typ nebo barvu vlasů,“ dodává vizážistka. Pokud chcete sáhnout po výraznějších stínech, je třeba podle její rady připravit kvalitní a čisté „malířské plátno“ – tedy dobře zvolený make-up, který sedne jako druhá kůže a bude mít odstín vaší pleti. „Nezapomeňte použít korektor a zakrýt případné nedostatky. Tvářenku volte v podobné barvě, jako budou stíny, aby byl výsledek harmonický,“ radí odbornice. K hnědooranžovému stínování očí tedy použijte třeba broskvovou tvářenku.

Odstíny zelené jsou naopak něčím, co některé ženy obcházejí obloukem. Mají strach, že se zelenými stíny budou vypadat starší nebo jejich pleť opticky pobledne. Opak je ale pravdou - zelená zdaleka nezasahuje jen do studeného barevného spektra. Teplý odstín zelené je ale podle vizážistky ideální volbou. „Odstínů zelené bychom se měly přestat bát. Zelená se totiž hodí ke každé barvě oční duhovky,“ říká a dodává: „Khaki barva je skvělou volbou i na večer. Použijete-li k ní navíc třeba fialovou oční linku, budete hvězdou večírku. V této kombinaci skvěle vyniknou modré, zelené i hnědé oči.“

Královna podzimu: Zemité tóny v líčení sluší každé ženě


Pracujte s barevnými kontrasty

Odbornice připomíná, že pokud budete líčit stínem sladěným s barvou duhovky, tak naše oči nevyniknou. I u podzimních barev stínů vždy sahejte po odstínu, který se liší od vašich očí. Pokud chcete líčit zelené oči zeleným stínem nebo hnědé hnědým, vybírejte takový odstín zelené nebo hnědé, aby nebyl stejný, nebo případně rozbijte barevnost kontrastní barvou oční linky. „Hnědým očím hnědé stíny sice sluší, ale společně s kontrastní barvou více vyniknou,“ říká Lucia Hrušková Gibodová. „K modrým stínům na modrých očích dejte bronzovovu tužku, k zeleným stínům třeba tmavě modrou, ke hnědým zkuste linku v bordó, fialové nebo tmavomodré barvě,“ radí vizážistka. Přečtěte si také, jak vyzrát na dokonalé oční linky

Kombinace mohou na první pohled působit zvláštně, ale když to zkusíte, uvidíte, že hra kontrastních barev funguje. Je to také dobrý způsob, jak se nenápadně „odvázat“ ve všední den při líčení do práce, kdy můžete použít jen barevnou linku bez nebo jen s jemným stínováním. Na společenskou akci nebo večírek naopak se stíny nešetřete. Zemité tóny působí přirozeněji než jiné barvy a přímo si říkají o kouřové líčení nebo retro stínování ve tvaru „muších křídel“ s výraznou linkou v linii řas. Při kouřovém líčení zkuste i kombinace zdánlivě odlišných podzimních tónů: zelené a hnědé či tmavě vínové nebo bronzové s tmavě modrou. Inspirujte se třeba naším článkem, který prakticky radí, jak dostat podzimní tóny do líčení

Královna podzimu: Zemité tóny v líčení sluší každé ženě


Inspirace v módních časopisech i na pultech drogerie

Kde hledat inspiraci? „Vím, že to je klišé, ale třeba v přírodě. Krásná je třeba tmavě červená růže se zelenými listy nebo žlutý narcis se zelenými listy,“ Lucia Hrušková Gibodová zmiňuje přirozeně vzniklé kontrasty, které – když se nad nimi zamyslíte – skvěle fungují. Podobně to je i s pozimními barvami – tmavou cihlovou barvu zralých šípků bude krásně doplňovat tmavě zelená linka. Výborně se doplňují barvy podzimního listí, jako je žlutá, okrová, červenohnědá nebo khaki. Všechny pak dobře působí v kombinaci s hnědou.

„Listujte v časopisech a neberte je jen jako hezké obrázky, ale jako skutečnou inspiraci,“ radí Lucia Hrušková Gibodová. „Zajděte si do drogerie a vyberte si barvy stínů a linek, které se vám líbí na modelce v časopisu, a vyzkoušejte líčení na sobě. Líčení je hra – stačí si jen najít chvilku času.“ A jaké jsou další podzimní kosmetické hitovky?  
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lucia Hrušková Gibodová
Make-up artist
1444
"Všichni jsme krásní… a všichni mohou být krásní."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít