Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak na kočičí oči aneb není linka jako linka

Jak na kočičí oči aneb není linka jako linka

Jak na kočičí oči aneb není linka jako linka

16. prosince 2016 od LuK

16. prosince 2016 5 minut čtení
Připravil/a LuK ve spolupráci s expertem Naďa Krucká

Linky dokážou vykreslit dokonalý tvar oka a prohlubují pohled. Navíc si je může dovolit prakticky každá žena, pokud zvolí správnou barvu a ten pravý způsob aplikace. Linky seženete v obchodech v mnoha barvách a provedeních, takže se nemusíte omezovat a můžete experimentovat. Jak na to? Staňte se odbornicemi na sexy oči hned teď!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

S tužkou a fixem to určitě zvládnete!

Asi nejjednodušší je kreslení linek s tužkou na oči. Ty koupíte buď ve formě vysouvací tuhy, nebo v klasické „pastelce“. Nejměkčí a nejpříjemnější jsou tužky kajalové, pro začátečníky jsou jako dělané. „Tužky na oči jsou ideální pro každodenní nošení. Navíc se vyrábějí v mnoha barvách, takže je můžete sladit s barvou očí i s oblečením. Snadno se nanášejí a stojí pár korun,“ říká vizážistka Naďa Krucká. Nevýhodou tužek na oči je, že je musíte stále udržovat ve formě ořezáváním a že se některé z nich rády drolí a lámou.

Práce je s nimi ale jednoduchá: ořezanou tužku nanášejte na holé víčko, ještě před aplikací řasenky. Až do poloviny horního víčka se držte linie řas, postupně trochu přizvedávejte, abyste se vyhnuly efektu „smutných očí“. Linky v tužce můžete aplikovat i na spodní víčko, těsně pod linii řas, ovšem nezačínejte hned u vnitřního koutku, spíš až zhruba v poslední třetině oka. Pokud nemáte v oblibě tvrdé linie, můžete linky na koncích prstem trochu rozmazat.

Podobně praktické jsou linky ve formě fixu. Mají oproti tužkám na oči tu výhodu, že se o ně v podstatě nemusíte starat. Nevýhodou je naproti tomu jen velmi omezená barevná škála, vyrábějí se většinou jen v černé. Jejich nanášení vyžaduje trošku jistější ruku, ale zvládne to jistě i začátečník. Postup se od použití linky v tužce liší jen drobnými rozdíly. „Na víčko si před aplikací linky ještě naneste bázi pod oční stíny,“ radí Naďa Krucká. „Tyto linky mají totiž menší výdrž a báze je krásně zafixuje.“

Tekuté linky pro pokročilé

Poněkud složitější je už práce s tekutými očními linkami. Mají sytou barvu a díky tenkému štětečku se s nimi dají vykreslit precizní tvary. Navíc vám skvěle poslouží, pokud nosíte umělé řasy, protože dokážou překrýt lepidlo. Na druhou stranu ale vyžadují pevnou ruku, snadno se obtiskují a jejich výdrž není až tak skvělá, i když to se dá aspoň částečně zachránit aplikací báze pod stíny pod samotnou linku. „Zejména u nanášení těchto linek bych doporučovala si napřed na víčku udělat několik menších teček, které potom linkou spojíte. U tekutých linek je vidět každá nepřesnost a kostrbaté prostě nevypadají dobře,“ vysvětluje vizážistka Naďa Krucká. Vypomoci si můžete trikem s lepicí páskou z našeho videa - Rychlý tip s lepící páskou.
 

Gelové linky – novinka, kterou stojí za to zkusit

Nejnovějším trendem v oblasti očních linek jsou linky gelové. Většinou je koupíte v podobě malých lahviček. Někdy k nim bývá přibalen štěteček, jindy si ho musíte dokoupit. Rozdíly mohou být také v konzistenci gelu – každý si musí sám přijít na to, zda mu víc vyhovuje gel hustší, nebo řidší. Velkou výhodou těchto produktů je, že se dají používat i do vnitřní linky oka, jelikož velmi dobře drží. Navíc se také dají rozmazávat a lze je použít i jako podklad pod stíny. A ještě něco - vyrábějí se v mnoha krásných odstínech.

Jaká barva bude slušet právě vám? Samozřejmě, černá je základ. Pro někoho jsou ale uhlové odstíny příliš tvrdé, a mnohdy se ani nehodí k běžnému dennímu líčení třeba do školy nebo do práce. Pokud máte hnědé oči, sáhněte třeba po fialové nebo zlaté, k modrým očím se zase hodí čokoládová či bronzová. Pokud patříte k těm šťastným, co mají oči dozelena, zvýrazněte je třeba hnědou nebo zelenkavou.
 
TIP: Podívejte se na praktickou ukázku jak si namalovat bezchybnou černou linku v dalším dílu našeho seriálu Rychlé tipy - Rychlý tip s černou linkou

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás LuK ve spolupráci s expertem Naďa Krucká

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Naďa Krucká
Profesionální vizážistka a image maker
68
"Víra nečiní věci snazšími, ale možnými. Proto je také s vírou všechno možné."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít