Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Dokonalá manikúra podle tvaru nehtů

Dokonalá manikúra podle tvaru nehtů

Dokonalá manikúra podle tvaru nehtů

10. března 2017 od Martina Hühneová

10. března 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Martina Hühneová

Každý z nás má trochu jiný přirozený tvar nehtů. Některé nehty jsou spíše kulaté, jiné špičaté nebo hranaté. Tomu by měla odpovídat i péče a tip manikúry, který zvolíte. Poradíme vám, jak na to, aby nehty korunovaly krásu vašich rukou.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Perfektní nehty má jen málokterá žena. Někdo má štíhlé prsty s úzkým nehtovým lůžkem, jiný prsty krátké a nehtové lůžko drobné. Unikátní a individuální máme u přírodních nehtů také tvar nehtové ploténky. Každému proto sluší i jiný tvar nehtů.  Zjistěte, který bude pro vás ten pravý.

Obvykle s tím, co nám příroda nadělila, moc spokojeny nejsme. V touze po dokonalosti následujeme módní trendy, vzhlížíme k ikonám. Spíše než na kopírování celebrit bychom ale měly vsadit na přirozenost. Tvar nehtů má být v harmonii s prsty i celou rukou. Ale jak na to?

Především kriticky zhodnoťte tvar rukou a prstů, jak jsou dlouhé a také silné. Správně zvolenou délkou nehtů můžete většinu nedokonalostí rukou upozadit. Posuďte také správně tvar nehtové kutikuly – kůžičky lemující vaši nehtovou ploténku. Je kulatá, hranatá nebo hranatá se zaoblením?  Podle toho jednoduše zjistíte, jaký tvar nehtu se bude na vašich rukou nejlépe vyjímat. Jako základní se uvádějí čtyři: oválný, mandlový, kulatý a hranatý. Další podoby se pak od nich odvíjí.
nehty


Oválný tvar

Působí velmi měkce a harmonicky. Opticky prodlužuje, a tím i zeštíhluje prsty. Jde o tvar univerzální. Ať máte delší, nebo kratší nehtové lůžko, jakkoliv protáhlé nebo silné prsty – ovál vždy vytvoří atraktivní vzhled. Kromě toho je velmi praktický. Jeho okraje jsou ze všech tvarů nehtů při každodenní činnosti nejméně náchylné k lámání. Univerzální je, i co se úpravy týče. Pokud ale vsadíte na jednoduchost, podpoříte celkový elegantní dojem.

nehty


Mandlový tvar

Vzhled nehtu skutečně kopíruje mandli. Je jako stvořený pro štíhlé prsty a delší nehtová lůžka. Moderní tvar mandle se vyznačuje úzkými stranami. Na jejich konci je pak nehet jemně zaoblený. Tvar je to klasický, elegantní a velmi ženský. Na rukou působí jako šperk. Opticky umí prsty zeštíhlit a prodloužit. Vyniknou na něm neutrální odstíny laků s kovovým efektem. Stejně jako ovál je skvěle odolný vůči námaze.


Hranatý tvar

Je ideální pro široká nehtová lůžka. Ponechává celou šířku nehtu neporušenou. Je velmi výrazný a jako stvořený pro francouzskou manikúru. Sluší především delším nehtům. Délka by však měla přesahovat lůžko pouze o pár milimetrů. V krátké verzi může působit poněkud robustně a ruce mohou vypadat zavalitější. Díky velké ploše, kterou poskytuje, je ideální pro malování vzorů a předurčený k nejrůznějšímu zdobení. Působivý bude ale i s vysoce lesklými laky sytých odstínů.

nehty


Zaoblený hranatý tvar – známý také jako squoval

Je v podstatě verzí hranatého tvaru s jemně zaoblenými stranami, nebo jinak řečeno, kompromisem mezi oválným a hranatým tvarem.  Není příliš kulatý ani příliš ostrý, a hodí se tak pro všechny tvary a velikosti rukou. Funguje skvěle na delších i krátkých nehtech a sedne i k plnějším kratším prstům. Nejvíce ale lichotí štíhlým prstům s úzkými nehty. Je výtečnou základnou pro nejrůznější nail-art, vyjímají se na něm ale i krémově pastelové barvy laků.


Kulatý tvar

Zaoblené nehty podobně jako "mandle" prsty prodlužují a celkově vytvářejí dojem štíhlejší ruky. Pokud jsou vaše prstíky krátké nebo baculaté a máte drobná nehtová lůžka, volba by měla padnout právě na tento tvar. Svědčí i masivnějším a velkým dlaním. Nehtové lůžko by měl nehet přesahovat jen o něco málo, maximálně o milimetr. Tvar patří k velmi oblíbeným. Vypadá totiž dobře s jakýmkoliv odstínem laku. K tomu je praktický a ideální pro aktivní ženy, jež preferují manikúru s minimální údržbou.

nehty


Špičaté nehty nebo také stiletto

Ostrá špička je zatraceně sexy a vyzývavá. Prodlužuje prsty, zeštíhluje je a zaručeně k vám přitáhne pozornost. Nevýhodou je, že přirozené nehty většinou nejsou tak tvrdé, aby na nich tento tvar obstál bez úhony. Jejich nositelky tak často sahají po nehtech umělých. Zahrocené nehty se vyjímají zejména na delších prstech.


Ballerina nebo též Coffin

Tento tvar nehtů je dlouhý, štíhlý a jemně zaoblený. Opticky tak prodlouží silnější prsty. Místo špičky má úzkou hranu. Trochu připomíná baletní piškoty a odtud také jeden z jeho názvů. Je náročný na péči a vzhledem ke své podobě ideální pro stoupence akrylových nehtů, pokud tedy nemáte vlastní nehty tvrdé jako kámen. Vyniknou na něm neutrální barevné tóny laků a velmi jednoduchý nail-art (zdobení nehtů kamínky, třpytky atd.).

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Martina Hühneová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít