Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Říjnový horoskop a lunární kalendář pro krásu

Říjnový horoskop a lunární kalendář pro krásu

Říjnový horoskop a lunární kalendář pro krásu

18. září 2018 od Eva Suchomelová

18. září 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Dokonalá krása v říjnu? Jde to! Na Blíženkyně čeká boj s celulitidou, Váhy budou mít perný měsíc, který ale přinese sladkou odměnu… Podívejte se na beauty lunární kalendář a astro předpověď Petry Alraune.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Krása podle Luny

Správné kosmetické úkony ve správný čas vám mohou pomoci provádět měsíční fáze. Vždy záleží, jak se fáze Luny promítnou do daného měsíce. Zde je celková charakteristika lunárních fází na říjen a rady, jak jich využít pro zdůraznění své krásy:
Lunární fáze na červenec

Péče o pleť

1.-8. 10. a 25.-31. 10.: Léto je pryč, a tak nastal čas dát svoji pleť do pořádku a připravit ji na zimu. Období couvající Luny je ideální pro pořádnou očistu. K té se vám bude hodit peeling na obličej. Ten pleť nejen důkladně vyčistí, ale také usnadní odstranění nežádoucích chloupků. Nezapomínejte v těchto obdobích také na úpravu tvaru obočí.

péče o pleť10.-23. 10.: Při dorůstajícím Měsíci se zase zaměřte na dodání výživy do své pleti. Hodit se vám budou regenerační krémy a masky pro průběžnou péči. Zkuste si v tomhle období naordinovat kúru a sáhněte po vhodném pleťovém séru přesně podle aktuálních potřeb své pleti. Uvidíte, jak prokouknete!


Péče o tělo

1.-8.10. a 25.-31. 10.: Po čase slunění je vhodná chvíle nechat si zkontrolovat dermatologem mateřská znaménka a pihy. Pokud některé z nich potřebují odstranit, naplánujte si zákrok na dobu, kdy Měsíc couvá, to je totiž nejlepší období pro lékařské zákroky či operace, včetně laserových. Pokožka se vám bude v těchto dnech mnohem lépe hojit.

kontrola znamének9. 10.: Nov je ideální doba, pokud se chcete zbavit nějakého zlozvyku. Zamyslete se nad tím, jestli vám některý z nich nekrade mládí, a skoncujte s ním.

10.-23. 10.: Dorůstající Luna fandí masážím a regenerační péči o pokožku celého těla. Zvlášť olejové masáže jsou v tuto dobu velmi účinné. Vyzkoušejte skvělé účinky kokosového oleje po každém sprchování. A nezapomeňte: nanášejte ho na ještě vlhkou pokožku!

15.-16. 10.: Tyto dny jsou extra příznivé pro péči o ruce a nohy. Než nazujete teplé zimní boty, dopřejte svým dolním končetinám dokonalou pedikúru!

Dokonalá pedikúra

Péče o vlasy

1. 10., 4.-5. 10. a 8.-9. 10.: Právě v těchto dnech se zaměřte na kvalitní očistu svých vlasů. Do své pravidelné rutiny zařaďte i hloubkové čištění vlasů, které jim dodá vitalitu a připraví je na chladné období roku.

10.-11. 10. a 20.-21. 10.: V těchto dnech si nestříhejte ani nemyjte vlasy, pokud je to možné. Hrozí riziko tvorby lupů a účesy budou špatně držet.

4.-7. 10.: Potřebují vaše vlasy radikální změnu? Jsou po létě natolik poničené, že nepomůže nic jiného než nůžky? Pak se na některý z těchto dnů objednejte k holičce a vyberte si některý z nadčasových krátkých střihů.

17.-19. 10.: Kdo by chtěl mít na hlavě vyšisovanou hřívu? Tyto dny jsou jako stvořené pro barvení vlasů. Můžete si je obarvit sama doma, ale pokud chcete něco rafinovanějšího, pak se na tenhle termín objednejte do salonu na vlasový coloring.

vlasový coloring

Zdraví a zubní péče

1. 10., 8. 10. a 27.-28. 10.: Tyto termíny jsou vhodné pro návštěvu zubní ordinace, plombování či nasazování zubní korunky.

25.-26. 10.: Tyto dva dny nejsou vhodné pro zubařské zákroky, snažte se se na ně neobjednávat.

9. 10.: Měsíc je v novu a to je výborná doba k zahájení půstu nebo alespoň diety. Nemáte s váhou problém, ale spíš byste potřebovala zpevnit tělo pravidelným sportem? Nov přeje novým začátkům a správným předsevzetím. Začněte třeba během nebo jízdou na kolečkových bruslích, ale nezapomeňte při tom dopřát svým nohám komfort, jaký si zaslouží.


Co hvězdy předpovídají pro krásu a půvab? Petra Alraune radí jednotlivým znamením:

Čekají vás nové šance hlavně v oblasti kariéry, zrozenkyně ve znamení Berana. A co pomáhá ženám v kariéře? Rtěnka. Podle průzkumů působí žena s dobře nalíčenými rty mnohem upraveněji. Nezapomínejte ani na pohyb v přírodě.

Milé dámy, narozené v Býku, váš říjen bude ve znamení vztahů, které budou velmi intenzivní. Pečujte také o svou pleť, po létě volá po hydrataci, dobrým řešením bude nový krém a pleťová maska.

Léto je sice pryč, milé Blíženky, ale cvičit nepřestávejte. Kdo je připraven, není překvapen a boj s nadbytečnými kily a celulitidou se vede celý rok. Pomohou vám v tom potravinové doplňky.

cvičeníRačice, pocítíte příliv energie a touhu po nových věcech, ale všechno nejdřív dobře promyslete. I novou barvu a účes, který plánujete.

Momentálně toužíte hlavně po harmonii, Lvice. Naslouchejte svému tělu, relaxujte, dopřejte si aromatické koupele a srovnejte si v hlavě myšlenky a cíle.

Čeká vás pozitivní období, Panny, a navíc vás podzim inspiruje k touze po barvách. Co nová paletka stínů jako malá odměna a zároveň i motivace?

Tenhle měsíc pro vás bude perný, Váhy, a proto dbejte na své zdraví. Čaj na spaní, na uklidnění, levandulová tinktura… Odměna za vaše úsilí bude sladká.

Štírky, v práci se vám bude dařit, ale zátěž se projeví bolestmi zad. Pomohou koupele pro unavené svaly i masážní gely. Nepřepínejte se.

relaxace ve vaněJste aktivní, Střelkyně, a v plné práci, nezapomínejte ale také na drobné radosti. Nový parfém nebo toaletní voda vám spolehlivě zpříjemní podzimní dny.

Kozorožky, bude se vám dařit, takže si to patřičně užijte. Hýčkejte se, popíjejte kvalitní čaje, rozmazlujte pleť pleťovými maskami a nezapomínejte na to, že krásné oči jsou jednou z vašich největších zbraní.

Nebojte se neznámého, Vodnářky, a pusťte se do experimentů. Klidně si můžete troufnout i na změnu stylu, včetně nové barvy i make-upu.

Ryby, nevyhýbejte se společenským událostem, v říjnu máte možnost zazářit. Pořiďte si na to pořádnou výzbroj. Umíte používat oční linky? Zkuste to.


Říjnové tipy pro krásu

Vytipovali jsme několik produktů, které by se vám mohly podle předpovědi hodit v říjnu:
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Alraune
Expertka na magii, spisovatelka a věštkyně
671
"Všechno, co hledáme, jsme už jednou ztratili."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít