Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Extra tipy pro dokonalou pedikúru

Extra tipy pro dokonalou pedikúru

Extra tipy pro dokonalou pedikúru

26. dubna 2018 od Eva Suchomelová

26. dubna 2018 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Mgr. Blanka Kučerová

Už jste si letos koupili letní sandálky? A jsou vaše nožky připraveny ukázat se světu v celé své kráse? Máme pro vás speciální tipy, které nám prozradila expertka na krásné nohy, Blanka Kučerová.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Jistě nepatříte k těm, co si myslí, že domácí pedikúra zahrnuje pouze odštípnutí přerostlých nehtů. Chcete-li se v létě chlubit atraktivníma nohama, je potřeba jim věnovat pravidelnou domácí péči a jednou za 6-8 týdnů zajít do salonu. A jak postupovat při pedikúře doma, abyste nic nevynechali? V domácím prostředí je vhodnější mokrá pedikúra, na tu suchou si zajděte raději za odborně proškolenou pedikérkou,“ radí ze zkušenosti Blanka Kučerová. „Pokud jste se naložili do vany, můžete část kúry provést tam. Jinak doporučuji lavorek s vlažnou vodou, do které nasypete sůl s měsíčkem, heřmánkem nebo levandulí. Nohy nechte 10 minut v lázni, dobře osušte, zejména mezi palci!

Péče o nohy doma: Pravidelně a šetrně

Čisté a úhledné = krásné

„V letním, ale i zimním období můžete ‚špínu za nehtem‘ vytáhnout háčkem z domácí manikúry. Zbytečně ale kůži netýrejte velkými tlaky. Kůžičky nestříhejte, ale zatlačte je do valu citronovým dřívkem. Nebo v domácí pedikúře můžete najít plastovou alternativu se zkosenou špičkou,“ doporučuje odbornice láskyplný přístup k dolním končetinám, které vás nosí celý život.

Čisté a úhledné = krásné

Rohovina není žádoucí!

„Pokud máte zrohovatělou kůži, pak vezměte žiletkovou škrabku. Ale pozor! Netlačte, abyste se nepořezali! Kůže na nohou je sice tvrdá, ale žiletka ráda zajede hlouběji, než byste sami chtěli, a případné krvácení se na chodidle špatně zastavuje,“ varuje pedikérka. „Jestliže se na tuto úpravu necítíte, vezměte pemzu a poté brusnou špachtli a paty či větší mozoly pod chodidly zbruste.“ Pro tuto úpravu můžete zkusit buď Q-Clean seřezávač zrohovatělé kůže, anebo Q-Clean barevnou pemzu na nohy.


Sladěné ruce i nohy

Lakování nehtů na nohách není povinné, ale v otevřených botkách bude barevný lak vypadat krásně. Vždy se snažte, aby barva nehtů na nohou ladila s nehty na rukou. Nekombinujte barvy, které k sobě neladí,“ upozorňuje Blanka Kučerová. Na druhou stranu, urputná snaha mít úplně stejnou barvu na všech nehtech, tedy na nohou i na rukou, působí docela křečovitě, aspoň podle názoru Ines de la Fressange, bývalé francouzské modelky a expertky na šarmantní vzhled v každém věku. Takže spíš zkuste tón v tónu, anebo klasickou francouzskou manikúru na ruce, kdežto na nohy výraznou barvu, která vynikne s letní opálenou pletí. Pokud si chcete pohrát rafinovaněji, zkuste barevnou francouzskou manikúru: na nohou většinu nehtu barevnou a oblouček světlý, kdežto na rukou stejné barvy obraťte - většinu nehtu světlou a oblouček barevný.

Sladěné ruce i nohyTip redakce:
Nakonec řádně promazat. „Po zaschnutí laku namažte nohy řádnou porcí hydratačního krému nebo krému se včelím voskem, nejen paty to uvítají. Krémy doporučuji u suchých pat celoročně,“ konstatuje expertka.


Speciální péče o nohy

V létě můžete svým nožkám poskytnout i něco navíc, například různé zábaly nebo masky na nohy a dopřát jim doslova wellness a odpočinek. Vyzkoušejte třeba ponožkovou masku 7heaven Soften Sock Masque. Anebo poslechněte radu Blanky Kučerové: „Naneste silnější vrstvu masky, nandejte si igelitové pytlíky a teplé ponožky. Nohy takto nechce chvíli odpočívat (třeba u filmu). Poté sejměte a dobře vytřete.“

Speciální péče o nohy

Když nehet bolí

Někdy se přes veškerou péči může stát, že nehet zaroste. Většinou je na vině nevhodná obuv se zúženou špičkou, která tlačí prsty nepřirozeně k sobě. Co v takové chvíli dělat? „Pokud se rána nezanítila a nezačal se už tvořit hnis, pak doporučuji nesnažit se to řešit doma, ale zajít do salonu,“ zkušeně radí pedikérka. „Udělá se buď výstřih, nebo pamponáda a případně se nasadí spona. Dnes se už nemusí hned na chirurgii.“ Ovšem jiná situace nastane, jestliže už noha bolí, protože zánět způsobil, že rána hnisá. Pak už je návštěva lékaře naprosto nevyhnutelná. „Nebojte se, určitě není nutné strhávat nehty nebo je řezat. Lékař musí zastavit zánět, rozhodne tedy o konkrétních lécích, nejčastěji předepíše antibiotika,“ uklidňuje expertka. Pravidelnou péčí o nohy ale můžete předejít i takovýmto nepříjemnostem.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Mgr. Blanka Kučerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Blanka Kučerová
Kosmetička, pedikérka, překladatelka a vydavatelka
156
"Jak řekl Alexandre Vinet: Chtěl bych - neznamená nic, chci - dělá divy."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít