Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Vlasy v kondici: Jak na hloubkové čištění vlasů?

Vlasy v kondici: Jak na hloubkové čištění vlasů?

Vlasy v kondici: Jak na hloubkové čištění vlasů?

3. března 2022 od Anna Adlerová

3. března 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Marcela Neumannová

Končíte s péčí o vlasy používáním šamponu a kondicionéru? Pro krásný stav vlasů je užitečné je jednou za čas opravdu pořádně vyčistit, nejen si je umýt. Nejedná se o žádnou složitou kadeřnickou proceduru. Čisticí proces můžete podstoupit i sami v pohodlí domova. Jak na to?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Proč je dobré hloubkové čištění vlasů?
  • Vlasy velmi často trpí, nejsou správně vyživené, vlasová pokožka se přemašťuje a vlasy ztrácí objem
  • Jde o to, že velmi často používáme šampón a kondicionér, který danému typu vlasů nevyhovuje, je zkrátka špatně vybraný.
  • Vlasům bohužel  neprospívá ani složení vody, kterou si vlasy myjeme. Chlór, železo, měď a další minerály vlas zanáší. Vlas se postupně obaluje do neprodyšného nánosu, který bohužel nelze umýt a vyčistit běžnou péčí.
  • Zanesené vlasy jsou v mnohých případech také velmi suché. Neprodyšná vrstva nepustí do vlasu žádnou hydrataci a i sebelepší maska je bohužel pouze smyta bez účinku.


Pro jaké vlasy je hloubkové čištění vhodné? 

Hloubkové čištění vlasů má právě díky těmto důvodům obrovský smysl jak na barvených, tak na přírodních vlasech. Vlasy zanechává čisté a připravené přijímat výživové přípravky, což je obzvlášť u suchých vlasů to nejpodstatnější. Vlasy jsou velmi lesklé, mnohem hladší a díky čištění budete mít  u vlasů jakýsi pocit lehkosti.  

Co budete na hloubkovou očistu vlasů potřebovat?

Budete potřebovat kvalitní a čistý kartáč, detoxikační (hloubkově čisticí) šampon, popřípadě peeling na vlasy, kondicionér a trochu času. „Hloubkový regenerační režim by se měl konat asi dvakrát měsíčně. Udělejte si na něj více času než na běžné mytí. Rozmazlete se detoxikační kúrou a dopřejte jí dostatečnou dobu působení, po kterou bude moci pracovat pro vaše krásné vlasy,“ říká expertka na krásné vlasy Marcela Neumannová.
 

Vlasová očista krok za krokem 

1. Vyčešte špínu

Abyste odstranili hrubší nečistoty z vlasů, vždy je před mytím nejdříve pročešte. „Ideální je kartáč s kančími štětinami, radí kadeřnice. „Kančí štětiny mají vysoce absorpční schopnosti a jsou dostatečně pevné, aby se dostaly až ke kořínkům.“

pročesávání vlasů

2. Speciální šampon

Vyberte si hloubkově čisticí šampon - třeba N.A.E. Čistící šampon Equilibrio (koupit v e-shopu) s obsahem extraktu z organické šalvěje a máty a jemně jej vmasírujte do vlasů. „Krouživé pohyby stimulují cirkulaci krve. Takovou masáží navíc dodáváte své pokožce živiny obsažené v přípravku,“ vysvětluje expertka. Šampon vlasy jemně umyje a vyčistí pokožku hlavy. Vaše vlasy zůstanou svěží s pocitem lehkosti. Bez pocitu mastnoty a suchých konečků. Nezapomeňte na důkladné vypláchnutí šamponu z vlasů. Zkusit můžete také tuhou variantu šamponu  N.A.E. Čistící tuhý šampon Equilibrio (koupit v e-shopu).
 

3. Peeling se nehodí jen pro tělo

Vlasová pokožka si jednou za čas zaslouží, abyste jí dopřáli jemnou hloubkovou péči. Tím trikem je vlasový peeling. Zkuste třeba TRESemmé Purify & Hydrate peeling na pokožku hlavy (koupit v e-shopu) „Vmasírujte ho do pokožky hlavy krouživými pohyby a pak aplikujte na celé vlasy od kořínků až ke konečkům,“ radí kadeřnice. Vše nakonec opět důkladně vypláchněte.

Proč je peeling pro vlasovou očistu skvělým pomocníkem? „Slouží k odstranění nečistot, odumřelých buněk, lupů a přebytečného mazu. Kromě toho podporuje také mikrocirkulaci. Pokožka se zbaví všeho, co ji dusí, a je očištěná, okysličená a energizovaná,“ uvádí Marcela. Peelingy na vlasy bychom si měli vybírat podle typu vlasové pokožky. Jsou vhodné pro všechny ženy se zdravou pokožkou hlavy. Existují také speciální peelingy pro snadno se mastící vlasy nebo vlasy se sklonem k tvorbě lupů. Procedura je rovněž vhodná, pokud vás často svědí pokožka hlavy nebo máte unavené vlasy bez života. Rozhodně je vhodná i pro muže, kteří těmito problémy často trpí. „Určitě ale nedělejte peeling vlasové pokožky krátce po nabarvení vlasů – riskujete tím vymytí barvy,“ varuje kadeřnice.

mytí vlasů

4. Po peelingu použijte opět čistící šampon

Abyste odstranili všechny zbytky peelingu, umyjte své vlasy ještě jednou detoxikačním šamponem a znovu důkladně opláchněte.Jde o to, abychom  pokožku hlavy zbavili všech drobných zrníček z pelingu, která  by ji mohla dráždit. 


5. Nezapomeňte na vhodný kondicionér

Šampon má být vždy doplněn vhodným kondicionérem podle typu vašich vlasů a problémů, které s nimi máte. Na něj byste určitě neměli zapomínat ani při procesu hloubkového čištění vlasů. Dodá jim výživu, vlhkost a poddajnost. Zkuste třeba hydratační VOONO Hydratační kondicionér (koupit v e-shopu) nebo regenerační Ameté Kondicionér Repair (koupit v e-shopu)


6. Otužování s vlasy

A na závěr ještě jeden malý trik! Opláchněte si vlasy studenou vodou, aby se zavřela kutikula. Získáte tak neodolatelný lesklý efekt!

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Marcela Neumannová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Marcela Neumannová
Vlasová expertka a pedagožka
82
"Své povolání beru jako poslání."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít