Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Testujeme: Která péče nejlépe ochrání barvené vlasy?

Testujeme: Která péče nejlépe ochrání barvené vlasy?

Testujeme: Která péče nejlépe ochrání barvené vlasy?

5. srpna 2020 od Jana Kantorová

5. srpna 2020 5 minut čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Ochránit barvu před vyblednutím, zvýraznit ji nebo udržet stejně intenzivní několik týdnů – to je to, co barvené vlasy potřebují a ženy chtějí. Které řady pečující kosmetiky se budou hodit právě pro vaše vlasy? Otestovaly jsme je za vás.

Nature Box Řada pro zářivou barvu vlasů Pomegranate Oil

Tereza Špačková, content editorka
 
Řada se pyšní známkou vegan, navíc je šetrná k přírodě – jak obsahem v produktu, tak i obalem jako takovým. To je pro mě jednoznačně plus a každý takový krok kosmetické společnosti je z mé strany vítaný.
Jak probíhá péče: 100 %
  • Šampon má vhodnou konzistenci a dobré pěnicí schopnosti, a to i přesto, že se jedná o „šetrnější a zdravější“ variantu šamponu z drogerie.
  • Kondicionér splnil veškerá očekávání a v kombinaci s balzámem ve spreji vytvořil příjemný wow efekt – vlasy byly příjemné na dotek a lehce rozčesávatelné -, zároveň je ale nezatížil.
  • Díky masce vlasy nabraly sílu a ještě vetší hebkost na dotek.
 
Vůně a okamžitý efekt: 100 %
Šampon spolu s kondicionérem a dalšími produkty v této řadě pojí velmi příjemná, svěží a intenzivní ovocná vůně. Vlasy si po umytí běžně fénuji, a díky těmto produktům šlo fénovaní jako po másle. Nedocházelo k cuchání a hřeben snadno klouzal po pramenech. Výsledným efektem byly vyživené vlasy s viditelně zářivými odlesky.
 
Dlouhodobá ochrana barvy/zachování barvy: 100 %
Z dlouhodobého hlediska mohu říct, že jsem ráda za to, že jsem tuto řadu vyzkoušela. Bylo znát projasnění barvy, které minimálně navodilo pocit dlouhodobější výdrže barvy ve vlasech.
 

Celkové hodnocení: 5/5

Produkty:
Nature Box Šampon pro ochranu barvy Pomegranate Oil (koupit v e-shopu)
Nature Box Kondionér pro ochranu barvy Pomegranate Oil (koupit v e-shopu)
Nature Box Maska na vlasy pro ochanu barvy Pomegranete Oil



NIVEA Pečující řada pro barvené a melírované vlasy Color Protect

Lucie Ulmanová, redaktorka

Mám polodlouhé blond vlasy, které si pravidelně barvím, a proto potřebuji kvalitní vlasové produkty. Proto pro mě byla právě tato řada, slibující ochranu barvy, jako dělaná.
Jak probíhá péče: 100 %
  • U obou mi vyhovovalo krémové složení. Na mokré vlasy jsem nanesla šampon (koupit v e-shopu) v množství odpovídajícím velikosti lískového ořechu a šamponová lázeň vytvořila při mytí krásně bohatou pěnu. Šampon se dobře nanášel i oplachoval.
  • Abych si zesvětlené vlasy mohla bez problémů rozčesat, musím používat kondicionér. Tento pečující kondicionér (koupit v e-shopu) zajistil snadné rozčesávání mých dlouhých vlasů bez zacuchávání dlouhých pramenů.
 
Vůně a okamžitý efekt: 100 %
Pochvala oběma vlasovým produktům patří za příjemnou vůni. Dále jsem si po vyfénování všimla většího lesku vlasů i lepší hydratace. Vlasy byly nejen lesklejší, ale i pružnější a neelektrizovaly.
 
Dlouhodobá ochrana barvy/zachování barvy: 100 %
Pravidelným používáním šamponu a kondicionéru jsem vnímala intenzivní péči a stoprocentní ochranu barvy. Barva se nevymývala. Navíc oba produkty jsou velmi šetrné k pokožce hlavy.
 

Celkové hodnocení: 5/5

Gliss Kur Řada pro barvené vlasy Ultimate Color

Eva Šarfová, redaktorka

Vlasy si barvím už léta a snažím se, aby mi můj oblíbený odstín vydržel co nejdéle, a k tomu je pečující kosmetika pro barvené vlasy ideální. Tato řada zahrnuje šampon, balzám a okamžitý expres balzám, dvoufázový elixír a regenerační masku.
Jaká probíhá péče: 100 %
  • Vlasy mám hodně jemné a umývám je prakticky každý den. Textura šamponu (koupit v e-shopu) a balzámu (koupit v e-shopu) je krémová, takže není problém s dávkováním – z lahvičky si prostě vylijete do dlaně přesně takové množství, které potřebujete. Produkty se do vlasů krásně roztírají.
  • Dobře se pracuje i se spreji – okamžitým expres balzámem (koupit v e-shopu) a dvoufázovým elixírem. Expres balzám lze použít místo klasického balzámu. Celý proces tak urychlíte, což jsem ocenila, když jsem pospíchala. Je to skvělá pečující vychytávka, která vlasy ošetří a umožní i jejich snadné rozčesání.
 
Vůně a okamžitý efekt: 100 %
Všechny produkty krásně voní. Vůně je jemná, nevtíravá a budete ji milovat, zejména pokud máte v oblibě ovocně-květinové tóny. Ihned po umytí jsou vlasy jako znovuzrozené, krásně lesklé a hebké. Je to díky receptuře s efektem 3D-Color-Luminance, která uzavírá a posiluje vlasová vlákna pro efekt proti vyblednutí a pro zářivost a ochranu barvy až na 12 týdnů. Po použití vlasové regenerační masky mi navíc připadalo, že se mi také zvětšil objem vlasů, což beru jako příjemný bonus.
 
Dlouhodobá ochrana barvy/zachování barvy: 100 %
Produkty jsem používala skoro každý den, a to po dobu dvou týdnů. Pár lidí se mě zeptalo, jestli mám novou barvu, což mě potěšilo. Můj hnědý odstín byl určitě mnohem sytější a zářivější už po několika dnech. Vlasy mám navíc krásně zregenerované a hebké, což přičítám působení masky, kterou jsem si opravdu oblíbila.
 

Celkové hodnocení: 5/5

Produkty:
Gliss Kur Šampon Ultimate Color (koupit v e-shopu)
Gliss Kur Balzám Ultimate Color (koupit v e-shopu)
Gliss Kur Regenerační expres balzám Ultimate Color (koupit v e-shopu)
 


L’Oréal Paris Elséve Řada pro barvené nebo melírované vlasy Color-Vive

Markéta Sikorová, webová analytička
 
Obsahuje hned celou řadu produktů a slibuje vyživení, ochranu a prodloužení zářivosti barvy. K tomu má dopomoci elixír z lněného semínka a UVA/UVB filtry, které vlasy chrání před vnějšími vlivy, což je něco, co já pro své dlouhodobě barvené vlasy vyhledávám, a to především teď v létě.
Jak probíhá péče: 90 %
  • Šampon (koupit v e-shopu) mě mile překvapil, má krásně jemnou a krémovou konzistenci, navíc ho stačí opravdu málo, jelikož se dobře dostane do vlasů a hodně pění.
  • Vyživující balzám (koupit v-eshopu) je svou konzistencí hustší, a tak nestéká z vlasů. Stačí ho nechat působit krátkou chvíli a vlasy jsou hned krásně jemné a následně se dobře rozčesávají.
  • Expresní kondicionér ve spreji používám již opravdu dlouhodobě, stačí ho protřepat a nastříkat na vlasy. Efekt není nijak viditelný, ale když ho používám, nemám vlasy tak vysušené ze slunce, a také se mi za tu dobu ještě nespálila pokožka hlavy.
  • Maska na vlasy (koupit v e-shopu) má až gelovou konzistenci, hůře se tak nabírá z kelímku, ale dobře se nanáší do vlasů. Musím však bohužel konstatovat, že u mých jemných vlasů způsobuje rychlejší maštění, a tím zatížený a zplihlejší efekt vlasů.
 
Vůně a okamžitý efekt: 80 %
Šampon krásně jemně voní a vlasy po něm zůstanou opravdu umyté, voňavé, a co mě nejvíce překvapilo, tak i nadýchané. Balzám pak pomáhá vlasy lehce rozčesat a jsou po něm hezky lesklé, s vůní už je to trochu více na chemické straně, tedy alespoň mně nevoní. Za sebe u masky vidím přínos, co se týče lesku vlasů a jejich hebkosti, lehce květinová vůně je mi také příjemná, na druhou stranu mi maska mé vlasy poměrně zatěžuje a rychleji se mastí, především pak u kořínků. Používala jsem tedy spíše do délek, a tam je efekt pozitivní, konečky vypadají více hydratované. Expresní balzám nevoní nijak výrazně, ale pomáhá vlasy chránit před sluncem a také je uhladit, když je potřeba.
 
Dlouhodobá ochrana barvy/zachování barvy: 50 %
Přiznám se, že u produktů na barvené vlasy nevěřím v pomoc s prodloužením zachování barvy, ale spíše v péči, kterou mé vlasy potřebují. Navíc můj odstín vlasů se sám o sobě rychle vymývá, takže pro prodloužení či zachování barvy potřebuji spíše produkty s pigmenty.
Efekt však vidím v ochraně barvy před vyšisováním díky UVA a UVB filtrům, minimálně barva po každém umytí vypadá zářivější.
 

Celkové hodnocení: 4/5

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít