Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 způsobů, jak zesvětlit vlasy: Který je ten pravý?

5 způsobů, jak zesvětlit vlasy: Který je ten pravý?

5 způsobů, jak zesvětlit vlasy: Který je ten pravý?

22. dubna 2020 od Jana Kantorová

22. dubna 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Zesvětlování vlasů se netýká jen blondýnek, o dva odstíny můžete zesvětlit dokonce i tmavé vlasy. Víte, jak na to a který způsob je nejšetrnější?
Málokterá žena je spokojená se svojí přirozenou barvou vlasů. Ať už jde o zakrytí šedin, nebo nevábný odstín barvy vlasů. To vše lze vyřešit díky barvení vlasů. Mezi nejoblíbenější techniky barvení vlasů potom patří jejich zesvětlování. To převážně řeší ženy, které chtějí být blond. Ale zesvětlovat lze i hnědé nebo černé vlasy. Jak?

1. Dokonalá blond

Jestliže chcete razantnější změnu, pak se určitě neobejdete bez peroxidu vodíku a kvalitní barvy na vlasy, protože přírodní pomocníci na zesvětlování tady nepomohou. Ideální bude odbarvovač, nejlépe takový, který kromě odbarvení dodá vlasům i nějakou péči a výživu, jako například Syoss Blond Lighteners Platinový zesvětlovač 13-5 (koupit v e-shopu). Máte-li ale hodně tmavé vlasy, úplné odbarvování se v domácím prostředí nedoporučuje, protože už jde o zesvětlení mnoha odstínů. Ne že byste to nezvládli, ale přeci jen by výsledný odstín nemusel být podle vašich představ.
Dokonalá blond
Tip redakce:
Po odbarvení je vždy lepší ještě vlasy obarvit požadovaným odstínem. Zkuste třeba
Syoss Dlouhotrvající olejovou barvu Oleo Intense Zářivě Plavý 9-10 (koupit v e-shopu), kdy olej v barvě podporuje pronikání barevných pigmentů hluboko do vlasů.

2. Stále trendy proužky

Melír stále patří mezi jednu z nejoblíbenějších technik odbarvování vlasů. Melírem lze dosáhnout lehkého zesvětlení, ale i zesvětlení o mnoho odstínů. Aplikuje se od pokožky hlavy v různé intenzitě, vzdálenosti a podobně, a to pomocí melírovací čepice nebo alobalu. Vyzkoušejte například Bellazi The Natural Melír na vlasy (koupit v e-shopu).
 
Tip redakce:
Protože odrosty jsou u melírů zvláště viditelné, objevil se trendy postup barvení vlasů – ombré. Tehdy se melíry rovnou aplikují ve větší vzdálenosti od pokožky.

 
Stále trendy proužky melír

3. Přirozený vzhled

Mezi další techniky odbarvování patří balayage, při které vypadají vlasy velmi přirozeně a nejsou tolik zatěžovány jako při klasickém melírování. Technika by se dala popsat jako „malování na vlasy“. Při ní se nanáší barva na jednotlivé pramínky tak, aby vznikly zesvětlené proužky bez ostrých hranic. Tím pak nedochází k tak ostrému přechodu při odrůstání a vlasy vypadají přirozeně delší dobu.

5. Oživení žádoucí

Možná už máte blond hřívu, ale v současné době není tak jednoduché navštívit kadeřníka. Pak je dobré zažloutlé či zašedlé vlasy trochu oživit. K tomu vám mohou pomoci vlasové tonery, jako například Schwarzkopf Palette barva na vlasy Ashy Blonde Toner (koupit v e-shopu), které na vlasech vydrží až 8 umytí a zbaví vlasy žlutých odstínů.
 
přírodní zesvětlení

5. Přírodní postupy 

Když ti dá život citrony, udělej si citronádu. Nebo barvu na vlasy. I tak by mohlo znít známé pořekadlo. Jak lze zesvětlit vlasy přírodními prostředky?

Pro blondýnky:  

  • Citronová šťáva
  • Med a ocet
  • Heřmánkový odvar
  • Rebarborová maska

Pro brunetky:

  • Solný roztok
  • Heřmánkový odvar
  • Cibulový odvar

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít