Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Netradiční zesvětlování vlasů: Zkuste to i vy!

Netradiční zesvětlování vlasů: Zkuste to i vy!

Netradiční zesvětlování vlasů: Zkuste to i vy!

10. června 2019 od Jana Kantorová

10. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Když se řekne zesvětlování, snad každého napadne blond barva vlasů. Jasně, většinou si své vlasy zesvětlují a osvěžují blondýnky, ale i tmavovlásky mohou jemným přírodním zesvětlením dosáhnout oživení barvy a dodat si lesku.
Mezi nejběžnější metody přírodního zesvětlování vlasů patří citronová šťáva. Zvláště tedy kyselina citronová, která má zesvětlovací proces na svědomí. Nemálo se také mluví o rebarboře nebo medu. My pro vás ale máme méně známé tipy, jak vlasy zesvětlit o dva (někdy i více) odstínů.

Tip redakce:
Zvolíte-li zesvětlování vlasů citronovou šťávou, tak buďte opatrné, protože přespříliš citronu by mohlo vlasy poničit. Abyste tomu předešly, ke šťávě přidejte panenský olivový olej, který má ochrannou a vyživovací funkci.
výživa vlasů

Dokonalá blond

K dokonalé blond barvě bývá cesta dlouhá a trnitá a často je zapotřebí trocha té alchymie, aby bylo dosaženo ideálního odstínu. Ono totiž existuje hned několik odstínů blond barvy a každému sluší jiný. Někomu teplejší odstíny, jinému zase studenější. A proto možná budete chvíli tápat, než dosáhnete dokonalé barvy. K tomu právě může sloužit přírodní zesvětlování. A co použít?
citronový esenciální olej

Síla silic

Nazývají se také esenciální oleje. A které se hodí na zesvětlení vlasů? Heřmánková a citronová silice. Do jedné lžíce oleje přidejte po třech kapkách od každé silice. Zamíchejte a směs pečlivě včešte do vlasů, a to od kořínků až ke konečkům. Dlouhé vlasy byste měli přejet kartáčem až 50x. Nechte působit 20 minut a poté umyjte šamponem. Silice můžete do vlasů včesávat až 3x týdně.
vitamin C

Vitamin C

Díky tomuto vitaminu nejenže zesvětlíte vlasy, ale zároveň jim dodáte ztracený lesk a zdraví. Několik tabletek (cca 8) vitaminu C rozdrťte na prášek. Stačí je dát do sáčku a válečkem rozválet. Prášek pak nasypte do svého šamponu a omývejte jím vlasy několikrát týdně. Brzy pak uvidíte výsledky.
pivo

Pivo nejen k pití

Světlé pivo je plné vitaminu B a společně se slunečními paprsky zesvětluje vlasy. A to skoro bez práce. Jen pozor na trochu nepříjemný zápach při samotné aplikaci. :-) Pár lahví piva nalijte do umyvadla či lavoru, vymáchejte v něm vlasy, nechte okapat a vyrazte na sluníčko. Nechte působit, jak dlouho bude možné, a poté vlasy umyjte. Tento proces můžete opakovat také 3x týdně.

Pro brunetky

I ženy s tmavými vlasy se snaží dosáhnout trochu světlejšího odstínu nebo efektu „přírodního melíru“. Navíc není třeba sahat jen po odbarvovačích, mnohem lepší službu poskytnou doslova věci, které najdete v každé kuchyni nebo je můžete snadno pořídit. Které?

Solný roztok

Namíchejte si roztok stolní soli a vody v poměru 1:5, naneste si ho vlasy a nechte působit zhruba 15-20 minut. Poté umyjte podle zvyku.
 
sůl

Heřmánkujte

Tmavší vlasy chtějí hlavně světlejší lesk. Toho docílíte tak, že smícháte zhruba 800 ml vody, 15 ml octa a povaříte s heřmánkem či kopřivou. Takto připraveným odvarem vlasy opláchnete a nebudete umývat šamponem
 
heřmánek

Regenerace a výživa

Také je potřeba říci, že zesvětlované vlasy více trpí. Zvláště jsou-li pravidelně odbarvovány. Je tedy potřeba o ně více pečovat. Jak?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít