Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co dokáže citron? Využijte ho pro svou krásu

Co dokáže citron? Využijte ho pro svou krásu

Co dokáže citron? Využijte ho pro svou krásu

1. srpna 2018 od Pavla Maříková

1. srpna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Myslíte si, že citronem můžete maximálně tak ochutit čaj nebo rybu na talíři? Omyl! Citron je velmi šikovným pomocníkem také v kosmetice a i v malém množství s ním dokážete zázraky. Zesvětluje vlasy, čistí póry, rozjasňuje a sjednocuje pleť a mnoho dalšího.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Nepříjemný dech

Trápí vás nepříjemný dech, který může být způsoben jídlem, špatnou zubní hygienou, nebo možná i nějakou nemocí? Citron působí jako místní anestetikum, které zabraňuje tomu, aby docházelo ke kvašení, a tím pádem i nepříjemnému zápachu z úst. Dejte si silnou citronovou šťávu s medem. Ostatně, je to trik mnoha herců a zpěváků, kteří si podobný „drink“ dopřávají i několikrát denně.


Prosvětlí vám vlasy

Zesvětlujete si vlasy chemickou cestou? Zvažte, zda nezkusit i něco více přírodního. Citronová šťáva rozzáří světle hnědé, popř. přírodně blonďaté vlasy bez peroxidu nebo jiných chemických substancí, což vaše vlasy 100% ocení. Vymačkejte šťávu z několika citronů, naneste na čerstvě umyté vlasy a usaďte se na chvilku na sluníčko. Pro výraznější efekt nechte působit i několik hodin. Pak vlasy umyjte obyčejnou vodou. Po vysušení uvidíte úžasné zesvětlení a zvýrazněnou „zlatou“ barvu.

blond vlasy

Vyčistí vám akné

Akné je nepříjemný, bolavý a svědivý problém, který vzniká vlivem hormonů a ucpávání pórů přebytečným mazem. Pokud se navíc přidá bakterie, zánět je na světě. Jasně, existuje nespočetné množství pleťových vod, krémů a mastiček určených přímo na tento problém, ale pokud jste unaveni z používání tolika různých přípravků a ingrediencí na svou pokožku, zkuste přírodní cestu a vyrobte si vlastní čisticí přípravek. Smíchejte vymačkanou citronovou šťávu s několika lžičkami vody a nanášejte podle potřeby vatovou tyčinkou přímo na postižená místa.


Dodává vám vzpruhu při vyčerpání

Především teď v létě se vám bude hodit tento tip. Potřebujete rychle „nakopnout“, dodat energii a zahnat únavu? Zkušení cestovatelé používají tento trik – vysají trochu citronové šťávy skrz díru ve slupce. Ta prý zažene žízeň lépe než velké množství vody.

citronová šťáva

Tělový scrub

Bude vám stačit pár ingrediencí a vyrobíte si perfektní tělový scrub, který vaši pokožku krásně vyčistí a zregeneruje. Připravte si třinový cukr, jeden citron a kokosový olej. Vše smíchejte v takovém poměru, aby vám vznikl příjemný scrub, který se nebude drolit ani nebude příliš tekutý. Používejte především na drsnější místa pokožky, jako jsou kolena, lokty nebo v létě jako peeling, kterým docílíte, že vám opálení vydrží déle.


Uzdraví vaše nehty

čínské medicíně používají citron na zanícená nehtová lůžka a poškozené nehty. Stačí z citronu odříznout vršek, ponořit „nemocný“ prst dovnitř a následně jej ovázat obvazem. Nechte působit několik hodin, nebo i přes noc a ráno by měl být prst zdravý.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

2 komentářů k článku
Helena Smolova 12.září 2018
Odepisuji paní , která říká , že má suchou pokožku a co s ní .Letos v létě mě moje dcera poradila . že po osprchování se nemám utírat ,ale vetřít do mokré pokožky dětský olej , a pokud možno nechat zaschnout . Po chvili jsem se trochu osušila a opravdu to funguje , už jsem také starší , ale má kůže vypadá dobře , perličkou je , že jí tohle prozradil kamarád černošského původu :)
Eva Jelenová 7.srpna 2018
Prosím jsem už starší žena a chtěla bych vědět jak na moji suchou kůži děkuji

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít