Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Vše, co byste měla vědět, než se odbarvíte na blond

Vše, co byste měla vědět, než se odbarvíte na blond

Vše, co byste měla vědět, než se odbarvíte na blond

2. června 2019 od Karolína Hornová

2. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Cesta k vysněným blond vlasům není nejjednodušší – pokud ale zvolíte dobrého kadeřníka a kvalitní produkty, můžete vypadat jako filmová hvězda. Víme, jak na to.

Odbarvit, či zesvětlit?

Záleží, jaká je vaše přirozená barva a jak vaše vlasy reagují na odbarvení. Vždy je dobré zkusit si reakci na pramínku vlasů, a to především, pokud se hodláte do odbarvování pustit sama. Pozorně si své vlasy prohlédněte – jaký mají podtón?
  • Vlasy se žlutým a zlatým podtónem mohou po odbarvení chytit nažloutlý odstín.
  • Vlasy s červeným či měděným podtónem mohou chytit do zrzava.
  • Neutrální hnědé, nepříliš tmavé vlasy se odbarví dobře a případný nechtěný žlutý odstín stáhnete „silver“ šamponem.
Pokud se chcete žlutého odstínu vyvarovat, volte už odbarvovač, který umí tento efekt potlačit – dobře funguje třeba Syoss Blond Cool Blonds Barva na vlasy Ultra Platinová Blond 10-55. Pokud máte vlasy spíše „špinavě blond“, bude stačit jen lehké zesvětlení. Docílit ho můžete i kvalitní profesionální kosmetikou, kterou seženete i v drogerii – třeba šamponem a kondicionérem John Frieda Zesvětlující šampon pro blond vlasy Go Blonder.
tónování

Ani hnědá, ani blondýna

Další možností pro tmavovlásky je takzvaná „bronde“. Jde o název pro barvu vlasů, u které si nejsme jisti, zda je to vlastně hnědá, nebo blond. Docílíme ji vytvořením hustého melíru, který bude obsahovat více odstínů blond barvy – klidně od světlehnědé až po platinovou. Melír se pak dá kombinovat s dalšími technikami, jako je balayage nebo ombré, které vytvoří velmi přirozený efekt.

„Bronde“ a obecně různé typy balayage a ombré často volí ženy a dívky na Blízkém východě nebo v Turecku – zkrátka tmavé typy s velmi tmavými vlasy, kterým by pouze silně odbarvené vlasy nemusely slušet. Navíc tento efekt přiznává odrosty, ale opět nenásilně – nevyžaduje tedy neustálou údržbu u kadeřníka. Tato forma blond je také dobrou volbou pro ty, které váhají nebo chtějí nenásilně přejít na úplnou blond.
bronde

Blond pro tmavé typy

I když patříte mezi zmíněné tmavé typy, neznamená to, že byste nikdy nemohla být „pravá blondýnka“. Takové rozhodnutí ale vyžaduje dávku kuráže, ideálně návštěvu opravdu šikovného profesionála (tmavé vlasy se někdy odbarvují i na pětkrát) a také musíte počítat s tím, že se s kadeřníkem budete muset vídat častěji – ideálně jednou za měsíc až šest týdnů, aby se postaral o vaše odrosty a doladil barvu.
Pokud se nebojíte být výrazná, holdujete třeba i výrazným outfitům a make-upu, jděte do toho. Inspirujte se třeba stylem Lady Gaga, která také patří mezi tmavé, „italské“ typy. Svěřte se ale do rukou profesionála a starejte se o svou novou barvu i doma – určitě si pořiďte silver šampon, který z vlasů vytáhne žluté odstíny. Vyzkoušejte třeba „neporazitelné duo“ Swiss-O-Par Silver Shampoo proti nažloutlému odstínu a Swiss-O-Par Silver Vlasovou kúru.
profesionální zesvětlování

Jak na přirozenou blond?

Získat blond hřívu neznamená jen odbarvit vlasy. Kvalitní odbarvení je základem, na kterém lze vybudovat opravdu krásnou a přirozenou blond barvu. Blond rozhodně není jen jedna – podívejte se do našeho průvodce blond odstíny.

Přirozenou blond barvu vám vytvoří kadeřník dalším barvením a tónováním jednotlivých pramenů různými odstíny, které vytvoří přirozený efekt – přírodní blondýnky totiž také nemají jednolitý odstín vlasů. Pomocí tónování může kadeřník i opticky zvětšit objem vlasů.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít