Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Vyberte si pleťové sérum podle věku

Vyberte si pleťové sérum podle věku

Vyberte si pleťové sérum podle věku

20. srpna 2017 od Eva Suchomelová

20. srpna 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Lucie Bončová

Péče o pleť vyžaduje vedle každodenní rutiny i speciální péči. Kromě občasné aplikace pleťové masky podle aktuálních potřeb pleti je to i použití pleťového séra. Podívejme se, jaký druh pleťového séra je vhodný pro který věk a proč.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
V každé fázi života potřebuje pleť něco jiného – mladá pleť neřeší vrásky, zralá většinou nemá problém s nadměrným maštěním. Ovšem sérum by se mělo stát součástí péče o pleť v každém věku. „Pleťová séra jsou velmi důležitou součástí každodenní péče o pleť,“ říká kosmetička a expertka na krásnou pleť Lucie Bončová. „Správné sérum by vám měl vždy doporučit odborník, nejlépe vaše kosmetička, která zná vaši pleť a ví, co pleť vyžaduje a jak při ošetření reaguje na nejrůznější složky v přípravcích.“ Každé pleťové sérum je výživná bomba pro pleť, bez ohledu na to, v jakém věku jej používáte.


Hydratace v dospívání

„Velmi mladá pleť, kterou mají dívky ve věku 15-20 let, by se měla zejména hydratovat. Tato pleť může mít i problémy s akné, pak jsou tu séra například s kyselinou salicylovou. Ale základem je vždy u tak mladé pleti hydratace,“ radí Lucie Bončová. Příkladem takového séra je třeba BIONE COSMETICS Hyaluron Life hydratační a vyživující sérum na obličej se sníženým obsahem tukových složek, určené pro smíšenou až mastnou pleť k hydrataci, výživě a ochraně na celý den.

Vyberte si pleťové sérum podle věku


Co po dvacítce?

Vrásky se zatím objevují minimálně, ale je třeba dodávat pleti vláhu, aby dokázala čelit negativním okolním vlivům (slunce, znečištěné ovzduší, suchý vzduch z klimatizace atd.) i prohřeškům proti zdravému životnímu stylu (kouření, nedostatek spánku, nesprávná výživa aj.). „Pro pleť ve věku 20-25 let je také důležitá hydratace, zejména doplňování kyseliny hyaluronové,“ vysvětluje kosmetička. „Ta nám věkem v pleti ubývá. Je to velmi důležitá látka v pokožce, která zaručuje vláhu v pleti.“ Ostatně, kyselina hyaluronová toho umí mnohem víc. Pro tuto věkovou kategorii by se mohlo svými vlastnostmi hodit L´Oréal Paris Skin Perfection Advanced Corrective Serum. Redukuje rozšířené póry, hydratuje a celkově zlepšuje vitalitu a vzhled pleti.


Ve třiceti první vrásky

Po třicítce se vrásky vyhýbají jen těm, které mají výborný genetický základ nebo dodržovaly až doposud všechna pravidla zdravého životního stylu. Každopádně je třeba počítat s tím, že první výraznější mimické vrásky se začínají objevovat na čele, a i nosoretní rýhy se zvýrazňují. „Po 30. roce je už na čase pleť nejen hydratovat, ale i regenerovat. Proces tvorby nových kožních buněk a tvorba kolagenových vláken se zpomaluje. Tehdy můžeme již nasadit jak hydratační, tak i kolagenová, ceramidová a další séra,“ doporučuje Lucie Bončová. Přímo pro věk 30+ je určeno Nivea Q10 Plus Perlové sérum proti vráskám s koenzymem Q10, kreatinem a kyselinou hyaluronovou, na ceramidy je zas bohaté sérum proti stárnutí L'ORÉAL Revitalift Laser Renew.

Vyberte si pleťové sérum podle věku


Silný kalibr před čtyřicítkou

Po 35. roce by už používání sér mělo být pro každou ženu samozřejmou součástí její kosmetické rutiny. Pleť už nejen ztrácí citelněji vláhu a vrásek se objevuje víc, ale taky ochabuje a objevují se další problémy. „Ve věku okolo 39 let už klademe opravdu velký důraz na péči o pleť,“ uvádí kosmetička. „Důležitá je hydratace, regenerace a zpevňování kontur v obličeji. U pleti 39-40 let se už mohou objevovat i první stařecké pigmenty a je na čase je bělit. Buď séry k tomu určenými, po domluvě se svojí kosmetičkou, anebo ošetřením k tomu určeným.“ Hluboké vrásky lze zmírnit pomocí EVELINE Cosmetics New Hyaluron, séra redukujícího hluboké vrásky se 100% kyselinou hyaluronovou. Proti dehydrataci a ochablosti pleti, povrchovým nerovnostem a vráskám ve věku od 40 let je určeno sérum NIVEA Cellular Anti-Age Vyhlazující sérum proti vráskám.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Lucie Bončová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lucie Bončová
Expertka na péči o pleť a kosmetička
2177
"Krásná a opečovávaná pleť je klíčem k vaší sebedůvěře."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít