Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Testujeme: Černé oční linky

Testujeme: Černé oční linky

Testujeme: Černé oční linky

4. května 2018 od Pavla Maříková

4. května 2018 2 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Černé oční linky jsou stálicí na hvězdném nebi dokonalého líčení a není snad žádná žena, která by make-up look s oční linkou nevyzkoušela. Oční linka dodá obličeji svůdný výraz, zajímavost a sexy vzhled. Vyzkoušely jsme různé typy očních linek a prozradíme vám, které jsou podle nás ty nej.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem


Pump Up Booster 100%25 Rock Kohl Kajal Eyeliner, Miss SportyGELOVÁ LINKA: Astor Perfect Stay Gel 

Šéfredaktorka: Pavla Maříková

Voděodolná gelová linka s aplikátorem s tenkým štětečkem slibuje dokonalou výdrž i v horkých letních měsících a u moře. A především přesné nanášení.

Můj názor:

Oční linky miluji, ale byla jsem v nich velmi konzervativní. V zásadě jsem používala buď pouze klasickou linku v tužce, nebo kajalovou linku. Gelových a tekutých linek jsem se vždy trochu obávala, protože jsem měla za to, že vyžadují mnohem větší zručnost a především čas a praxi při nanášení. Tyto gelové linky mne však vyvedly z omylu. Hned při prvním použití jsem byla nadšená z toho, jak snadno se nanášejí, nerozpíjí se, linka je tenká, přesná, nikde se nepřerušuje a krásně se s ní vytváří efekt kočičích očí. Ještě větší překvapení mne ale čekalo při testování během cesty za sluncem a k moři. Linka „přežila“ i celodenní koupání a namáčení obličeje v moři, dokonce i potápění a časté otírání ručníkem. V tomto případě je označení „voděodolné“ ze 100 % platné. Gelovou linku jsem si zamilovala a „obávám se“, že se k jiným formám očních linek už nevrátím. V porovnání s linkou v tužce nebo fixe je za mne bezkonkurenční. Odpadá ořezávání do špičky, ani nevysychá. Mnohem lépe se nanáší, snadno se tvoří tenká i silnější linka, protažení do oblouku i zakončení. Nemám jediné výhrady, zkrátka top!

Hodnocení: 5/5

 

Pump Up Booster 100%25 Rock Kohl Kajal Eyeliner, Miss SportyKAJALOVÁ LINKA: Miss Sporty Pump Up Booster 100% Rock Kohl Kajal Eyeliner

Kateřina Kučerová, asistentka redakce

Jemná krémová kajalová tužka na oči, kterou lze použít jako klasickou konturovací tužku nebo k vystínování oka.


Můj názor:

Dostala se mi do rukou kajalová oční linka od miss sporty. Krásně sytá a výrazná černá barva. Trochu silný hrot, čímž odpadá možnost nanesení tenké linky, ovšem pokud vám jde o dramatičtější líčení, lze docílit pěkného kočičího pohledu. Linka se se svou krémovou konzistencí lehce nanáší, a korekce nedokonalostí je proto hračkou. Pokud zvolíte příliš dramatický look, může se ale stát, že se vám linka obtiskne při mrkání na horní část víček.  V případě, že linku po nanesení lehce štětečkem nebo štětečkem rozmažete, docílíte také krásného kouřového efektu. Takže za mne příjemná, cenově přijatelná varianta.


Hodnocení: 3/5

 

Oční linky New York Sensational liner, MaybellineLINKA V PERU: Maybelline New York Sensational Liner

Jana Kantorová, šéfeditorka

Oční linky v praktickém peru zaručují snadnou aplikaci přesné linky jedním tahem. Revoluční zahnutý aplikátor se dostane mezi řasy i do vnitřního koutku oka. Černý odstín má dokonalou pigmentaci s dlouhotrvajícím účinkem. Pero se ani po delší době netřepí a nevysychá.


Můj názor:

Oční linky používám jen ve výjimečných situacích, a proto je většinou dlouho vybírám, aby jejich aplikace byla co nejjednodušší. Většinou používám linky v tužce, ale tohle pero mě velmi mile překvapilo. Díky zakřivenému tvaru pera oční linky velmi dobře drží a samotná linka se nanáší velmi rychle a většinou i jedním tahem. Přestože nejsem při nanášení linek bezchybná, u těchto se mi málokdy stane, že by linka nevypadala dobře. Oceňuji, že po aplikaci jsou linky tenké a perfektně černé. Při nanášení se lehounce rozpíjejí, ale je to vidět jen při bližším zkoumání. Voděodolná linka opravdu drží celý den bez smazání, a to i přes to, že mám citlivé oči a často slzím, například kvůli větru apod. Linka nevysychá a ani po častějším používání se pero netřepí. Větší práci si musím dávat s linkou na spodním víčku, kde je potřeba více zatlačit, aby linka byla vidět.


Hodnocení: 4/5

 

Liquid Contour, Gabriella SalveteTEKUTÁ OČNÍ LINKA: Gabriella Salvete Liquid Contour 

Redaktorka: Eva Suchomelová


Voděodolné tekuté oční linky mají podle výrobce speciální složení barvicí emulze, díky níž by se měly snadno nanášet na oční víčko a vydržet tam celý den. Tenký štěteček zajistí přesné nanesení.


Můj názor:

Jestliže už máte grif nanášení oční linky zažitý, pak se vám bude s těmihle očními linkami pracovat skutečně dobře. Štěteček je opravdu přesný, tenký, netřepí se a lze s ním na víčku dělat různé grafické efekty. Líčení tekutou linkou je tedy velmi efektní. Barva při nanášení chytá velmi dobře, je ale potřeba dávat pozor v případě zralé pokožky – tam, kde je víčko povolené, s jemnými vráskami či nerovnostmi, ji musíte štětečkem opakovaně korigovat. Na druhou stranu s ním právě takové nepravidelnosti můžete výborně zakrýt. Barva relativně rychle zasychá, ale případné nepřesnosti lze zkorigovat vatovou tyčinkou napuštěnou micelární vodou. Po zaschnutí lze pociťovat jemný „tah“ kůže, kde je linka nanesena, ale není to nic rušivého a pocit brzy vymizí. Odličovat ji musíte odličovacími přípravky na voděodolná líčidla, tedy na bázi oleje. Tehdy je odlíčení bez problémů a rychlé.


Hodnocení: 4/5

 

Scandaleyes Micro Lines, RimmelLINKA VE FIXU: Rimmel Scandaleyes Micro Lines 

Redaktorka: Helena Hladíková

Černá oční linka Rimmel Scandaleyes Micro Lines má ultra tenký a jemný hrot, s nímž půjde bezchybné líčení očí raz dva. Linka zasychá ihned po aplikaci, vydrží až 24 hodin a obsahuje voděodolnou formuli.


Můj názor:

Černou linku na oči jsem začala používat už v pubertě, bylo to moje první setkání s líčením vůbec. Dodnes nedám na linky dopustit, patří k mojí nezbytné kosmetické výbavě. Začínala jsem s obyčejnou ořezávací tužkou a v poslední době mě uchvátily tekuté linky. Ty však vyžadují naprosto „přesnou ruku“, což někdy bývá problém. I proto jsem velmi ráda vyzkoušela tuto „fixku“, která se nanáší opravdu báječně. Nemusím se bát černých šmouh kolem očí a ani nemusím čekat, až pořádně zaschne. Vše je ve vteřině hotové. Během dne se nerozpíjí, vydrží opravdu až do pozdních večerních hodin. Za mě tedy rozhodně palec nahoru!


Hodnocení: 5/5

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít