Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zloději mládí: 7 věcí, které vás dělají starší

Zloději mládí: 7 věcí, které vás dělají starší

Zloději mládí: 7 věcí, které vás dělají starší

3. května 2018 od Eva Suchomelová

3. května 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Líčení i styl oblékání nám mají prospívat. Ale mnohdy máme zažité chyby a kosmetickou rutinu, která nám spíše škodí. Víte, jak správně používat tvářenku nebo které barvy se k vám hodí?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Ať je vám 20, 30, nebo 40, jistě chcete vypadat mladě a svěže. Ovšem některé ženy si často nevědomky ubližují, třeba nevhodným účesem, make-upem nebo způsobem oblékání. Nejčastějšími „zloději mládí“ jsou chyby při líčení, které vás udělají starší o mnoho let. Ale nástrah číhá víc.


1. Zdravíčko jak válečné malování

Výrazně tmavší tvářenka, u které jsou patrné kontury, dokáže viditelně přidat roky i krásné mladé tváři. Proto pečlivě doztracena rozetřete všechny přechody barev. A rozhodně nepoužívejte tmavé barvy, ale světlejší a barevně příbuzné vaší přirozené barvě pleti ve chvílích, kdy se vám (třeba po vydatném pohybu na čerstvém vzduchu) tváře samy zdravě zbarví.

tvářenka

2. Nevhodně zvolené barvy

To se týká jak barev dekorativní kosmetiky, tak i barvy vlasů a oblečení. Stejně jako znáte svůj typ pleti, je důležité vědět, k jakému barevnému typu patříte – přinejmenším, zda jste teplý, nebo studený barevný typ. Nejvýrazněji je chyba patrná v oblasti obličeje a kolem něj – špatně zvolená barva „bere barvu“ z tváře a člověk pak vypadá bledě. To rozhodně mladistvému vzhledu neprospívá. Stejně to platí, když si vybíráte nový odstín barvy na vlasy.

barevná typologie

3. Příliš vrstev

I když si pod make-up dáváte ještě primer, vždy nanášejte jen nezbytně nutné množství a důkladně každý z přípravků rozetře. Silné vrstvy, k tomu ještě pokryté rozjasňovačem a poprášené pudrem, dokážou bezpečně vytvořit popelavě nezdravý, až nemocný vzhled. A to se s představou mládí těžko slučuje.

 

4. Předokonalé

Líčení sladěné s oblečením, rtěnka sladěná s lakem na nehtech rukou i nohou, set náušnic, náhrdelníku, náramku a prstenů – vše, co je příliš perfektní, zavání až příliš velkou snahou o dokonalost a zkostnatělostí. Mladistvý pel vám dodá spíš nadhled a uvolněnost spojené s důvěrou ve vlastní styl. Barvy vybírejte především podle přirozené barvy své pleti, očí i vlasů a zkuste buď kontrast, nebo tón v tónu (tedy ne stejný odstín všude, ale příbuzné, ladící odstíny jedné barvy, která vám zaručeně sluší).

stylové oblečení

5. Konzervativní ve všech směrech

Dobře padnoucí džíny s bílou halenkou a skvěle střižené nemačkavé sako dodají jiskru a mládí každé věkové skupině. Naproti tomu usedlý kostýmek přidá roky i čerstvé absolventce střední školy, stejně jako perly s pouzdrovými šaty. Chcete-li vypadat mladě, kombinujte! Malé černé si na sebe vezměte spolu s koženým křivákem, džínovou bundu noste s hedvábnou blůzkou, kalhoty pánského střihu doplňte svetrem s flitry… Rafinovaná hravost a vtip patří jak k módě, tak ke kráse.
 

6. Důraz na vyhublost

Při líčení i při oblékání bychom se měli snažit „vyladit“ obličej a postavu co nejblíž ideálním proporcím. Zdůrazňovat tedy propadlé tváře výraznou tvářenkou či hubené ruce upnutými šaty bez rukávů mládí skutečně nepřidá, naopak.
krémování rukou

7. Vysušené ruce

I kdybyste si nestihla udělat make-up a vlasy jen rychle pročesala v předklonu kartáčem, rozhodně si vždycky udělejte pár minut na promazání rukou hydratačním nebo výživným krémem na ruce. Správná péče o suché ruce dokáže váš věk spolehlivě zatajit.  

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Související články

1 komentářů k článku
Dana Hrklová 12.října 2018
Dobrý den,

články jsou jistě inspirativní a pro mnohé ženy dobrým vodítkem, jak se správně nalíčit. Ale vzhledem k tomu, že vychází ve spolupráci s drogerií Teta, bylo by na místě přidat (třeba formou prolinku) tipy na konkrétní produkty, které se dají v Tetě koupit. Zákaznice by se tak lépe orientovaly, mohly porovnávat ceny a určitě by jim to usnadnilo nákup.

Myslím, že to stojí za zamyšlení.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít