Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Omlazující líčení: vyvarujte se chyb, které vás dělají starší

Omlazující líčení: vyvarujte se chyb, které vás dělají starší

Omlazující líčení: vyvarujte se chyb, které vás dělají starší

8. června 2017 od Šárka Jináčová

8. června 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Šárka Jináčová ve spolupráci s expertem Simona Bártová

Správné líčení může ženě ubrat několik let, ale stejně tak jich i pár přidat. Pokud se chcete vyhnout druhé možnosti, přečtěte si, jakých chyb se při práci se štětci, tužkami a stíny vyvarovat.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Existuje široká paleta kosmetických pomocníků – od pleťových masek a krémů po nejrůznější séra – díky nimž lze celkem úspěšně zahlazovat přibývající roky ve tváři a dosáhnout omlazení obličeje. Stačí ale několik chyb při běžném líčení a veškeré úsilí věnované tomu, jak vypadat mladší, přijde vniveč. Možná se právě vy nevědomky dopouštíte chyb, které vám přidávají nechtěná léta.


Pozor na make-up

Jaké jsou ty nejrozšířenější? V první řadě k nim patří špatně vybraná barva make-upu. Raději zkontrolujte, zda máte doma na poličce ten správný. Příliš světlý odstín vypadá jako maska, pleť je pak jako bez života. Pokud naopak zvolíte tmavší odstín, což ženy často dělají, aby pleti dodaly „trochu slunce“, výsledkem bývá nepřirozeně vypadající oranžový obličej a bílý krk. V obou případech make-up přidává roky. „Starší vás udělá také odstín make-upu dorůžova,“ varuje vizážistka Simona Bártová.

S výběrem odstínu si proto dejte záležet. Možná se i vyplatí požádat o radu odborníka, který má zkušenosti a jehož oko vidí, co vy ne. Make-up vždy zkoušejte na denním světle na hraně spodní čelisti (nikoli na zápěstí, jak má spousta žen ve zvyku). A pozor, kromě odstínu je důležitá i konzistence make-upu. Příliš hutný krycí krém zvýrazní vrásky, u zralejší pleti je proto lepší volit lehčí tónovací přípravek. Své může udělat také špatná aplikace – příliš silná vrstva krému taktéž přidává roky. Stejný efekt – roky navíc – má také silná vrstva pudru. Ten nanášejte jen na místa, která se lesknou, a tudíž to potřebují, třeba na nos a bradu.

Chyby v líčení, které vás dělají starší


Opatrně s černou linkou

Další věk přidávající chyby se často týkají líčení očí. Třeba tuhý rozjasňovač, kterým chcete zakrýt kruhy pod očima, může ve skutečnosti zvýraznit vrásky. Je správné okolí oka prosvětlit, čiňte tak ale raději lehkým, tekutým korektorem v nažloutlém či lososovém odstínu. Problém bývá také s oční linkou, pokud ji namalujete jen na spodní oční víčko, potažmo s řasenkou, když ji nanesete jen na dolní řasy. To má za následek, že oko opticky klesne, zmenší se a vy vypadáte starší. Je důležité vždy orámovat celé oko, popř. jen horní víčko. Spíše než černou tužku volte hnědou a linku lehce rozmažte.

Starší vás udělají také tmavé oční stíny, zejména aplikujete-li je po celém víčku. A mladistvě nepůsobí ani příliš úzké obočí. „Z nepochopitelných důvodů si některé ženy obočí skoro vůbec nedokreslují, přitom pár tahů vhodnou šedohnědou tužkou nebo stínem, voskem nebo gelem ubere automaticky deset let,“ tvrdí Bártová. Ale pozor na druhý extrém. Silná černá čára místo obočí nebude nikdy vypadat dobře. Obočí vždy dokreslujte tak, aby vypadalo přirozeně.

Chyby v líčení, které vás dělají starší


Příliš tmavá kontura

U rtů si dávejte pozor na aplikaci konturovací tužky. Linka by neměla být moc silná. Čím silnější totiž je, tím užší a přísnější budou vaše rty. Spíše ji proto udělejte tenčí a trochu ji rozmažte. „Odstín by neměl být příliš tmavý, volte raději přirozenější tón,“ radí Simona Bártová. Stejně tak pozorně vybírejte i odstín rtěnky. Mat a tmavá barva dělají rty opticky užší a sušší. Pokud tedy chcete vypadat mladě, volte raději odstíny dorůžova a nevyhýbejte se lesku, díky němuž docílíte efektu plnějších a svěžích rtů. Neznamená to ale, že se tmavým odstínům musíte vyhnout úplně. Musíte je ale umět nosit. Spíše než matující volte hydratační rtěnku. Rty jemně dokreslete konturovací tužkou a dbejte také na ostatní líčení – k výrazným rtěnkám je například ideální nahé líčení.

Chyby v líčení, které vás dělají starší


Trocha zdravíčka omladí, ale...

Každé ženě sluší tvářenka, ale i tady pozor na odstín. Neměl by být moc tmavý, cihlový. Lepší je volit jemnější, méně syté odstíny. Jemná růžovohnědá barva by měla slušet skoro každé. Podstatné je nanášet tvářenku kvalitním, širokým štětcem na jablíčka lícních kostí tak, aby nevznikla výrazná hrana.

Chyby v líčení, které vás dělají starší

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Šárka Jináčová ve spolupráci s expertem Simona Bártová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Simona Bártová
Vizážistka a lektorka Make-Up Institute Prague
150
"Snažím se, aby mé klientky viděly svou vnitřní krásu. Na druhou stranu, trocha make-upu nikdy neškodí."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít