Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Vyžehlete si vrásky! Zn.: Bez žehličky

Vyžehlete si vrásky! Zn.: Bez žehličky

Vyžehlete si vrásky! Zn.: Bez žehličky

17. října 2018 od Eva Suchomelová

17. října 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Nechcete vrásky? Pak s nimi bojujte – prevencí i účinnou kosmetikou. Shrnuli jsme pro vás ty nejlepší rady, které se nám povedlo sehnat. Tady jsou!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Odličujte a pravidelně čistěte pleť

Mluví se o tom stále dokola, ale jedno je jisté – pokud se před spaním neodlíčíte, budete mít ráno pleť jako indiánská babička. Tedy vysušenou, plnou nečistot a nezregenerovanou. Jak by taky ne, když na ní zůstala neprodyšná vrstva líčidel, potu, kožního mazu, prachu a jiných „vzpomínek“ na předchozí den. A tak si najděte ten nejlepší způsob odličování a také pleť čistěte, i když není nalíčená. Ideálně ráno i večer.

odličováníTip redakce:
Pro případ, že se vrátíte pozdě večer a budete moc unavená, mějte připravenu micelární vodu podle svého typu pleti, jako je např. L’Oréal Paris Dvoufázová micelární voda, s níž odlíčíte i intenzivní večerní make-up nebo voděodolná líčidla. Nechcete-li micely, sáhněte po Floré Dvoufázovém odličovači s extraktem z bílé lilie a zeleného čaje v bio kvalitě.


2. Rozcvička pro obličej

Výbornou prevencí vrásek je obličejová jóga. Pokud je budete provádět skutečně každý den dvakrát – ráno a večer – podaří se vám oddálit nástup zvláště mimických vrásek o mnoho let. Klíčová je ale důslednost.

obličejová jóga

3. Kosmetika podle typu pleti

Každá žena by měla vědět, jaký má typ pleti, a to mnohem dřív, než sáhne po jakékoli kosmetice. Suchá pleť má k tvorbě vrásek sklony dřív a výrazněji než pleť mastná. Někdy vám může situaci zkomplikovat momentální problém pleti, jako je třeba dehydratace, akné a podobně. Pak je nezbytné konzultovat vhodný typ kosmetiky s odborníkem – kosmetičkou či dermatologem.

hydratace pleti

4. Hydratace je alfou a omegou

Dobře hydratovaná pleť je takřka synonymem krásné a zdravé pleti. Důležité je dodávat pleti vláhu zevnitř pitným režimem a na povrchu kvalitní hydratační kosmetikou. Skvělé hydratační a zároveň anti-age účinky mají kyselina hyaluronová, retinol či koenzym Q10. Nezapomeňte, že s retinolem není vhodné chodit na slunce, proto přípravky s ním používejte především na noc.

Tip redakce:
Vynikajících výsledků dosahuje kyselina hyaluronová při pravidelném používání. Zařaďte do své kosmetické rutiny řadu Ellie Hyaluron Boost, která zahrnuje denní a noční krém, krém na oční okolí a kontury tváře, sérum a pleťovou masku. Koenzym Q10 najdete například v NIVEA Zpevňujícím nočním krému proti vráskám Q10 Power, retinol v podobě retino-peptidů zas v řadě L’Oréal Paris Age Specialist 45+ zahrnující denní a noční krém proti vráskám.

Řada Hyaluron Boost (Ellie)

5. Ruce pryč z obličeje!

Není to jen zanášení pórů a kontaminace pleti bakteriemi, které způsobí neustálé doteky rukou na obličeji. Odnaučte se podepírat si hlavu rukou, silně si mnout ráno po probuzení oči nebo při přemýšlení čelo či bradu. Zbytečně tím natahujete kůži na obličeji, vytahujete ji a s postupujícím věkem má pleť čím dál větší problém s elasticitou. Takže – ruce patří na obličej jen při odličování či aplikaci pečujících přípravků.

sahání do obličeje

6. Make-up free dny

Silný nános make-upu už je pasé dlouho, přesto se k němu uchylují ženy, jež trápí třeba akné či jiné nedokonalosti pleti. Ale pokožka potřebuje dýchat, proto je dobré zařadit čas od času, ale lépe pravidelně a ideálně aspoň 1x týdně den bez make-upu. Ostatně free make-up trend je aktuálním hitem i mezi celebritami, tak proč je nenásledovat? A pokud se bez make-upu cítíte jako nahá, zvolte odlehčovací variantu v podobě lehkého BB krému.
 

7. Spánek pro krásnou pleť

Probděné noci se dříve nebo později projeví i na jinak bezproblémové pokožce s dobrým genetickým základem. Řiďte se tedy příkladem Francouzek: když zjistí, že mají kruhy pod očima nebo našedlou pleť jako bez života, nesahají po korektoru, ale naordinují si vydatný spánek. Prospat se do krásy prospěje i vám.

spánek pro krásnou pleť

8. Noční směna

A než ulehnete, aplikujte na pleť kvalitní noční krém, nebo ještě lépe vhodné pleťové sérum. Nechte ho pracovat a dávat pleť do pořádku, zatímco vy budete odpočívat.

Tip redakce:
Séra najdete snad u každé značky pleťové kosmetiky, důležité je
otestovat, které sedne právě vám.


9. Inspirujte se u jiných

Nikdy není na škodu se podívat, jak se s vráskami vyrovnávají ženy, které jsou vidět. Třeba najdete právě takový přístup, který bude vyhovovat zrovna vám. Inspirujte se tím, jak stárnou známé celebrity, ale třeba i ženy ve vašem okolí, jichž si vážíte nebo jsou pro vás vzorem.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít