Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Kosmetický hit: Objevte make-up free

Kosmetický hit: Objevte make-up free

Kosmetický hit: Objevte make-up free

15. září 2018 od Karolína Hornová

15. září 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Kdo „sjíždí“ Instagram, má jasno: #nomakeup, #makeupfree #bareface #makeupfree – to jsou nejčastější hashtagy z oblasti líčení a krásy. Co nám tento trend dal a co si z něj můžeme odnést?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Kylie a Kendall Jennerovy, Bella Hadid, Gigi Hadid, Cara Delevingne, zpěvačka Lorde, herečka Emma Stone nebo Bella Thorne. To jsou jen některé ze světových celebrit, jejichž instagramový účet se jen hemží „nude“ fotkami. A české krásky nezůstávají pozadu: Daniela Peštová, Monika Bagárová nebo bloggerka Shopaholic Nicol – ty a mnohé další své fotky bez make-upu hrdě ukazují.

 
Za co těmto ženám můžeme poděkovat?

  • prolomily počáteční rozpaky okolí: "Modelka a bez make-upu?!",
  • ukázaly, že bez make-upu nejsou ani ony dokonalé a obráceně: že make-up dokáže mnohé,
  • díky nim víme, že někdy stačí málo: stačí lehce doladit rysy třeba jen třemi líčidly,
  • zjistily jsme, že mít zdravou pleť je lepší než hledat dokonalý make-up,
  • …a mimo jiné i to, že semi-permanentní či permanentní líčení zaručí upravený vzhled i po ránu.
péče o pleť

Zdravá pleť je základ

Základem je dokonalá pleť. Ne každá má to štěstí, že má obličej jako z alabastru, ale mnohé nedokonalosti spraví vhodné přípravky a čas. Pokud máte třeba i drobné problémy s pletí (časté pupínky, zarudnutí), zkuste se poradit s odborníkem. Lékárny i drogerie nabízejí krémy, které umějí zmírnit začervenání, sjednotit a prozářit pleť i bez tónovacích složek. A pak samozřejmě správná péče:
  • pravidelné čištění pleti ráno i večer - zaručí, že se nebudou ucpávat póry, a v pleti se tak nebude zakládat na pupínky a podráždění,
  • zklidňující tonikum či minerální voda ve spreji pro použití po čištění - dodá pleti hydrataci, svěžest a potřebné minerály,
  • vhodně zvolený pleťový krém podle typu pleti, ale třeba i podle ročního období (mladé pleti v létě postačí lehký gel, třeba s obsahem hydratační kyseliny hyaluronové).
Tip redakce:
Mě osobně k „no make-up“ přístupu přivedlo vysazení tekutého make-upu kvůli dermatologickým potížím. Tři měsíce jsem make-up nepoužívala a kromě vymizení potíží se dostavila i odměna v podobě opravdu pěkné pleti. Částečně to bylo určitě tím, že jsem začala používat kvalitní krémy proti začervenání a hydratační séra na oční okolí.
 
čistění pleti

#nomakeup a líčení

Když si fotografie modelek a hereček prohlédnete pořádně, občas si všimnete, že tak zcela bez make-upu nejsou. Zásadní bývá zvýrazněné obočí, jež dodá hloubku i světlému obličeji, na který už žádné další líčení nepoužijete. V kombinaci s nenalíčenou pletí a světlými vlasy působí výraznější obočí velmi zajímavě – třeba právě Gigi Hadid je toho důkazem. Pokud se s ním nechcete každý den vykreslovat, je dobrou volbou profesionální nabarvení, případně trošku dražší, ale velmi efektní microblading. Stejně můžete postupovat i v případě řas – sytá barva, případně zhuštění řas v salonu orámuje oko a vytvoří falešnou linku, jak ji můžete pozorovat třeba u zmíněné Moniky Bagárové nebo Kylie Jenner.
 
Zvýrazněné a dotvarované obočí a řasy v mnoha případech bohatě stačí. Pokud máte světlou až bledou pleť, můžete ještě na závěr vše doladit tvářenkou v přirozené barvě. Zkuste vybírat z přírodní kosmetiky s velmi jemnými pigmenty, které lze přirozeně sladit s tónem pleti.
 
výrazné obočí zvládne nahradit líčeníTip redakce:
Po tříměsíční „bezmake-upové“ terapii jsem se začala opět líčit, ale jen jemně – růžovými nude stíny, řasenkou, gelem a tužkou na obočí a tekutou tvářenkou, výjimečně na večer černou oční linkou ve stylu 60. let. K „nahé“ pleti bez vrstvy make-upu to ladí mnohem lépe než výraznější líčení očí, které opticky zvýrazňuje nedokonalosti pleti.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít