Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Vyspěte se do krásy

Vyspěte se do krásy

Vyspěte se do krásy

15. února 2017 od Martina Hühneová

15. února 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Mgr. Petra Řehořková

Spánek čistí a regeneruje všechny buňky v našem těle. Máte-li ho dostatek, doslova záříte. Ostatně ne nadarmo se říká "vyspat se do růžova". Investujte trochu času do přípravy pleti na noc. O zbytek se postarají dlouhé zimní noci coby jedinečná přírodní terapie.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Spánková hygiena pro krásu pleti

„Spánek je vynikající omlazující prostředek a přispívá i k hubnutí. Je ale potřeba věnovat mu každý den ten správný čas. Tedy usínat nejlépe ve stejnou dobu, spát alespoň osm hodin, a to v úplné tmě. Ideálně od 22.00 do 6.00 hod. Zapomeňte na světlo z budíku, mobilu nebo rádia. Pouze ve tmě se totiž tvoří hormon spánku - melatonin,“ objasňuje Petra Řehořková, zakladatelka estetické kliniky Petra Clinic. Ponocování a nedostatek spánku může mít za následek předčasné stárnutí pleti, neboť negativně ovlivňuje i hladinu její hydratace a snižuje její PH.


Bez čisté pokožky to nepůjde

Během sladkého snění můžete revitalizační schopnosti spánku ještě podpořit. Pleť je ale potřeba nejprve precizně očistit. Použijte produkty pro váš typ pleti a omezte ty, které obsahují alkohol. Pokožku vysušují, zbavují potřebného mazu a lesku. „Odličte pleť správnými přípravky, gelem nebo krémovým odličovačem a na závěr hydratačním tonikem nebo obyčejnou vodou. Micelární vody neodlíčí pleť dokonale,“ vysvětluje odbornice. Hlavně ,netlačte na pilu´, ale jemnými tahy pomocí měkkých tamponů pleť vyčistěte. Začněte očima, kde je koncentrováno nejvíce makeu-pu. Velmi opatrně smývejte nečistoty krouživými pohyby od vnitřních koutků vrchního víčka ke koutku spodního víčka. Postupujte jemně a přitom důkladně. Po očích vyčistěte čelo, nos a tváře. Vždy od středu obličeje k jeho okraji. Nezapomeňte ani na rty a samozřejmě na krk a dekolt. Nevyčištěná pleť je živnou půdou pro dermatologické problémy, akné počínaje, ucpanými póry či šupinatou pletí konče.

Dlouhé zimní noci pro krásu


Využijte speciální přípravky v boji proti stárnutí pleti

Expertka doporučuje dopřát pleti na noc pár kapek retinolu. Zabraňuje tvorbě vrásek a pleť se tak ve spánku ,nezmuchlá´.  Ošetření doplňte oblíbeným nočním výživným a hydratačním krémem. Ty účinné nestojí málo, ale opravdu se během noci ,nadřou´.  Přidat můžete ještě vitamin E v tekuté formě (koupíte je například v lékárně). Podle odbornice na krásu jde o vynikající noční omlazující koktejl. Noční pleťové masky vybírejte ty s kyselinou hyaluronovou. Je totiž odpovědná za kvalitní hydrataci. Správně zvolené přípravky podle Petry Řehořkové dodají pleti vše potřebné. Během dlouhých hodin spánku ji hydratují, promastí a dodají jí žádoucí živiny. Ráno se probudíte nejen svěží, ale především s krásnou, vypnutou a mladistvou pletí.

Dlouhé zimní noci pro krásu


Hydratace rtů

Výživný krém můžete použít i na rty, případně oblíbený balzám nebo výživný olej. Nebo jim dopřejte tenkou vrstvu medu či mandlového oleje. Po probuzení budou hladké, bez prasklinek a hydratované.


Vlasy plné krásy

Omlazující a výživnou kúru ocení i vaše vlasy. Ovšem stejně jako každá jiná péče i tato má svá pravidla. Petra Měchurová, kadeřnice a majitelka stejnojmenného salonu, radí především neexperimentovat: „Nedoporučuji výrobky, které nejsou k noční péči přímo určeny. U produktů. jako jsou masky a intenzivní péče, je dobré dodržovat návod, aby byl výsledný efekt pro vlasy co největší.

Delší působení většinou účinky nezesílí, naopak může vlas zatížit, nebo i poničit.“  Novinkou, kterou můžete podle ní směle použít, je pěna Nutrifier z řady L´Oréal Professionnel.  Obsahuje kokosový olej a glycerol, díky nimž vyživuje. Tento produkt považuje za skvělý pro vlasy oslabené a lámavé, spíše jemnější a suché, ale vhodný je i pro normální. Večer jej vmasírujte do suchých vlasů ke kořínkům a pokožce a po celé délce vlasů. Přes noc pak krásně zregenerují. Pěna je rychleschnoucí a nemusí se oplachovat. Ráno vstanete s vyživenou kšticí a pouze upravíte účes. Expertka na krásné vlasy varuje před nočními zábaly do igelitu, pod nímž se může pokožka zapařit. Napáchá se tak více škody než užitku. V žádném případě nechoďte spát s mokrými vlasy.

Dlouhé zimní noci pro krásu


Hedvábné ruce a krásné nožky

Péči si zaslouží i vaše ruce a nohy. Pokožka na nich není tak citlivá jako pleť v obličeji nebo vlasy, a tak můžete i trochu experimentovat. Na omytých a suchých rukou ošetřete nejprve kokosovým olejem nebo bambuckým máslem nehtovou kůžičku. Pak naneste silnější vrstvu krému na celé ruce a nasaďte si lehké bavlněné rukavice. Krém se přes noc krásně vstřebá a vaše ruce budou po probuzení hladké a měkké, nehty posílené a kůžička okolo nich změkčená.

Pro noční péči o nohy existuje celá řada speciálních krémů. Umí uvolnit ztuhlé svaly a zajistit pokožce dostatečnou hydrataci. Vmasírujte je do omyté a důkladně osušené pokožky. Nezapomeňte na prostor mezi prsty. Na nohy pak navlékněte příjemné bavlněné ponožky bez stahujícího okraje. Místo krému ale skvěle poslouží třeba i vrstva husté smetany, vlažný olivový olej nebo docela obyčejná vazelína.

Bez zbytečných vrásek

Expertka k tomu radí také naučit se spát na zádech. Předejdete totiž vráskám z přeležení. Pořiďte si hedvábný povlak na polštář. Hedvábí je totiž neuvěřitelně ohleduplné jak k pleti, tak i k vlasům. Pomáhá udržet pleť svěží a navíc dokáže omladit konečky vlasů. Při spánku v suchém a přetopeném prostředí může ale pleť trpět nedostatkem vlhkosti. Tomu předejdete pomocí zvlhčovače vzduchu.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Mgr. Petra Řehořková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Petra Řehořková
wellness koučka a zakladatelka kliniky Petra Clinic
4342
"Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít