Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 7 tipů, jak se zbavit vrásek kolem očí ze sluníčka

7 tipů, jak se zbavit vrásek kolem očí ze sluníčka

7 tipů, jak se zbavit vrásek kolem očí ze sluníčka

2. srpna 2022 od Lenka Knápková

2. srpna 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

V létě všichni vyhlížíme jasné a slunečné dny. Pokud ale zapomenete na sluneční brýle, pak často mhouříte oči a tím vznikají vrásky kolem očí. Jakse zbavit vrásek kolem očí? A lze jim vlastně nějak předejít?

Proč vznikají vrásky kolem očí?

Vrásky s přibývajícím věkem trápí každou ženu. První vrásky se objevují nejčastěji okolo očí, protože právě tady je kůže nejtenčí, pokožka zde nemá póry a tak není přirozeně promašťována. Také je v těchto místech méně kolagenu než na zbytku obličeje. Asi od 25. roku života můžeme pozorovat první vrásky kolem očí a proto bychom měly do své každodenní péče zařadit oční krémy a séra.  Zejména v létě je oční okolí ve velkém ohrožení a sluneční záření může vrásky nejen prohlubovat, ale také způsobovat rychlejší vznik nových.
krem
Jak s vráskami kolem očí v létě účinně bojovat? Zkuste s nimi zatočit pomocí našich tipů!
 

1. Kvalitní oční péče je základ – séra a oční krémy

Pokožka kolem očí je nejlehčí a zároveň nejvíce namáhanou částí obličeje. Kolem očí je velké množství mimických svalů a ty pracují téměř neustále. Dopřejte si kvalitní oční péči. Vyzkoušejte denní oční krém Nivea Q10 Power Zpevňující krém proti vráskám (koupit v e-shopu), který viditelně redukuje vrásky kolem očí a zároveň zpevňuje oční kontury.  Večer naneste na obličej a oční okolí sérum proti vráskám L´oréal Paris Revitalift noční sérum s retinolem (koupit v e-shopu), které obsahuje vysokou koncentraci retinolu i proti hlubokým vráskám.  Jednou za čas dopřejte svým očím masku Garnier Skin Naturals vyhlazující oční maska (koupit v e-shopu), která nejen příjemně ochladí unavené oční okolí, ale také hydratuje a vyhlazuje jemné vrásky.

2. Používejte denní krémy s SPF

Slunce způsobuje viditelné a rychlé stárnutí pleti. A protože je kůže okolo očí jemná a tenká, sluneční záření ji samozřejmě poškozuje ještě rychleji než ostatní části těla. Ideální je proto používat krém proti vráskám s obsaženou SPF ochranou. L´oreal Filler denní krém SPF 50 (koupit v e-shopu) pomáhá vyplňovat již viditelné vrásky a zároveň chrání pleť před předčasným stárnutím díky ochrannému faktoru 50.
spf

3. Ochranné opalovací krémy jsou nutnost

Zejména od jara do podzimu a při celodennímu vystavení slunci pravidelně používejte ochranné opalovací krémy. Zmírníte tak stárnutí své pokožky, tvorbu pigmentových skvrn a vznik nových vrásek.  Zkuste Garnier Ambre Solaire opalovací krém na obličej SPF 50 (koupit v e-shopu), který poskytne vysokou ochranu proti slunečním paprskům a zároveň hydratuje. Je speciálně vytvořen i pro citlivou pokožku. Nivea Sun pleťový ochranný opalovací krém s koenzymem Q10 (koupit v e-shopu) chrání pleť a bojuje proti jemným linkám, vráskám a pigmentovým skvrnám způsobeným slunečním zářením. UVA/UVB filtry okamžitě chrání pleť před poškozením a předčasným stárnutím i před škodlivými účinky modrého světla. Navíc mají hydratační vlastnosti.
make up

4. Vhodný make-up dokáže zázraky

Pokud vás již trápí pár vrásek, dbejte na to jaký make-up budete používat. Není nic horšího, než když se vám po několika hodinách make-up usadí ve vráskách a tím je zvýrazní. Zejména vrásky kolem očí jsou okamžitě viditelnější. Nejlepší make-up je takový, který má lehkou texturu a je přímo určen na pleť s vráskami. Zároveň by měl pleť vypnout a rozzářit. Doporučuji Dermacol Collagen make-up (koupit v e-shopu), který díky vysokému obsahu aminokyselin výrazně zvyšuje hydrataci kůže, elasticitu a pleť vypíná. Pro ještě lepší efekt zkuste pod make-up nanést vrásky vyplňující, vyhlazující bázi Dermacol Gold omlazující báze pod make-up (koupit v e-shopu), která zabraňuje usazování make-upu, zafixuje líčení a zvyšuje jeho odolnost.
collagen

5. Doplňte kolagen a vyživte svou pleť

Nadopujte svou pleť kolagenem a vitamíny, které vám pomohou v boji s vráskami a s kvalitou pleti. Allnature Kolagen Original Premium (koupit v e-shopu)  působí zevnitř a dodává pružnost i hlubokým vrstvám pokožky. Působí díky tomu mnohem efektivněji proti vráskám. Kolagen v prášku má neutrální chuť a velmi dobře se rozpouští ve vodě. Lze ho tak přimíchat do čaje, ovocných šťáv nebo smoothie.

6. Noste sluneční brýle a pokrývku hlavy

Především v letních měsících noste pokrývku hlavy a sluneční brýle. Vyhnete se tak slunečním paprskům a zbytečnému mhouření očí, které stárnutí očního okolí urychlují.
pokrývka

7. Zkuste face roller

Zrelaxujte a promasírujte své oční okolí pomocí tzv. face rolleru. Face roller je nástroj tradiční čínské medicíny určený k péči o pleť. Vyrábí se z léčivých kamenů a je vhodný  k relaxaci a omlazení pleti. Pravidelným používáním zmenšuje vrásky a zlepšuje prokrvení pleti. Skvěle také funguje na otoky, stačí ho nechat přes noc v ledničce a ráno si promasírovat oteklá místa. Roller má na každém konci jeden otáčející váleček. Menší kámen je určen právě na oblast očí a hůře dostupná místa. Větší kámen na tváře, čelo a krk. Zkuste nanést na oční okolí sérum Saloos Hyaluronové sérum (koupit v e-shopu) a vmasírujte válečkem. Sérum se lépe vstřebá a bude účinější.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít