Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 7 tipů proti vráskám kolem očí

7 tipů proti vráskám kolem očí

7 tipů proti vráskám kolem očí

1. srpna 2019 od Helena Pokorná Hladíková

1. srpna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Pokorná Hladíková

Objevily se vám na pleti v okolí očí jemné linky a rýhy? Poradíme vám, jak se zbavit vrásek kolem očí, nebo ještě lépe jejich vzniku vůbec předejít.

1. Na zádech to pleti svědčí

Prevence vrásek nemusí znamenat jen luxusní kosmetiku a bůhvíjak drahé kosmetické zákroky. Začít totiž můžete už doma a to například polohou při spaní. Zkuste neusínat na břiše, protože spíte-li na břiše či na boku, obličej nepřirozeně vtlačujete do polštáře, čímž podporujete tvorbu vrásek. A pokud už si nedokážete zvyknout na jinou polohu, zvolte alespoň takový materiál, po němž pokožka příjemně „klouže“, tedy například satén či hedvábí.
vrásky

2. Kvalitní kosmetika přímo na oči

Na péči o citlivé a jemné oční okolí používejte kvalitní kosmetické přípravky, které jsou určeny speciálně pro tuto oblast. Pozornost však věnujte i výběru make-upu a jeho nanášení, protože mnoho vrstev make-upu vizuálně prohlubuje vrásky kolem očí. Ideální jsou kvalitní hydratační make-upy nanášené v tenkých vrstvách. I korektory vybírejte raději tekuté a kolem očí se vyhýbejte pudru.

Tip redakce:
Vyzkoušet můžete například NIVEA Q10 Power Zpevňující oční krém proti vráskám, Ellie Oční krém proti vráskám Q10, Astrid Collagen Pro Oční krém proti vráskám nebo Neutrogena Cellular Boost Omlazující oční krém.
péče o oční okolí

3. Stop mnutí

Také máte ve zvyku si hlavně po ránu pořádně promnout oči? Tak to si raději rychle odvykněte, protože přesně takové manýry přispívají k rozvoji vrásek kolem očí.


4. Dostatečný spánek

Možná vám to tak nepřijde, ale nekvalitní a krátký spánek pleti jednoznačně neprospívá a má vliv i na vznik drobných linek kolem očí. Pokud naspíte denně jen pár hodin, nedivte se, že vás pohled do zrcadla příliš netěší. Pokožka totiž nejlépe regeneruje právě v noci, a když jí tento čas zkrátíte, bude se mnohem hůře vyrovnávat se všemi negativními vlivy zvnějšku i se samotným procesem stárnutí.

5. Ochrana před sluncem

Zejména v létě myslete na pořádnou ochranu před škodlivým UV zářením, a to i v případě očí a očního okolí. Povinnou výbavu na dovolenou i při vycházkách do města by měly tvořit sluneční brýle a pleť chraňte krémem s ochranným faktorem také v okolí očí (buď přímo očním krémem s UV filtrem, nebo alespoň denním pleťovým krémem s UV ochranou). Jedině tak zabráníte předčasnému stárnutí kůže a tvorbě vrásek
maska pod oči

6. Jemné zacházení

Při odličování nedrhněte oční okolí silou a používejte přípravky určené k odličování očí. Navíc dbejte i na vybírání jemných odličovacích tamponků. Ty mohou být například napuštěny olejíčkem apod. Stejně jemně zacházejte s touto oblastí i při nanášení pleťového krému. Pomocí špiček prstů ho jemně vklepávejte, pleť nijak nevytahujte. Uvidíte, že pleť vám vaše jemné zacházení mnohonásobně vrátí.


7. Hydratace, hydratace, hydratace

Možná stokrát omílané, ale velice důležité pravidlo – dejte své pleti pořádně napít. Ideální je používat krémy obsahující kyselinu hyaluronovou, která na sebe dokáže velmi efektivně vázat vodu, čímž pleť skvěle hydratuje. Dopingem pro oční okolí může být hydratační maska pod oči, která regeneruje, zklidňuje, odstraňuje otoky a zabraňuje vzniku jemných linek a vrásek. Můžete si také pořídit sérum z kyseliny hyaluronové, a to například L'Oréal Paris Hyaluronové vyplňující sérum Revitalift Filler, a v malých dávkách je aplikovat na pleť každé ráno a večer. Vhodné jsou rovněž přípravky s obsahem peptidů a vitaminů C a K.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Pokorná Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít