Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak vybrat make-up na léto

Jak vybrat make-up na léto

Jak vybrat make-up na léto

18. května 2018 od Helena Hladíková

18. května 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Lucie Janků

Letní měsíce vybízejí k odlehčení, a to nejen ve stravě nebo šatníku, ale i v kosmetické výbavě. Používáte po celý rok stejný make-up? Zkuste to letos jinak! S pomocí rad vizážistky Lucie Janků to hravě zvládnete a své pleti tím jedině prospějete.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pleť se v letním období vlivem vysokých teplot více potí, leskne a mastí, suchý a horký vzduch a chlorovaná či mořská voda zase způsobují vysušování a tvorbu nepříjemných šupinek. Opálení od sluníčka navíc mění přirozený tón pleti, stávající make-up už proto nemusí fungovat tak, jak byste si představovaly. A ruku na srdce, asi nikdo se v létě nechce schovávat za masku z hutného make-upu, který nám dělal společnost po celou zimu. „Zatímco v zimě volíme právě výživnější a hutnější texturu, která chrání proti chladu, v létě by se mělo jednat o hydratační a lehké make-upy. Ty totiž pleť nezatíží, naopak ji rozzáří a nejsou na ní téměř poznat. Stejně jako si v létě vybíráme lehčí oblečení, měl by být i make-up na léto co nejlehčí a nejpřirozenější. Důležité je nechat pleť volně dýchat,“ radí odbornice. A na co ještě při výběru myslet?
   
Tip redakce:
Jestliže nemůžete u zvoleného make-upu sehnat odstín, který by naprosto přesně odpovídal vaší opálené pleti, zvolte vždy raději nejbližší světlou barvu, rozhodně ne tu tmavou.

test odstínu

Vyjděte „naostro“, nebo jen tónujte

Další možnost, jak se popasovat s letním make-upem, je velice jednoduchá – vynechat ho úplně. „Pokud vám to stav vaší pleti dovoluje, make-up v létě vůbec nepoužívejte, anebo ho vyměňte za BB či CC krém. Na případné drobné nedokonalosti použijte korektor a pak naneste jen lehkou vrstvu krému,“ doporučuje expertka. Otestujte třeba hydratační tónovací krém Dermacol BB Magic Beauty Cream 8 in 1. Nechcete-li se však svého make-upu vzdát ani za nic (a pořizovat si nový také nehodláte), zkuste do něj alespoň přimíchat trochu denního krému. Zlehčíte tak jeho strukturu a získáte tónovací krém šitý na míru přímo vaší pleti.
 
Tip redakce:
Do make-upu můžete přimíchat i různé typy rozjasňovačů, čímž pleti dodáte to správné glow a letní rozzáření!

nanášení make-upu

Řešení i pro nedokonalou pleť

Asi největší potíže s výběrem make-upu na léto mívají majitelky mastné, problematické pleti, jejichž problémy se v letním období většinou ještě umocňují. Jak si s tím poradit? „Tady platí stejné pravidlo – čím méně, tím lépe. Aby make-up na mastné pleti opravdu držel, pomozte si primerem. Měl by být matující, oil-free, měl by zahladit póry a prodloužit trvanlivost make-upu, který tím pádem může mít lehčí konzistenci. I samotný make-up pak volte bez olejů či rozjasňujících přísad, které nesou označení glow či luminous v názvech. Naopak v nich hledejte slovo zmatňující či matte finish. Vhodné jsou třeba pěnové make-upy, jež obsahují hodně pigmentu a jsou sušší,“ radí vizážistka.

Vyzkoušejte například Rimmel Fix & Protect podkladovou bázi s SPF 25 nebo make-upy Miss Sporty Insta Mousse, Dermacol Noblesse Fusion s OF 10, Maybelline Dream Matte Mousse Foundation či essence Soft Touch Mousse s jemnou pěnovou strukturou, která vám vyčaruje hladkou, přirozeně vypadající a matnou pokožku. Pleť následně přetřete sypkým fixačním pudrem a přes den u sebe noste kompaktní pudr na případné opravy či zbavení se nechtěného lesku. Matující efekt zajistí například transparentní pudr Rimmel Insta Fix and Matte.    
 
Tip redakce:
Skvělého pomocníka najdete ve fixátoru make-upu. Pleť nejen osvěží, ale zafixuje vaše líčení na celý den, takže můžete z pláže vyrazit rovnou se bavit!

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Lucie Janků

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lucie Janků
Přední česká make-up artistka a hair stylistka
5
"Dodávám ženám sebevědomí."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít