Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Pudr na mastnou pleť – záchrana, nebo problém?

Pudr na mastnou pleť – záchrana, nebo problém?

Pudr na mastnou pleť – záchrana, nebo problém?

8. září 2017 od Eva Suchomelová

8. září 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Je pudr vhodný na mastnou pleť, nebo jí může ublížit? Máte právě tento typ pleti a také váháte, zda pudr a případně jaký zařadit do své kosmetické rutiny? Na rady jsme se zeptali vizážistky a stylistky Kateřiny Krobové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Majitelky mastné pleti sice nebojují s předčasnými vráskami, ale zato neustále řeší, jak se v obličeji nelesknout. Jako řešení se nabízí pleťový pudr. Dříve kolovaly zvěsti, že pudr ucpává póry, a tak se pro pleť nehodí. Hodí se tedy pudr pro mastící se pleť? A obzvlášť nyní po létě, kdy byla pokožka namáhaná vnějšími vlivy?


Vyvracíme mýty

Pověst, že pudr ucpává póry, pochází z dob, kdy měly pudry úplně jiné složení než dnes a nebyly ani zdaleka tak kvalitní jako dnešní líčidla. Ve spojení s vodou bobtnaly a póry ucpávaly. To již dávno neplatí a mastná pleť se tak může těšit z jejich pozitivních vlastností.

„Pokud máte mastnou pleť, je pudr nejjistější volbou v boji proti nežádoucímu lesknutí a ‚stékání‘ make-upu,“ říká Kateřina Krobová a jen upozorňuje: „Při výběru se vyhněte všem, které mají v názvu slova jako ‚glow‘ nebo ‚shine‘, hledejte matující produkty.“ Takže pudr je jednoznačná záchrana před nežádoucími odlesky ve tváři nejen v létě.

Pudr na mastnou pleť – záchrana, nebo problém?


I v babím létě bez lesku

Jde přece především o zabránění nežádoucího lesku obličeje. Po létě je sice pokožka často vysušená, ale mnohdy na to reaguje právě tím, že se víc mastí. Jestliže se vám pleť mastí hodně, a to i nyní v babím létě, pak má vizážistka řešení: „Samotné matující make-upy mnohdy nemusí stačit, obzvláště pro hodně mastnou pleť. Volte raději silnější kombinaci matující make-up a pudr, popřípadě i fixační sprej.“


Trik je i v nanášení pudru

Důležitá je správná aplikace pudru a výběr správného štětce na pudr. „Aplikace je jednoduchá, stačí vám štětec s přírodním vláknem nebo kosmetická houbička. Pudrujte vždy v závěru líčení, abyste zafixovaly všechny vrstvy,“ radí odbornice.

Pudr na mastnou pleť – záchrana, nebo problém?


Od bílé barvy k přirozenosti

Dříve byl nejžádanější pudr bílý, od 20. let 20. století, kdy přišla ke slovu opálená pokožka, se barevná škála pudrů rozšířila. V posledních desetiletích je snahou volit pudr v přirozeném odstínu pleti.

Největším hitem v oblasti pudrů se pomalu, ale jistě stává fixační transparentní pudr, který je bez pigmentu. Pleť nijak nezatíží, a přesto ji dokonale fixuje a matuje,“ komentuje trend přecházení produktu původně profesionálních make-up artistů do kosmetických taštiček běžných smrtelnic Kateřina Krobová. „Hodí se do každého počasí. Navíc nebudete vypadat ‚přepudrovaně‘.“


Tipy vizážistky:

  • „Speciální fixaci proveďte pod očima, make-up se vám nevylinkuje a řasenka neobtiskne.“
  • „Pudr můžete použít i pro fixaci rtěnky. Vyzkoušejte jednoduchý trik. Přiložte si ubrousek či papírový kapesníček na čerstvě nalíčené rty a pečlivě přes něj naneste štětcem pudr. Vaše nalíčené rty se neobtisknou na skleničku, dokonce ani na partnerovu tvář.“

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kateřina Krobová
Vizážistka, umělecká maskérka, kosmetička a stylistka
2337
"Méně je často více."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít