Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Mikádo nebo bob: 5 účesů, které vám budou slušet!

Mikádo nebo bob: 5 účesů, které vám budou slušet!

Mikádo nebo bob: 5 účesů, které vám budou slušet!

27. září 2022 od Lenka Knápková

27. září 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Máte dlouhé vlasy a hledáte změnu? Nechcete se zcela vzdát dlouhých vlasů, ale chcete je odlehčit, zkrátit a ozdravit? Zkuste mikádo! Praktický střih oblíbený mezi běžnými ženami i celebritami.
Mikádo je stále velmi oblíbené, a pokud hledáte variabilní účes, který sluší každé ženě, nebojte se ho, ba naopak. Tento účes nepotřebuje příliš velkou údržbu a hezky drží. Hodí se tak pro každého, kdo nemá čas nebo trpělivost na dlouhé vlasy, ale nechce úplně krátkými vlasy ztratit na ženskosti.
Základní střih mikáda je proveden tak, aby vlasy končily ve stejné výšce a byly rovné. To je tzv. klasické mikádo.
V současnosti má mikádo mnoho podob a dá se nosit na nespočet způsobů. Záleží pouze na vás, čemu dáte přednost a co vám bude slušet,“ říká Martina Krupičková, kadeřnice ze Salonu Libor Šula v Praze 1. „Často mají klientky jasnou představu střihu mikáda, já však doporučuji vždy zohlednit tvar obličeje a také typů vlasů, dodává Martina.

Vyzkoušejte různé varianty mikáda:

1. Mikádo do podkovy

- je vhodné pro vlasy od přírody zdravé, husté a lesklé. Podkova totiž nejvíc vynikne na rovných vlasech. Tato varianta mikáda se vyznačuje vpředu délkou vlasů zhruba po bradu a podstatně kratšími vlasy vzadu. Tento střih proslavila třeba Victoria Beckham.

2. Postupně sestříhané mikádo

- je v dnešní době velmi populární. Většinou se nosí v polodlouhé délce lehce pod bradu. Sestříhání dodá vlasům větší objem. Dá se říct, že je tato varianta velmi univerzální a sluší skoro každému. Vždy se před stříháním poraďte se svou kadeřnicí, která vám doporučí, jak nejlépe vlasy sestříhat podle tvaru vašeho obličeje. Pokud nosíte tento střih, používejte šampon na objem Tony & Guy šampon pro objem (koupit v e-shopu) spolu s kondicionérem Tony & Guy kondicionér pro objem (koupit v e-shopu).

3. Asymetrické mikádo

- je velice moderní a patří mezi extravagantní střihy. Určitě není pro každého, nositelka bude totiž ve středu pozornosti. Možností, jak toto mikádo ostříhat, je nepřeberné množství a opět záleží na tvaru vašeho obličeje. Velice populární je třeba odlišná délka mikáda na každé straně hlavy nebo výrazné, až geometrické tvary ofin. Pro perfektní styling asymetrického účesu používejte Taft stylingový vosk Creative (koupit v e-shopu), který má perfektní modelovací strukturu a dodá vlasům lesk.

4. Dlouhé mikádo

- je asi nejoblíbenější a velmi praktický střih, který nepotřebuje příliš dlouhé úpravy. Hodí se pro všechny typy vlasů. Ozvláštnit ho můžete navlněním pramenů, podtočením konců nebo tzv. vrchním drdůlkem. Pro krásný lesk vlasů můžete přelakovat lakem Nivea Volume Care Lak na vlasy (koupit v e-shopu)

5. Krátké mikádo

ocení zejména ženy, které nebaví péče o delší vlasy. Tento střih mikáda působí velmi šik, až rozverně s krátce střiženou ofinou. Konce vlasů můžete rozcuchat a nagelovat  pomocí přípravku Taft Texture Fiber Paste pro vlasový styling (koupit v e-shopu), speciálně vytvořeného pro tento typ účesů.

Tip redakce:
Mikádo à la bob
Pokud nechcete nosit
tradiční mikádo, zkuste bob! Bob je totiž nejoblíbenějším druhem mikáda.  Oproti mikádu však bob působí víc moderně, mladistvěji a ženštěji. Bob má oblý tvar a jemnější rysy. Je to účes pro všechny délky a typy vlasů. Bob totiž sluší každé ženě. Hodí velmi mladistvě, hodí se ke každému věku, každé barvě vlasů. Pokud máte dlouhý bob, foukejte své vlasy přes kulatý kartáč a vždy použijte tužidlo Syoss pěnové tužidlo Volume lift (koupit v e-shopu), které udrží vlasy hladké a lesklé. Naopak krátký bob postačí upravit pomocí vlasového pudru Taft pudr pro objem Volume (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít