Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Mikádo 4x jinak: Elegantně i rozverně!

Mikádo 4x jinak: Elegantně i rozverně!

Mikádo 4x jinak: Elegantně i rozverně!

21. října 2021 od Klára Malá

21. října 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Klára Malá

Mikádo, to je účes, který si v poslední době opět získává svou oblibu. Mikádo rozhodně není nuda. Umí být prudce elegantní, stejně jako něžně rebelské či rozverné. Nechte se inspirovat našimi účesy.

ELEGANTNÍ

Společenské mikádo pro husté vlasy

Jestliže máte kvalitní a husté vlasy, bude vám uhlazený typ mikáda velmi slušet. Zde totiž záleží na přísně uhlazeném každém vlasu. Vlasy nejprve důkladně umyjte a nastříkejte sprejem pro termo ochranu – třeba got2b Ochranný sprej před teplem Guardian Angel (koupit v e-shopu) a vyfoukejte dosucha přes kulatý kartáč. Konce zatočte směrem dovnitř. Nyní přijde na řadu žehlička, kterou vlasy vyžehlete dohladka. Dejte si záležet a jděte na to po jednotlivých pramenech. Patku a konce vlasů pak domodelujte pomocí Syoss Neviditelná pasta na vlasy (koupit v e-shopu), která dodá účesu tu pověstnou poslední tečku.

Elegantní mikádo pro jemné vlasy

Jestliže máte velmi jemné vlasy a chcete svým vlasům dodat objem, je třeba je trochu načechrat. Proto na nějaké uhlazování zapomeňte. Zbytečně by bylo vidět, že máte vlasů méně. Po umytí si do vlasů vetřete pěnové tužidlo pro větší objem Syoss Pěnové tužidlo Volume Lift (koupit v e-shopu), které vlasům posílí strukturu a zamezí jejich plihnutí až na 48 hodin. Poté vlasy vyfoukejte přes velký kulatý kartáč. Těsně předtím, než vlasy fénem dosušíte, přetočte konečky ven. V předklonu pak vlasy nastříkejte lakem pro větší objem Astrid Lakem na vlasy pro objem vlasů (koupit v e-shopu), toto je fígl kadeřníků, díky kterému opět vlasy nabudou na objemu. Pak už jen pomocí prstů nebo hřebenu lehce doupravte.

ROZVERNÉ

Mikádo s krátkou ofinou

Krátké ofiny se hodí pro oválné a souměrné obličeje. Umí zvýraznit jakoukoli asymetrii. Ale v poslední době jsou v kurzu. Pokud tedy toužíte po změně a máte odvahu, toto je mikádo pro odvážné. Ofina je zde totiž hodně krátká, skoro dalo by se říct, že do půl čela. Bude slušet mladým rebelkám. Vlasy umyjte posilujícím šamponem Ziaja Kozí mléko Posilující šampon na vlasy s keratinem (koupit v e-shopu), který zvláště suchým a poškozeným vlasům dodá pružnost, bude je chránit a také je dokonale vyživí a hydratuje. Poté vlasy vyfoukejte přes kulatý kartáč nebo pomocí difuzéru. Nakonec do vlasů můžete nasypat trochu pudru got2b Roaring High texturovací pudr (koupit v e-shopu), který vlasy trochu zvedne od hlavy a lehce je propramínkuje.

Mikádo s jemnými vlnami

Toto je asi největší klasika, ale vypadá skvěle a pomůže zvláště ženám s jemnými vlasy. Vlasy umyjte a vyfoukejte dosucha. Poté vezměte do ruky žehličku a vlasy s ní jemně natočte. Jednotlivé prameny příliš neutahujte, aby vlasy nebyly úplně kudrnaté, a vy jste místo účesu neměla z hlavy balon nebo afro. Proto aby vlasy déle vydržely natočené, můžete po vyžehlení jednotlivé prameny lehce zafixovat lakem NIVEA Care & Hold Soft Touch Lak na vlasy (koupit v e-shopu), který vlasy nevysuší, posílí, ale také jim dodá flexibilní fixaci, takže vydrží v účesu přirozené. Po vyžehlení pak už můžete jen pomocí prstů žehličkou utvořené vlny lehce prohrábnout, aby vypadaly přirozeně.

Foto: Shuttestock

Připravil/a pro vás Klára Malá

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Jindřiška Burešová 26.října 2021
Pěkné účesy

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít