Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Ženské tabu: Prsa a opalování – ano, nebo ne?

Ženské tabu: Prsa a opalování – ano, nebo ne?

Ženské tabu: Prsa a opalování – ano, nebo ne?

25. června 2021 od Tereza Špačková

25. června 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Tereza Špačková

Známe to všechny. Ramínka a bílé pruhy od plavek nevypadají v letních šatech nejlépe, nicméně opalování tak citlivého místa, jako jsou prsa, může být nebezpečné. Pokud už se pro opalování rozhodnete, myslete na případná rizika a správně svá prsa ošetřete.
Opalování je neodmyslitelnou součástí léta a přinejmenším každé letní dovolené. Zakládáte-li si na dokonalém bronzu, zřejmě těžce nesete bílá místa, která na těle zůstávají po svléknutí plavek. Vystavení slunci po delší dobu bez ochrany může být zdravotně nebezpečné, u citlivých míst, jako jsou vaše prsa, to platí dvojnásob. Dodržujte proto následujících pět bodů:
bílé místa po opalování
1. Vyvarujte se dlouhého a nepřerušovaného pobytu na slunci
Především v čase mezi 10. a 16. hodinou, kdy jsou sluneční paprsky nejsilnější. V tomto čase preferujte pobyt ve stínu.
2. Používejte nejsilnější sluneční ochranu 
V nabídce naleznete krémy, oleje, gely i praktické spreje a vody. Zvolte typ, který vám vyhovuje nejvíc, ale podmínkou musí být minimálně SPF 30, například Ambre Solaire Opalovací mléko Ocean Protect SPF50 (koupit v e-shopu), obohacené i o vitamín E. Pokud jste u vody, upřednostněte voděodolný přípravek, který chrání pokožku před spálením, ale i vznikem slunečních alergií. Pamatujte ale, že i ten se musí aplikovat několikrát za den.
3. U opalování prsou byste měla chránit obzvláště citlivou část – bradavky 
Jsou náchylnější ke spálení sluncem, což může vést k šupinatění a svědění. Kromě bolestivých projevů jsou tu také ty zdravotní. Dlouhý pobyt na slunci bez dodržování základních pravidel je jednou z příčin rakoviny kůže, jež je nejčastějším typem rakoviny u lidí se světlou a citlivou pletí. Oblast bradavek je tvořena tenkou kůží, jíž sluneční paprsky prostupují snáze. Proto byste neměla zapomínat na aplikaci vyššího ochranného faktoru, než byste použila pro zbytek těla, tedy nejlépe SPF 50+. I pro takto citlivou pokožku je určen NIVEA SUN Pleťový krém na opalování s minerálními filtry SPF 50+ (koupit v e-shopu), kombinující ochranu proti UVA a UVB záření bez chemických filtrů.
žena u bazénu se opaluje
4. Nezapomínejte na následnou péči a používejte vždy přípravek po opalování
Jestliže se u vás objevilo podráždění pokožky, zklidněte ji lehkým NIVEA SUN Zklidňujícím gelovým krémem po opalování (koupit v e-shopu) s bio aloe vera. Při větších problémech se poraďte s dermatologem.

5. Dodržujte pitný režim 
Nečekejte na signál žízně, pijte pravidelně čistou vodu a zároveň omezte tekutiny odvodňující organismus – tedy alkohol a kofeinové nápoje.

Péče o dekolt

Vzhled vašeho dekoltu prozrazuje váš věk, proto o něj dobře pečujte po celý rok. Nicméně především v létě se citlivá kůže této oblasti vinou slunečního záření vysušuje a tvoří se na ní vrásky a pigmentové skvrny

Nanášejte proto při každém styku se sluncem krém s vysokou ochranou, jako je například NIVEA SUN Pleťový krém na opalování proti vráskám Q10 OF50 (koupit v e-shopu). A večer pravidelně aplikujte zklidňující Helios Herb Gel po opalování 10% Panthenol (koupit v e-shopu). Dopřejte dekoltu také pravidelnou masáž, pomocí které pokožku prokrvíte a zapracujte tak krém do hloubky.

žena si nanáší péči o dekolt

Pokuta za odhalování?

S odhalováním buďte opatrná. Pro sundání bikin najděte vhodné místo s malým výskytem lidí. Některá koupaliště mají upravený řád, který zakazuje odhalovaní na jejich prostranství. Koupání i opalování bez vršku plavek není v našich podmínkách příliš časté a může být považováno za neslušné, proto místa pro slunění „nahoře bez“ vybírejte s rozumem. Při letní dovolené u moře, kde byste svá prsa ráda opálila, prostudujte místní legislativu. Určitě se vyhněte opalování bez plavek v muslimských státech, Egyptě, Turecku a Tunisku. Nepříjemnosti si můžete způsobit i v částech Španělska, na jihu Italie i v Řecku, záleží na konkrétních oblastech.

TIP: Kosmetické přípravky na opalování pro sebe, rodinu i děti nakoupíte i z pohodlí domova online na e-shopu Teta drogerie (přejít do e-shopu).

bikini na pláži

Bez kalhotek s výhodami

Odhození plavek může přinést i jisté zdravotní benefity a můžete tímto krokem zamezit problémům se zánětem močových cest nebo dalším intimním obtížím, které se objevují po delším setrvání v mokrých plavkách. Mokré plavky jsou živnou půdou pro kvasinky a bakterie a často dochází k nastydnutí. Pokud odhalení spodních partii není vaše parketa, myslete alespoň na přibalení spodního dílu na výměnu, abyste byla neustále v suchu.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Tereza Špačková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít