Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Krásný dekolt i v létě? Dopřejte mu péči!

Krásný dekolt i v létě? Dopřejte mu péči!

Krásný dekolt i v létě? Dopřejte mu péči!

10. června 2020 od Jana Kantorová

10. června 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Pokožka krku a dekoltu je vaší vizitkou stejně jako obličej. Zvláště když její stav neladí s pletí obličeje, prozrazuje váš věk. Navíc v létě je potřeba tuto péči ještě zintenzivnit kvůli riziku vzniku větších vrásek nebo pigmentových skvrn.
Na obličeji už svůj věk nebo nedokonalosti dokážete skrýt snadno. Stačí použít kvalitní make-up a je vyhráno. Jenže oblast krku a dekoltu je upřímná a při nesprávné péči může váš věk poměrně snadno prozradit. Víte, jak na to, aby se to nestalo?
správné spaní

Začněte už v noci 

Péče o dekolt začíná už při spánku v posteli. Pro dekolt je totiž nejlepší spánek na zádech. Spaní na boku či břiše může způsobit vznik zbytečných rýh a vrásek. Zároveň také volte nižší polštář, aby se hlava během spánku nesesouvala směrem k hrudníku. Ráno pak dekolt vyčistěte společně s pletí a vklepejte do pokožky v oblasti dekoltu hydratační krém, například NIVEA Zpevňující denní krém proti vráskám OF 15 Q10 Power (koupit v e-shopu) s obsahem antioxidantu koenzymu Q10 nebo sérum, jako je Neutrogena Omlazující sérum Cellular Boost (koupit v e-shopu) s obsahem retinolu a kyseliny hyaluronové. Myslete i na to, aby měl krém OF, protože právě v létě je dekolt mnohem častěji vystaven UVA a UVB záření. Kromě rychlejšího stárnutí pokožky sluneční záření zvyšuje také riziko vzniku pigmentových skvrn na krku a v dekoltu. Ve městě proto používejte minimálně OF 15 a opalovacím přípravkem mažte oblast dekoltu několikrát denně.

sérum na dekolt
Tip redakce:
Při výběru krému nebo séra preferujte v létě pro péči o dekolt přípravky se zvláčňujícími a pěsticími složkami, s obsahem kyseliny hyaluronové nebo kolagenu jako třeba
Gabriella Salvete Vyživující sérum na obličej a dekolt (koupit v e-shopu). A ideálně s obsahem ochranného filtru. V létě se vyhýbejte těžkým texturám na bázi oleje, pod kterými by se kůže mohla více potit.

Procvičte ho

Nejlepšími cviky na pokožku dekoltu jsou kliky, plavání a veslování, k čemuž je v létě ideální příležitost. Když nemáte možnost provádět tyto cviky, pak ho zkuste každý den procvičovat alespoň 15 minut drobnými cviky.

1. cvik:
Vysunujte spodní čelist dopředu tak, aby se vám napnula kůže pod bradou. Cvik opakujte alespoň 15x.
2. cvik: Svaly na krku procvičíte tak, že jazyk položíte na spodní patro za zuby a pořádně zatlačíte alespoň na 10 vteřin. Opakujte alespoň 10x.
3. cvik: Zakloňte hlavu, vytáhněte bradu směrem vzhůru, vydržte 10 vteřin a poté povolte. Počet opakování by měl být alespoň 10

Ledová sprcha: Osvěží i povzbudí dekolt

Voda totiž pomáhá zvýšit pružnost pokožky v této oblasti. V horkém počasí se tak můžete osvěžit a zároveň podpořit jeho prokrvení. Střídejte během sprchování teplou a studenou sprchu. Na závěr každé sprchy pak zkuste otužování a rychlé zchlazení pokožky. Nemusíte se hned sprchovat – někdy mohou pomoci i kostky ledu, kterými si důkladně přejedete oblast krku a dekoltu. Poté si na pokožku rozložte plátky citronu, nechte 5 minut působit a nakonec ho s nimi jemně masírujte. Díky ovocným kyselinám dojde ke zjemnění a vypnutí pokožky.
ranní péče o dekolt

Líčení rozšiřte i na dekolt

Pokožce pomůžete i vhodně zvoleným líčením. Trápí-li vás pigmentové skvrny, můžete nanést tenkou vrstvu make-upu ve stejném odstínu, jaký používáte na obličej, aby dekolt vypadal přirozeně a mladistvě. Chcete-li dekolt vylepšit, můžete vyzkoušet také contouring. A chcete-li se v létě blýsknout, pak zkuste nanést do této oblasti třpytivý bronzer.

Extra tipy navíc:

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít