Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Vitaminová bomba pro imunitu i pro krásu: zkuste rakytník!

Vitaminová bomba pro imunitu i pro krásu: zkuste rakytník!

Vitaminová bomba pro imunitu i pro krásu: zkuste rakytník!

10. října 2022 od Lenka Knápková

10. října 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Rakytník je v poslední době velmi populární a je čím dál více vyhledávanější léčivkou. Jedná se o nenápadný strom nebo keř, který na podzim rozsvítí zahradu oranžovými bobulovitými plody. Rakytník má blahodárné účinky na naše zdraví.

V čem je rakytník tak zázračný a proč byste ho měli užívat?

5 důvodů proč je pro naše tělo tak prospěšný:

1. Vitaminová bomba pro imunitu

Věděli jste, že jedna bobule rakytníku pokryje denní dávku vitaminu C? Právě díky vysokému obsahu vitaminu C, A a dalších látek je vhodné ho užívat jak při virózách, tak rovněž pro zlepšení imunity před podzimními plískanicemi. S přicházejícím podzimem začněte pravidelně užívat kapsle Maxi Vita Herbal Vitamin C kapsle (koupit v e-shopu), které obsahují vitamin C s přírodním extraktem z rakytníku řešetlákového. Zkusit můžete také sirup Maxi Vita Herbal Bylinný elixír rakytník a vitamin C (koupit v e-shopu). Zkuste pravidelně také popíjet čaj s rakytníkem Bercoff Čaj zázvor rakytník (koupit v e-shopu), který podobně přispívá k lepší imunitě.
Tip redakce:
Domácí rakytníkový čaj je velmi chutný a jednoduchý. Pokud máte k dispozici plody rakytníku, využijte toho. Zalijte 2 lžíce sušených plodů a listů rakytníku horkou vodou a nechte louhovat asi 10 minut. Čaj dochuťte medem a citronem.

2. Podporuje správné fungování krevního oběhu

Látky obsažené v bobulích rakytníku prospívají správné funkci krevního oběhu, pružnosti a průchodnosti cév. Pokud vás trápí tento druh problémů, zkuste užívat rakytník.

3. Zázrak na pleť

Vitamin A a E rakytníkového oleje zlepšují pružnost pleti, pomáhají léčit její poškozený povrch, oddalují vznik vrásek a také působí protizánětlivě na mladistvou pleť s akné. Používejte pravidelně krém s obsahem rakytníkového oleje Floré Bylinný pleťový krém rakytník & arganový olej (koupit v e-shopu), který chrání pleť před oxidačním stresem. Kombinujte s pleťovou maskou Floré Bylinná pleťová maska rakytník & arganový olej (koupit v e-shopu), jež vyživuje a vyhlazuje pleť. Kromě těchto účinků je rakytníkový olej skvělý na hojení drobných poranění kůže, jizviček a také projevů ekzémů.

4. Pro super vlasy

Rakytníkový olej je výborný na všechny typy vlasů i vlasové pokožky. Vlasy vyživí, zregeneruje a stimuluje jejich růst. Vlasy však zbytečně nezatěžuje a nemastí je. Díky protizánětlivým účinkům je olej výborný i na problematickou pokožku hlavy, kterou neustále trápí nějaké podráždění a svědění. Rakytníkový olej si dokáže poradit také s lupy. Na vlasy používejte rakytníkový olej v biokvalitě.

5. Před opalováním a po opalování

Rakytník je bohatý na karotenoidy, a to zejména na beta-karoten. Stejně jako u mrkve jeho obsah signalizuje jasně oranžová barva. Dokáže také skvěle posílit a chránit pokožku před poškozením slunečními paprsky. Zkuste si dát „rakytníkovou kúru“ zhruba měsíc předtím, než se budete víc pohybovat na sluníčku. Takto posílená pokožka se pak i lépe opaluje, má menší sklony ke spálení a opálení i delší dobu vydrží. Při rakytníkové kúře můžete rakytníkový olej užívat klasicky nebo si ho můžete mazat přímo na pokožku. Rakytník dokáže pomoct i se spálenou pokožkou díky svému regeneračnímu působení.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít