Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Prosincový horoskop a lunární kalendář

Prosincový horoskop a lunární kalendář

Prosincový horoskop a lunární kalendář

22. listopadu 2018 od Eva Suchomelová

22. listopadu 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Berani odolají předvánočnímu stresu s novou rtěnkou, Střelci by se zas měli vybavit kosmetikou pro pobyt na horách… A jak se bude dařit právě vašemu znamení v oblasti krásy v prosinci? Podívejte se na beauty lunární kalendář a astro předpověď Petry Alraune.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Krása podle Luny

Správné kosmetické úkony ve správný čas vám mohou pomoci provádět měsíční fáze. Vždy záleží, jak se fáze Luny promítnou do daného měsíce. Zde je celková charakteristika lunárních fází na prosinec a jak jich využít pro zdůraznění své krásy:
lunární fáze prosinec

Péče o pleť

1.-6. 12. a 23.-31. 12.: Období couvající Luny přeje úpravě obočí, čištění pleti a depilaci nežádoucích chloupků z obličeje. Jedině tak obstojíte na různých vánočních večírcích, ale také rodinných oslavách či silvestrovské party. Pokud uvažujete o profesionální úpravě obočí, zjistěte si o ní předem všechny potřebné informace. Teď je na to ideální doba.

profi péče o obočí8.-21. 12.: Dorůstající Měsíc podporuje vstřebávání všech látek do pleti. Nyní v zimě potřebuje vaše kůže především výživu a hydrataci. Sáhněte po výživných pleťových krémech, maskách a vyzkoušejte Cold Creams.


Péče o tělo

1.-6. 12. a 23.-31. 12.: Nezapomínejte ani přes tuhou zimu na depilaci – hladké nožky pak vyniknou v silonkách a podpaží ve večerních šatech či topech bez rukávů. A krásu pokožky pravidelně obnovujte tělovým peelingem.

7. 12.: Nov je dnem nových začátků a přeje také zbavování se závislostí či jiných špatných návyků. Chcete-li se zbavit například zlozvyků, které vám ubírají na kráse, začněte právě dnes.

8.-21. 12.: Při dorůstajícím Měsíci je vynikající čas dopřát svému tělu rozmazlující vyživující péči tělovými másly, krémy či oleji. Zkuste si také zajít na masáž, v předvánočním shonu vám to jen prospěje a vaše pokožka si bude lebedit.

tělová másla8.-10. 12.: Na některý z těchto dnů se objednejte na manikúru a pedikúru nebo svým končetinám věnujte pořádnou péči doma. Na vánoční oslavy si dobře promyslete, jaký zvolit lak na nehty. Víte, že sexy nehty můžete mít i bez rudé?


Péče o vlasy

4.-5. 12.13.-15. 12. a 31. 12.: Pokud je to jen trochu možné, v těchto dnech si nestříhejte ani nemyjte vlasy. Hrozí riziko tvorby lupů a účesy budou špatně držet.

1. 12. a 25.-28. 12: Vlasy ostříhané nebo naondulované v těchto dnes si dlouho podrží svůj tvar. Co trochu zariskovat a nechat se před silvestrem ostříhat nakrátko?

11.-12. 12. a 18.-21. 12.: Oživte nebo rovnou změňte barvu svých vlasů, ať zazáříte víc než svíčky na vánočním stromečku. Zvolte šetrnější barvení s PLEX technologií, ať už v salonu, nebo při domácím barvení.


Zdraví a zubní péče

2.-3. 12. a 29.-30. 12.: Na tyto dny se objednejte na zubní prohlídku, případně i na zákrok do zubní ordinace. Plomby či zubní korunky, vše se bude rychle a bez komplikací hojit. A nezapomínejte ani na své potomky – víte, jak dětem správně čistit zoubky?

18.-20. 12. a 22. 12.: Snad vám poslední předvánoční přípravy znemožní navštívit zubní ordinaci. Každopádně se na tyto dny neobjednávejte ke svému zubaři.

zubní péče

Co hvězdy předpovídají pro krásu a půvab? Petra Alraune radí jednotlivým znamením:

Doléhá na vás předvánoční shon, Berani, ale vy se nedáte. Zažeňte útlum jasnými barvami, třeba novou kolekcí rtěnek. A naučte se je používat tak, aby rty neprozradily váš věk.


Chcete, aby všechno bylo dokonalé, takže chvílemi propadáte panice, milé dámy znamení Býka. Nenechte se zničit, relaxujte. Ideální jsou látkové pleťové masky, ty vás na chvíli přinutí ležet a vypnout.

Trápí vás finance, Blíženkyně, možná, že jste při nákupu dárků měla velké oči. Nemusíte vyplenit drogerii, stačí obyčejná koupelová sůl, dlouhá vlažná koupel a chvíle na zamyšlení. Inspirujte se třeba, jak vybírat kosmetický dárek.

relaxační koupel
Tolik pečení… Račice, pozor! Začínáte nebezpečně kynout. Nechte vanilkové rohlíčky na pokoji, kupte si proteinové tyčinky nebo jiné zdravé mlsání. Zkuste třeba zdravé svačiny pro sebe, a třeba i pro vaše děti.

Máte slavnostní náladu, Lvice, hvězdy vám přejí a nejraději byste už byly na dovolené. Ozvláštněte atmosféru aromatickými oleji, nakapanými do aromalampy, nebo vonnými vosky. Můžete se doslova provonět k pohodě vánočními vůněmi.

Panny, pocítíte příval energie a jste odhodlány se s prosincem poprat. Něco vás nutí „dát se do pucu“ a být dokonale připraveny. Barva na vlasy, depilační krém - to jsou vaše zbraně.

Budou vámi cloumat emoce, Váhy, takže se věnujte především relaxaci. Bylinné čaje jsou to pravé pro váš odpočinek.

Vánoce nemáte příliš rády, Štírky, shon vás rozčiluje, sentimentální nálada dráždí. Vyrazte na večírek s „plným válečným malováním“. Zaměřte se v líčení zvlášť na obočí

Střelkyně, pro vás je prosinec ve znamení výletů do přírody a příprav na lyžování. Nakupte kvalitní krémy a balzámy na rty, nemusíte vypadat jako starý horal.

pobyt na horách
Počítáte, plánujete, váš kalendář je nabitý akcemi, Kozorožky. Musíte postupovat chytře… Kupte si kvalitní paletku pro kompletní nalíčení a rovnou v drogerii nakupte i dárky. Nemáte času nazbyt.


Vyrábíte domácí kosmetiku, Vodnářky, balíte dárky, kreativita z vás jen stříká. Umíchejte vlastní koupelové soli a zabalte úžasně dárky.

Ryby úplně pohltí duchovní atmosféra adventu. Nemusíte sice držet půst, ale můžete například zvolit přírodní kosmetiku, která vaši pleť očistí a připraví na divoký silvestr.


Prosincové tipy pro krásu

Vytipovali jsme několik produktů, které by se vám mohly podle předpovědi hodit v prosinci:

Zdroj foto: Shutterstock a redakce

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Alraune
Expertka na magii, spisovatelka a věštkyně
671
"Všechno, co hledáme, jsme už jednou ztratili."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít