Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Vyrobte si doma pěnu na holení!

Vyrobte si doma pěnu na holení!

Vyrobte si doma pěnu na holení!

13. prosince 2017 od Karolína Hornová

13. prosince 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Domácí pěna nebo gel na holení? Není to sci-fi, jde to! Vybrali jsme pro vás recepty, podle kterých si domácí pěnu na holení snadno vyrobíte – ať už pro vás, nebo jako originální dárek pro vaši polovičku.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pěna, krém, gel... Přípravky na holení mají mnoho podob, ale stejný účel: změkčit chloupky a pečovat o pokožku. Někomu sice stačí pořádně napěněný sprchový gel – především těm, kteří mají velmi jemné nebo skoro žádné chloupky. I tak je ale někdy pěna na holení nepostradatelná pro ty, kteří mají jemnou a citlivou pokožku.

Úplně jinou kategorií pak jsou muži – vousy na tváři jsou mnohem hrubší než chloupky po těle a holení žiletkou bez pořádné vrstvy pěny by mohlo mít za následek velmi nepříjemné poranění. Pokud patříte mezi fanoušky DIY a domácího tvoření kosmetiky, zpozorněte: krém na holení můžete vyrobit i doma, z ověřených ingrediencí a přímo na míru svým preferencím. Víme, jak na to.


Recept pro začátečníky: Základní krém na holení s bambuckým máslem

Jednoduchý základní recept na domácí krém na holení, který můžete po libosti obohatit o oblíbenou vůni v podobě několika kapek esenciálního oleje podle výběru.


Budete potřebovat:

  • 2/3 šálku bambuckého másla
  • 2/3 šálku kokosového oleje
  • ¼ šálku panenského olivového oleje
  • 2 lžičky jedlé sody
kokosový olej

Bambucké máslo a kokosový olej rozpusťte ve vodní lázni a smíchejte pomocí metličky. Pomalu přikapávejte olivový olej a neustále šlehejte metličkou. Nakonec všlehejte jedlou sodu a směs dejte do ledničky, dokud neztuhne. Po ztuhnutí směs přemístěte do mixéru (případně použijte ruční šlehač) a vyšlehejte do krémové konzistence. Pomocí kuchyňské stěrky nebo lžíce naplňte krémem čistou (ideálně vroucí vodou vypláchnutou) sklenici nebo dózu na krém. Hotovo.


Krémové mýdlo na holení

Výborně se roztírá a skvěle pění. Díky obsahu tea tree oleje působí antibakteriálně a protizánětlivě v případě, že vám „ujede ruka“ s žiletkou.


Budete potřebovat:

  • kostka přírodního mýdla
  • 4 šálky vody
  • polévková lžíce kosmetického glycerinu (koupíte v drogerii nebo i ve výtvarných potřebách)
  • šálek kokosového oleje
  • dva šálky ztuženého rostlinného tuku
  • 10-15 kapek esenciálního oleje z tea tree
Vyrobte si doma pěnu na holení!

Kostku mýdla rozdrťte na co nejjemnější prášek. (Můžete ho i najemno nastrouhat.) Do hrnce dejte vařit vodu a přisypte mýdlo, které se ve vodě po čase rozvaří. (Bude to trvat kolem půl hodiny.) Pokud voda nestačí, nebojte se trochu přidat. Zbydou-li v tekutině částečky mýdla, není to za závadu. Do směsi rozpuštěného mýdla a vody vmíchejte glycerin a směs přelijte do misek a nechte zchladnout.

Pro další práci by směs měla mít pokojovou teplotu – pokud příliš ztuhne, dejte ji roztavit do mikrovlnky, ale dbejte na to, abyste ji znovu nezahřáli více, než je třeba. Otestujte teplotu rukou – směs by měla být vlažná.

Než směs zchladne, připravte si pěnu z kokosového oleje a rostlinného tuku. Obě ingredience vyšlehejte do pěny, ideálně ručním šlehačem. Nakonec do pěny za stálého šlehání přilévejte mýdlovou směs a pár kapek esenciálního oleje. Hotovou směsí naplňte čisté kelímky nebo stylové sklenice na zavařování.


Voňavý a pečující krém na holení

Bude vonět vám i jemu. Díky jojobovému nebo mandlovému oleji zvláčňuje pokožku či pleť a díky mátě a rozmarýnu nejen krásně voní, ale i stahuje případné ranky.


Budete potřebovat:

  • ½ šálku bambuckého másla
  • ½ šálku kokosového oleje
  • 3-4 lžíce jojobového nebo mandlového oleje
  • 10 kapek rozmarýnového esenciálního oleje
  • 5 kapek mátového esenciálního oleje
mátový olej

V misce ve vodní lázni rozpusťte bambucké máslo a kokosový olej a dobře prošlehejte. Přelijte do ohnivzdorné misky, přidejte jojobový či mandlový a oba esenciální oleje a důkladně prošlehejte, ideálně ručním šlehačem. Umístěte do chladničky, dokud směs neztuhne. Po ztuhnutí prošlehejte ručním šlehačem do pěny a hotovou směsí naplňte kelímky či sklenice. Uchovávejte v chladu.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít