Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Vánoční beautybox na hory

Vánoční beautybox na hory

Vánoční beautybox na hory

18. prosince 2017 od Karolína Hornová

18. prosince 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Kosmetická výbava na hory, která vám letos nesmí chybět! Pobyt na horách je v našich končinách tradiční, ne-li povinnou sváteční aktivitou. Ti, kteří na horách netráví přímo vánoční svátky, na ně „prchají“ ihned po nich. Vybrali jsme kosmetické produkty a tipy, které vám tyto dny zpříjemní a zkrášlí.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Mráz, sníh, ale i sluníčko. To je to, co na zimě ve městě často postrádáme. Proto mnozí vyráží hledat pravou zimu do hor, a nejen ji – ocitnout se v tak trochu jiné realitě dává příležitost si konečně zarelaxovat. Nezatěžovat hlavu zbytečnostmi a problémy a pořádně si to užít. Svou roli hrají i maličkosti, které vám pobyt zpříjemní. Pomůže i chytře sbalená kosmetika a produkty, které nesmí žádné pravé horalce chybět.

Především pokud na hory jezdíte často, vyplatí se vám investovat do kvalitních produktů, stvořených speciálně pro zimní období. Klidně si pořiďte i zvláštní „horskou“ toaletní taštičku, kde budete mít vždy pohromadě všechno, co na horách budete potřebovat.


Správné mazání nejen na běžky

Začněte hydratačním krémem. Koluje mýtus, že hydratační krém není vhodný do mrazu, protože pokožce dodává vodu, která může zmrznout. Není to pravda. Hydratační krém dodává látky, díky kterým se přirozená vlhkost v pokožce uzamyká. To je naopak na horách velmi žádoucí, protože mráz pokožku vysušuje.

Stejně tak nepoužívejte hutný noční krém místo denního v domnění, že pokožku lépe ochrání. Na horách je důležitý především krém s ochranným faktorem, a to i když nepálí sluníčko. Ideální je denní pleťový krém s SPF alespoň 15 nebo 20.

Tip:
Pro extrémně slunné dny si pořiďte ještě malé balení opalovacího krému nebo praktický produkt v tyčince, který můžete hodit do batohu či kapsy a použít ho kdykoli na lyžích nebo horské túře, kde velké „letní“ balení nepotřebujete.


Na horách trpí především rty a ruce

Samozřejmostí by měl být i balzám na rty, které se v zimě více vysušují. Často to podporujeme sami zlozvykem s olizováním suchých rtů, které se pak ještě více vysuší. Zvolte balzám s hutnější konzistencí, který vaše rty vyživí a ochrání před vlhkostí třeba při lyžování, ale i před sluncem. Ideální je „horský“ balzám s SPF 20 a více.

Ruce jsou v mrazu namáhány z jiného důvodu: jde o tzv. periferní část těla, ze které se – pokud je vám zima – stahuje krev do vnitřních orgánů. Kůže na periferiích se pak neprokrvuje dostatečně a přichází o přirozenou mastnou ochrannou bariéru. Řešením jsou tzv. cold krémy s vyšším podílem mastné složky. Tradiční ingrediencí je vazelína, na kterou nedají dopustit ani norští rybáři. Hutný, mastný krém na ruce by měl být základní výbavou správné horalky.

Tip:
Univerzální produkty
vám ušetří spoustu místa a starostí. Tzv. suchý olej můžete použít pro vyživení pokožky po wellness či horké sprše, ale i vetřít do konečků namáhaných vlasů nebo použít jako výživné sérum na obličej či ruce.


Večírek na horách: Vsaďte na přirozenost a poutavé detaily

Znáte to – jedete na hory a ani nepočítáte, že byste se připletla na nějakou silvestrovskou oslavu. A pak najednou dostanete pozvání na hotelovou party nebo společnou oslavu na vedlejší chatě. I na večírek si na horách vystačíte se základní výbavou, s níž můžete nadělat divy. Nezapomeňte na hydratační make-up s UV faktorem, který využijete i na sjezdovce, tvářenku, pudr a tužku či gel na obočí. To je naprostý základ, díky kterému budete mít dokonale sjednocenou, svěží pleť. Pokud zvolíte tekutou tvářenku, poslouží vám i pro zvýraznění rtů nebo místo očních stínů.

třpytivé oční stíny

Pokud s sebou nechcete „tahat“ stíny, nezapomeňte alespoň na tužku nebo linku na oči a voděodolnou řasenku, která vám opět dobře poslouží během dne při sportu. Výrazná „retro“ linka vytvoří dojem slavnostního líčení, ale zároveň nepůsobí přeplácaně. Pokud chcete vypadat výjimečně, netravte hodiny před zrcadlem s tunou líčidel, ale vsaďte na detail: třeba stříbrné glitry, kterými vytvoříte „sníh“ na očních víčkách nebo lícních kostech. Navíc je můžete sladit se stylově zimním lakem na nehty.

Tip:
Lak na nehty pomůže i během dne, kdy vaše nehty ochrání před působením mrazu, ale i před mechanickým poškozením. Večer pak díky němu budete působit dokonale upraveně. Přečtěte si také, jak nejlépe připravit nehty na lakování, aby zůstaly zdravé.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít