Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Horoskop krásy, zdraví a lásky na květen 2021

Horoskop krásy, zdraví a lásky na květen 2021

Horoskop krásy, zdraví a lásky na květen 2021

23. dubna 2021 od Lea Kotková

23. dubna 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Lea Kotková ve spolupráci s expertem Lea Kotková

Jaro je konečně v plném proudu. Tentokrát přinášíme pravidelnou karetní předpověď pro nadcházející květnové dny. Nač se v měsíci lásky zaměřit, co zdokonalit a co raději nedělat? Přečtěte si, co doporučují tarotové karty jednotlivým znamením zvěrokruhu.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Krása
V květnu se zaměřte na vlasy. Aby mohly v létě zazářit, věnujte jim už teď dostatečnou péči. Šetrně je rozčesávejte a používejte kvalitní kosmetiku. Vysušeným konečkům by mohla přijít vhod třeba Garnier Fructis Hair Food banana maska na vlasy (koupit v e-shopu).
 
Zdraví
Je čas trochu se zklidnit. Nepřepínejte své síly a buďte pozornější k potřebám svého těla. Dostatečně spěte a tu a tam si dopřejte pár relaxačních minut. Třeba s dobrou knížkou a šálkem oblíbeného čaje.
 
Vztahy
V této oblasti zavládne harmonie. Ne nadarmo se říká, že máj je lásky čas. Užívejte si pohodu a zůstaňte pozorní ke své drahé polovičce.

Býk (21. 4. - 20. 5.)

Krása
Sluníčko už nabírá na síle a vaše pleť potřebuje lehce osvěžit a rozjasnit. Dopřejte jí proto alespoň jednou týdně trochu více pozornosti. Dobře pleti udělá vyživující a hydratující pleťová maska podle typu vaší pokožky. Zkusit můžete i Ellie Caviar Elixir Omlazující pleťovou masku (koupit v e-shopu).
 
Zdraví
Zdravotně se nebude dít nic zásadního, jen tu a tam se mohou ozvat klouby, především kolena. Zaměřte se na prevenci, stravujte se zdravě a s dostatečným přísunem všech potřebných živin včetně minerálů.
 
Vztahy
Malichernost ve vztazích nikdy nepřinesla nic dobrého. Vyhněte se i vy nezdravému puntičkářství a nechte svého partnera volně dýchat.

Blíženci (21. 5. – 20. 6.)

Krása
Většinou se o sebe staráte, věnujete péči pokožce obličeje i vlasům. Nač ale často zapomíná většina z vás, jsou ruce. Udělejte jim v květnu radost a kromě běžného občasného namazání jim věnujte intenzivnější péči. Ruce příjemně zvláční třeba Dove Pečující Rituál krém na ruce s kokosovým olejem a mandlovým mlékem (koupit v e-shopu).
 
Zdraví
V květnu by vás mohlo potrápit zažívání. Přemíra stresu, chvat a málo času na klidné jídlo, to jsou běžné symptomy současné doby. Jezte vklidu a celkově se zaměřte na zdravý životní styl.
 
Vztahy
Ačkoli je opatrnost stále na místě, neseďte jen doma. Vezměte partnera ven, vyrazte do přírody, užijte si společně strávený čas na čerstvém vzduchu. Přinesete tak novou energii i do vašeho vztahu.

Rak (21. 6. – 22. 7.)

Krása
Před létem si vaše pokožka žádá své. Zejména obličej a ruce dostávají nejvíc zabrat, a právě na tváři je nejméně žádoucí, aby to bylo vidět. Dopřejte si kvalitní péči a kromě poctivého čištění pleti se zaměřte také na vhodnost používaných krémů. Co třeba vyzkoušet jinou značku, například novinku Bioten Multi Collagen denní krém OF 10 50ml (koupit v e-shopu)?
 
Zdraví
V květnu na vás může dolehnou „opožděná“ jarní únava. Snažte se více odpočívat, a především zdravě se stravovat. Kromě jiného posílíte svou imunitu a do svého těla dostanete kromě potřebných živin také novou energii.
 

TIP: Mnoho produktů i zajímavé novinky pro posílení zdraví najdete také v e-shopu Teta drogerie.

 
Vztahy
S jarem přicházejí nová energie a čerstvý vítr do plachet. Jste-li nezadaní, můžete právě tento měsíc potkat spřízněnou duši. Ve stávajícím vztahu vzplane nová jiskra podobně jako před léty.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Krása
Léto je na dohled a vaše naděje vytvarovat se do plavek se pomalu vytrácí. Nezoufejte, ještě máte trochu času! Kromě samotného hubnutí a tvarování postavy vezměte na pomoc také tvarující gely a přípravky pro boj s celulitidou. Zkusit můžete třeba NIVEA Zpevňující gel proti celulitidě Q10 Plus Good-bye Cellulite (koupit v e-shopu).
 
Zdraví
Optimální váha je důležitá především ze zdravotního hlediska. Je-li tělo v dobré formě, s přehledem zvládne běžné choroby, aniž by ho to nějak zatížilo. K určení toho, jak jste na tom s váhou ve smyslu jednotlivých pásem (podváha, optimální váha, nadváha a obezita), slouží také výpočet BMI (index tělesné hmotnosti).
 
Vztahy
Květen je měsícem zasvěceným lásce. Proto si také vy udělejte čas a věnujte se svému partnerovi. Povídejte si, vzpomínejte na to hezké, co vás dosud potkalo. Dotýkejte se a užívejte si vzájemnou blízkost.

Panna (23. 8. – 22. 9.)   

Krása
Léto se blíží a s ním i chůze v sandálech a jiných otevřených botách. Zkontrolujte raději s předstihem stav svých pat a nehtů. Máte-li možnost, zajděte si na pedikúru, případně vyzkoušejte alespoň domácí péči. Dobře vám poslouží například Scholl Expert Care vyživující maska na nohy s makadamovým olejem 1 pár navlékacích ponožek (koupit v e-shopu).
 
Zdraví
Květen s sebou přináší i nepatrně vyšší riziko nachlazení, přestože počasí už působí mnohem přívětivějším dojmem než na počátku jara. Zaměřte se na zdravý životní styl, přemýšlejte o tom, co jíte. Snažte se posílit imunitu tím nejpřirozenějším způsobem, tedy vhodnou stravou a přiměřeným pohybem.
 
Vztahy
Ve dvou se to lépe táhne, proto do změny jídelníčku a celkového ozdravení životního stylu zapojte i svého partnera. Budete se navzájem motivovat a radost z dosažených úspěchů se znásobí.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Krása
Květen je jedním z nejkrásnějších měsíců. Příroda je plná barev a vůní, vše ožívá, roste a sílí. Nalaďte se na jarní energii třeba tím, že si pořídíte novou vůni. Vyzkoušejte například ovocno-květinovou Elode Blossom parfémovou vodu (koupit v e-shopu).
 
Zdraví
Přestože na jaře býváme aktivnější, nelze zvládnout všechno najednou. Zastavte se a dobře si rozmyslete, kam a v jakém pořadí budete vkládat svou energii. Pozor na přílišné vypětí v situaci, kdy si toho naberete příliš.
 
Tip redakce:
Pro posílení paměti a snížení případné únavy zkuste přírodní doplněk stravy
Kneipp Paměť + Koncentrace 30 tobolek (koupit v e-shopu).
 
Vztahy
Kdy jste naposledy dělali s partnerem něco společně? Nemusí jít zrovna o nic velkého, můžete spolu upéct něco dobrého nebo nově vymalovat ložnici. Společné aktivity vztah upevňují a vytvářejí budoucí hezké vzpomínky.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Krása
Vitamin C patří k nejdůležitějším vitaminům. Zaslouží si ho také vaše pleť, která bude díky „céčku“ zářivější a plná života. Zmiňovaný vitamin doplňujte jak zevnitř, tak zvenčí. Mezi dobré zdroje patří citrusové plody, černý rybíz, papája, paprika, brokolice nebo třeba kapusta. Pleť obličeje oživíte také Astrid Vitamin C energizující a rozjasňující textilní maskou (koupit v e-shopu).
 
Zdraví
Pozor na jarní alergie. Příroda ožila, vše pučí a roste, ale ne každý si tu krásu může plně vychutnat. Právě v květnu je vaše zdraví lehce ohroženo případnými nepříjemnými projevy, mezi které patří zejména alergická rýma, kýchání a pálení očí. 
 
Vztahy
Váš vztah v květnu prožije jakousi malou renesanci. Svého partnera najednou uvidíte v novém světle a bez jakékoli další příčiny si uvědomíte, proč ho milujete a co vás pojí.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Krása
Jak se připravujete na léto? Kromě konzumace potravin bohatých na beta-karoten (například mrkve, meruněk, manga nebo řeřichy) je potřeba pleť celého těla i správně ošetřit. Skvělou službu vám v tomto směru udělá celotělový peeling, který vás zbaví odumřelých kožních buněk a rozjasní pokožku.
           
Zdraví
V květnu vás mohou pozlobit vlasy. Budou se zdát bez života a také po rozčesávání jich na hřebenu bude zůstávat víc než obvykle. Věnujte jim tedy zvýšenou péči a do jídelníčku zařaďte potraviny bohaté na vitaminy (A, B, E, biotin) a minerály (zinek, železo). Vyzkoušet můžete také některý z doplňků stravy, například MaxiVita Exclusive Vápník hořčík zinek forte+ (koupit v e-shopu).
 
Vztahy
Nechovejte se jako sobec. Všímejte si partnerových potřeb, a přestože je nijak zvlášť nekomentuje, udělejte mu radost svou pozorností. Potěšit ho můžete i nějakým dárkem, novou vůní, vstupenkami na koncert, čímkoli, o čem víte, že mu udělá radost.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Krása
Jaro nabízí mnoho možností a často bývá příležitostí ke změně. Dejte sbohem usedlosti, kupte si výrazný lak na nehty, novou barvu na vlasy, jiný odstín rtěnky… Otestujte si, v čem se budete cítit nejlépe. Svobodně a žensky. Zaujmout můžete třeba originální Schwarzkopf Live barvou na vlasy Urban Metallics Ruby Glaze (koupit v e-shopu).
 
Zdraví
V květnu se tu a tam mohou objevit potíže se spaním. Snažte se zpravidelnit dobu, kdy chodíte spát, stejně jako čas vstávání. Vyhněte se na noc těžkým jídlům, alkoholu a kávě. Naopak zařaďte pohyb, podvečerní procházku a bylinný čaj. Skvělé jsou například meduňka nebo kozlík. Dobře funguje i relaxační sprcha s vůní levandule, která má zklidňující účinky, ulevuje psychice, zmírňuje stres i deprese – vyzkoušejte ji v podobě Kneipp Sprchového gelu Levandulové snění (koupit v e-shopu) s přírodním složením.
 
Vztahy
Po každé bouřce přijde klid. Vzduch se pročistí a je v něm cítit nová svěží energie. Nebojte se konfliktních situací, jsou přirozené, a mnohdy dokonce přínosné. A nejednají-li účastníci ve velkém afektu, může zaznít ledasco, co potřebovalo ven.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Krása
Krásně upravené ruce jsou důležitým ženským atributem. Podobně jako upravené vlasy, slušivý účes a líčení přiměřené situaci. Není v této souvislosti čas na změnu? Z dlouhých vlasů udělat kratší, z nenalakovaných nehtů nalakované? Sebedůvěru vám dodá i vhodně zvolená barva laku, k létu se hodí třeba novinka Sally Hansen Pure v odstínu Sweet Berries, vybírat ale můžete z mnoha odstínů podle vaší chuti.
 
Zdraví
V květnu vás mohou potrápit častější bolesti hlavy. Sundejte nohu z plynu, víc odpočívejte a méně se stresujte. Lehce se to řekne, hůř dělá… Pomoci vám může i příroda, vyzkoušejte bylinky, vhodné jsou třeba vrbová kůra, máta peprná nebo andělika lékařská.
 
Vztahy
Květen si užijete v poklidné atmosféře a partnerském souznění. Nepátrejte po důvodech, proč vám partner přinesl květiny, nehledejte chyby tam, kde nejsou. Nasedněte na šťastnou vlnu a vychutnávejte si svou lásku plnými doušky.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Krása
O pleť se obvykle důsledně staráte, ale co rty? Jeden z ženských erotických symbolů si zaslouží minimálně stejnou péči jako zbytek obličeje. Kromě klasických balzámů vyzkoušejte i některý z peelingů na rty, budete překvapená, jak je díky této péči oživíte. Líbit by se vám mohl například Labello Wild Rose Pečující peeling na rty (koupit v e-shopu).
 
Zdraví
Tento měsíc se budou o slovo hlásit záda. Zamyslete se nad tím, v jaké pozici pracujete. Máte-li sedavé zaměstnání, sedíte správně? Nehrbíte se příliš? A jak často se protahujete? Důležita je i matrace, na které spíte, stejně jako držení těla při chůzi či běhu. 
 
Vztahy
Udělejte si s partnerem společný večer. Pošlete děti k babičce, uvařte společně něco dobrého. Otevřete lahev vína, vezměte album fotografií, pusťte si váš oblíbený film. Vzpomínejte na hezké chvíle a společně se těšte na další.

Připravil/a pro vás Lea Kotková ve spolupráci s expertem Lea Kotková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

3 komentářů k článku
Teta drogerie 3.května 2021
Dobrý den, děkujeme za upozornění.
Gabriela Sobotková 1.května 2021
U horoskopu blíženci a býk je stejné datum??
Gabriela Sobotková 1.května 2021
U horoskopu blíženci a býk je stejné datum??

Expert z článku

Lea Kotková
expertka na výklad karet a numerologii
"Nic není dobře nebo špatně, existují jen následky."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít