Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Testování: Tělové peelingy a scruby pro hebkou pokožku

Testování: Tělové peelingy a scruby pro hebkou pokožku

Testování: Tělové peelingy a scruby pro hebkou pokožku

20. června 2019 od Pavla Maříková

20. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Peelingy a nejrůznější scruby se většinou staly již běžnou součástí naší koupelny. My v redakci jsme se rozhodli některé z nich otestovat, a to především proto, že před blížícím se létem právě pravidelný peeling připraví pokožku pro dokonalé opálení. Jak testování dopadlo?

Mark Kávový peeling s kokosovou vůní

 Viola Hojstričová, koordinátorka redakce

Kávový peeling od slovenské značky Mark si svým čistým složením, lákavou vůní a nanášením rozhodně získal mou pozornost. Výrobce na zadní straně etikety zaručuje, že produkt pokožku hydratuje, zvláční a vyživí, a to i splnil. Už jak napovídá samotný název značky, tento produkt můžete nanést jak na tělo, tak na obličej. Tím se znovu zvyšuje jeho efektivita, což ocení každá žena, která se snaží rozumně limitovat své kosmetické zásoby. Musím podotknout, že na mou neopatrným opalováním vysušenou pokožku působil jako hotový balzám.

Vůně a textura: 90 %
Jelikož se jedná o čistě přírodní složení zrn kávy robusta, hnědého cukru, mořské soli, mandlového oleje, kokosového oleje a vitaminu E, nic jiného v něm neucítíte, a to je dobře. Jediný problém může být, že i když jsem zkoušela variantu s kokosem, ve vůni nebyl až tak patrný. Právě naopak, jako nejvýraznější složka stále dominovala vůně kávy.

Pocit při nanášení: 90 %
Jelikož jsou hlavní složkou zrnka kávy robusta, peeling je na nanášení drsnější, proto je při něm dobré zvolit jinou intenzitu nanášení na tělo a jinou na obličej. Na tělo není problém přitlačit, na obličej je však nutné své pohyby zjemnit.

Hebkost pokožky po použití: 100 %
Tento produkt si zamilujete. Nepřeháním. Ze všech dosavadních peelingů, které jsem vyzkoušela, můžu bez výčitek prohlásit, že Mark je kvalitativně někde úplně jinde. Pokožka byla po použití hydratovaná a vláčná, nemusela jsem už použít žádné tělové mléko. Na celém těle a obličeji jsem cítila jemňoučký olejový film bez pocitu mastnoty.

Celkové hodnocení: 5/5 bodů

Jana Osyková, content manager


Když se řekne jablko se skořicí, vybavím si zimní večery s horkým čajem a vonnou svíčkou. Podle popisu by měl hřejivý peeling – jablko se skořicí značky Dermacol potěšit vaše smysly a zbavit vás pocitu chladu a únavy, což se hodí nejen v zimě, ale například při jarní únavě. Proto jsem neváhala produkt vyzkoušet.

Vůně a textura: 90 %
Peeling slibuje hřejivou vůni jablka a skořice. Plná očekávání vánoční vůně jsem otevřela balení, ale byla jsem trochu zklamaná. Skořici jsem cítila minimálně. Dominantní vůní jsou jablka, ale i přesto je aroma příjemné – potěší smysly a pocitově opravdu zahřeje. Textura je hrubší, nicméně se velice dobře nanáší na tělo. U krémových peelingů se mi často stává, že mi odkápne mimo pokožku, avšak u tohoto produktu nepřijde ani zrnko cukru nazmar.

Pocit při nanášení: 80 %
Hlavní přísada, cukr, příjemně masíruje pokožku. Po chvíli nanášení vytváří na pokožce jemnou sametovou pěnu, jež vás zahalí do vůně jablek. Líbí se mi, že zrnka cukru se rozpustí až po delší době – za málo peněz hodně muziky – na celé tělo tedy vystačí menší množství produktu. Zklamáním pro mne bylo zjištění, že skořice se v produktu objevuje jen jako aroma. K prohřátí pokožky právě touto ingrediencí, jak jsem zvyklá například z domácích peelingů, tedy nedojde.

Hebkost pokožky po použití: 80 %
Pokožka byla ihned po použití jemná na dotek. Bohužel pokud máte suchou pokožku jako já, doporučuji nanést ještě trochu krému, protože pokožka byla později opět sušší, avšak bez jakéhokoliv nepříjemného pnutí či svědění.

Celkové hodnocení: 4/5 bodů

Eva Suchomelová, redaktorka a korektorka


Tělový peeling s obsahem 100% za studena lisovaného avokádového oleje neobsahuje parabeny a umělá barviva. Má neutrální pH. Olej v kombinaci s práškem z drcených meruňkových jader by měl podle výrobce zajistit jemné obroušení a následně hladší pokožku.

Vůně a textura: 100 %
Vůně se mi zalíbila na první přičichnutí, je taková jemně svěží, připomíná trochu okurku s citronovou trávou. Není protivně kyselá ani sladká a není ani nijak výrazně intenzivní. Překvapila mě textura – v průhledném gelu jsou jemná, drobounká zrníčka fialové barvy. Jsem zvyklá na hrubší cukrové scruby, takže jsem trochu nedůvěřovala tomu, že bude mít tenhle peeling nějaký větší obrušovací efekt. Ale díky své jemné textuře je rozhodně vhodný pro každého, kdo má citlivou pokožku nebo kdo s peelingy teprve začíná.

Pocit při nanášení: 60 %
Tohle záleží hodně na tom, co od scrubu očekáváte. Já čekala pocit obrušující se pokožky, kdy cítím mechanické působení tvrdých částeček přípravku. Ten se nedostavil, naopak jsem měla pocit, jako bych použila sprchový gel. Dokonce slabě pěnil, což způsobuje obsah SLS. Ale pro ty, kterým naopak trochu hrubší kousky v peelinzích vadí, je to asi naopak skvělá alternativa hrubých scrubů.

Hebkost pokožky po použití: 80 %
Jelikož jsem při použití necítila téměř žádné tření pokožky těmi pevnými částečkami, ani jsem nedoufala, že by se po použití dostavil jakýkoli efekt na povrchu kůže. A byla jsem překvapena! Pokožka byla lehce hladší a hebčí než před použitím. A k tomu krásně vyživená avokádovým olejem. Myslím, že na léto to bude výborná volba, až budu chtít pokožku vyhladit, ale nezbavit se hned svého opálení.

Celkové hodnocení: 4/5 bodů

Ručně vyráběný cukrový peeling je vhodný pro všechny typy pokožky, jemně odstraní odumřelé kožní buňky, pokožku vyhladí, hydratuje a díky arganovému oleji a jeho blahodárným účinkům na pleť zabraňuje předčasnému stárnutí a ztrátě vlhkosti. Osobně používám peeling poměrně často (zhruba obden) takže si dovolím říct, že jsem jich vyzkoušela celkem hodně - od levných variant až po ty luxusnější. Kvůli citlivé pokožce dávám přednost jemnější struktuře peelingů, proto mne tento produkt spíše zklamal. Kdo má rád scruby typu „vydrhni si tělo do krve“, tento produkt ho rozhodně bude bavit. Já ho při druhé aplikaci mohu doporučit maximálně na tvrdé paty. Výhodou produktu jsou přírodní ingredience, absence parabenů a sulfátů. Oproti klasickým peelingům má tento celkem neobvyklou pastovou konzistenci, kterou vnímám z úsporného hlediska spíše jako pozitivum.

Vůně a textura: 60 %
Jak už název napovídá, jedná se o tělový peeling, tedy nepředpokládá se jeho použití na obličej. To může někoho limitovat, ale není se čemu divit - jelikož hlavní složkou je krystalový cukr, konzistence produktu je dost hrubá a na obličej bych ho rozhodně nedoporučovala. Voní střídmě, nijak agresivně.

Pocit při nanášení: 80 %
Aplikace je běžná, díky přírodním ingrediencím (a cukru především) je peeling hrubší na pokožku a musí se s ním tedy zacházet velmi opatrně a netlačit. Příjemnou výhodou pasty je, že se dobře aplikuje a „nesype“ se mimo pokožku, ani po ní nestéká. Cukr se ve sprše rozpustí, a peeling tedy nezanechává žádné nečistoty.

Hebkost pokožky po použití: 80 %
Peeling zanechává po smytí na pokožce lehce mastný film, takže není nutné používat tělové mléko nebo olej. Můžu potvrdit, že toto funguje i u suchého typu pokožky. Po aplikaci je na dotek kůže příjemně jemná s pocitem hydratace.

Celkové hodnocení: 3/5 bodů

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít