Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 3 tipy na domácí tělový peeling

3 tipy na domácí tělový peeling

3 tipy na domácí tělový peeling

13. prosince 2021 od Helena Hladíková

13. prosince 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Toužíte po krásné, hebké a pevné pokožce? Tak dopřejte svému tělu pravidelný peeling. Pomůže vám v boji proti ochablé i pomerančové kůži, a navíc si ho zvládnete hravě připravit i doma. Vyzkoušejte to také!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Kávový peeling - na celulitidu a strie

Připravte si peeling s vůní kávy, která vám nejen zlepší náladu, ale ještě zlepší stav vaší pokožky. Kofein obsažený v kávových zrnech totiž vyrovnává pH pleti,  má protizánětlivé účinky, zlepšuje pružnost kožních vláken, čímž dokáže bojovat proti celulitidě  i striím. Bonus navíc? Kávové aroma stimuluje smysly, takže se pak budete cítit doslova nabitá energií.

domácí kávový peeling
  • 1/2 hrnku mleté ​​zrnkové kávy
  • 1/2 hrnku třtinového cukru (lze vynechat)
  • 1 hrnek olivového oleje (může být i kokosový, arganový apod.)
Ingredience znovu rozmíchejte všechny a směs naneste jemnými krouživými pohyby rovnoměrně po celém těle, masírujte několik minut a poté smyjte.

Tip redakce:
Přidat můžete i pár kapek éterického oleje, cukr vyměnit za himálajskou či mořskou sůl nebo přisypat špetku skořice , která podpoří prokrvující efekt peelingu. Pokud byste chtěli vyzkoušet kávový peeling hned, pak vyzkoušejte
Purity Vision Bio Kávový peeling (koupit v e-shopu), který zrychluje krevní oběh, zpevňuje a vypíná pokožku. 


2. Levandulový peeling - na spáleniny, ekzémy a vyrážky

Učarovala vám francouzská Provence? Tak si kousek této krásné země přeneste k sobě domů a připravte si peeling, který vás zahalí do nezaměnitelné vůně levandule. Tato rostlina je vhodná pro každý typ pokožky, její hojivé účinky pak ocení zejména ta problematická. Levandule regeneruje kožní buňky, omlazuje a pomůže při spáleninách, ekzémech či vyrážkách av neposlední řadě prospěje i vaší mysli, protože ji dokáže zklidnit a uvolnit z ní napětí.

levandule Ingredience znovu rozmíchejte všechny a směs naneste jemnými krouživými pohyby rovnoměrně po celém těle, masírujte několik minut a poté smyjte.

Tip redakce:
Peeling vylepšete přidáním několika lžiček najemno strouhaného kokosu.


3. Citronovo- medový peeling - pro sjednocení a zklidnění pleti

Kombinace medu a citronu nezabírá jen při nachlazení, je také báječným pomocníkem při péči o pokožku. Pokud se vám na zádech či v dekoltu často objevují štěňata a vřídky a pokožka je celkově spíše mastnější, sáhněte po účinné zbrani v podobě citronovo-medového peelingu. Citronová šťáva pomůže otevřít póry , zbavit vás nedokonalosti a nesjednoceného tónu pokožky. Med ji naopak zklidní a má výborné antibakteriální vlastnosti , takže se účinky citronu skvěle doplňuje.

přírodní ingredience k výrobě peelingu Smíchejte tekuté suroviny a pak postupně přidávejte cukr podle toho, jak hustý nebo řídký chcete peeling mít. Důkladně rozmíchejte a směs naneste jemnými krouživými pohyby rovnoměrně po celém těle, masírujte tak dlouho, jak bude příjemné, a poté vám to smějte.
 
Tip redakce:
Do peelingu můžete přidat hrst sušeného rozmarýnu nebo rozmarýnový éterický olej, aby byla nejzajímavější.

přírodní ingredience k výrobě peelingu

Tipy, jak na domácí peeling: 

  • Brusnou složku peelingu zajistí cukr nebo . Cukr můžete použít hnědý, melasu či třtinový. Sůl je ideálně jemně mletá z Mrtvého moře , himálajská či epsomská (hořká). Skvěle však poslouží i rozdrcené pecky broskví či meruněk nebo namleté ​​skořápky ořechů.
  • Jako olejový základ se pro své blahodárné účinky nejčastěji volí kokosový olej . Peelingovou směs navíc sám o sobě pěkně ovoní. Záleží ale především na tom, který druh oleje bude vaší kůži nejlépe vyhovovat.
  • Pokožku peelingem nikdy příliš nedřete ! Bohatě stačí jemné rozetření po kůži.
  • Při použití jakéhokoli peelingu s obsahem oleje dejte pozor, abyste ve sprše či ve vaně neuklouzly .

Tip redakce:
Tělový peeling vyrobený pěkně podomácku může být také skvělým dárkem pro vaše blízké.

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít