Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Minerály z Mrtvého moře: Zázrak pro vaši pleť a vlasy

Minerály z Mrtvého moře: Zázrak pro vaši pleť a vlasy

Minerály z Mrtvého moře: Zázrak pro vaši pleť a vlasy

1. září 2017 od Lucie Kubíková

1. září 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Alena Marková

Mrtvé moře má řadu nej. Je nejníže položeným odkrytým místem na zemském povrchu, patří mezi nejslanější jezera na světě a z jeho vody a bahna se vyrábí kosmetika, která je skvělá pro pokožku celého těla i vlasy.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Voda v Mrtvém moři je až desetkrát slanější než například v moři Středozemním. Nedokážou v ní přežít žádní živočichové, lidem ale naopak prospívá, což bylo známo už ve starověku. Římané i Izraelité na jeho březích budovali lázně a využívali jak vodu, tak bahno k relaxaci i léčbě. Říká se, že i král Herodes na jeho březích rád pobýval. Vy ale nemusíte kupovat letenky a platit hotely. Jeho blahodárné účinky můžete využít i doma díky kosmetice s přídavkem soli nebo bahna.


Unikátní kombinace minerálů

„Voda Mrtvého moře obsahuje 21 minerálů a stopových prvků, 12 z nich nenajdete v žádném jiném moři a některé z nich jsou uznávané a vysoce ceněné pro přínos pocitů uvolnění, vyživování pleti, aktivaci oběhového systému a zmírnění revmatických potíží a metabolických poruch,“ vysvětluje kosmetička Alena Marková ze Salonu Tizian v Pardubicích.

Ještě silnější účinky než voda má černé bahno, které se nachází na dně. Vypadá možná nevábně, ale pomáhá lidem s revmatem, ekzémy, akné, lupénkou a dalšími nemocemi. Využití má i pro zdraví: díky vysokému obsahu minerálů obnovuje buněčný metabolismus a regeneruje buněčnou strukturu pokožky. Může proto pomoct i v boji proti vráskám a ztrátě vlhkosti v pokožce.

Minerály z Mrtvého moře: zázrak pro vaši pleť a vlasy


Minerály, které léčí a pomáhají

Začít můžete mýdlem. Mýdla obecně sice kůži vysušují, výrobci ale kombinují bahno se zvláčňujícími oleji, takže po použití je pokožka pročištěná a zklidněná, ovšem nikoliv vysušená. Přísady z Mrtvého moře – sůl i bahno – se přidávají také do různé koupelové kosmetiky, ať jsou to peelingy nebo sprchové gely. Všechny tyto produkty vám prokrví, vyčistí a revitalizují pokožku.

„Chcete se trochu rozmazlit, uvolnit a zrelaxovat? Pak sáhněte po koupelové soli z Mrtvého moře, nasypte ji do vany a užijte si dvacet minut jenom pro sebe,“ radí Alena Marková. Zvolit můžete třeba SEACARE přírodní minerální sůl z Mrtvého moře, která obsahuje čistou sůl, prakticky nadávkovanou do sáčků.

„Pokud vás bolí klouby, zkuste tělový zábal z bahna. Pomáhá při revmatismu, artritidě, usnadňuje hojení pooperačních stavů, ran a jizev,“ vysvětluje Alena Marková.

Minerály z Mrtvého moře: zázrak pro vaši pleť a vlasy


Krásnější s kosmetikou z Mrtvého moře

Bahno plné minerálů ale pomáhá i ke krásnější, vypjaté a mladistvé pokožce. Zkuste třeba některou z masek s bahnem a přídavkem olejů a vitaminů, které revitalizují pleť a uvolňují ucpané póry. Čisticí a pečující účinky se projeví již po několika aplikacích

Minerály z Mrtvého moře se přidávají do pečujících krémů, sér nebo gelů. V kombinaci s dalšími aktivními přísadami, jako je například aloe vera, bambucké máslo nebo vitaminy C a E, se tu nejlépe uplatní jejich schopnost bojovat proti tvorbě vrásek a dalším projevům stárnutí pokožky.

„K dispozici jsou nejen výživné, hydratační krémy, účinná séra a masky, ale i mléka a másla, kterými se mohou ženy rozmazlovat. Pokožka je po nich hebká, vyživená a jemně provoněná. Jsem v oboru, kde se setkávám s velkým množstvím kosmetických i masérských přípravků, a mám sama intolerantní, citlivou pleť, se kterou se dnes potýká mnoho žen, ale s kosmetikou z Mrtvého moře jsem nikdy nezažila pálení, svědění nebo alergické reakce. Používám ji u svých klientů už několik let​," dodává odbornice.

Minerály z Mrtvého moře: zázrak pro vaši pleť a vlasy


Mrtvé moře svědčí i vlasům

Seboroický ekzém, lupénka a jiná poškození pokožky dokážou lidem pořádně znepříjemnit život a ani esteticky nepůsobí zrovna dobře. Stejně tak umějí pozlobit i mastné nebo chemickými zásahy poškozené a zeslabené vlasy. Šampony, kondicionéry, séra a masky s minerály z Mrtvého moře dokážou vlasové pokožce ulevit od svědění a napětí a vlasům  navrátí vlhkost a pevnost.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Alena Marková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Alena Marková
Masérka, kosmetička a stylistka
50
"Úsměv nic nestojí a přitom je všem tak drahý."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít