Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 nejčastějších chyb v péči o pleť i tělo

5 nejčastějších chyb v péči o pleť i tělo

5 nejčastějších chyb v péči o pleť i tělo

7. září 2020 od Lucie Ulmanová

7. září 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Snažíme se o sebe starat co nejlépe, ale stejně někdy nevědomky děláme chyby, které stav pokožky zhoršují. Které to jsou?
Skoncujte s prohřešky v péči o pokožku těla. I malé nevědomé hříchy mohou být příčinou velkých problémů. A čeho se možná dopouštíte?


1. Používáte příliš mnoho krému 

Méně je někdy více. Pravidelná a poctivá péče o pokožku je důležitá, ale stejně zodpovědně si musíte vybírat i správné produkty a používat je přiměřeně. Pokud nanášíte příliš mnoho krému nebo krémy často střídáte, na mastnější pleti se mohou začít vytvářet nevzhledné flíčky, na suché pleti to podpoří vznik a prohlubování vrásek.
peeling ve sprše
Dávejte přednost jednomu kvalitnímu krému, který zvládá víc věcí najednou a který například:
  • obsahuje vitamin C,
  • protivráskovou formuli jako třeba retinol,
  • vyrovnává tón pleti,
  • chrání před slunečním zářením.
Vhodný je například NIVEA Q10 Power Zpevňující denní krém proti vráskám OF 15 (koupit v e-shopu).

2. Čistíte si pleť neumytými prsty 

Bakterií, které už máte na pokožce, se možná zbavíte, ale zároveň si na ni nanesete jiné, které už máte právě na rukou. Vhodné je čistit si pleť ihned po sprchování. A důvod?
  • Bude umytá,
  • zbavená bakterií
  • a otevřenější veškeré péči.

3. Holíte si nohy ve spěchu 

Že si potřebujete oholit nohy a času není nazbyt? Abyste předešla zbytečnému podráždění kůže na nohou, které navíc nevypadá dobře, doporučujeme zbavit se chloupků během večerní koupele nebo ve sprše. Nikdy se však neholte nasucho bez vrstvy pěny nebo holicího krému. Pokud vám dojde, použijte sprchový gel nebo třeba vlasový kondicionér. K jemnému oholení použijte dvoubřitvý Ameté Jednorázový holicí strojek Lady (koupit v e-shopu).
žena si holí nohy

4. Nesprávně používáte peeling 

Snažíte se pro své tělo a pleť udělat to nejlepší? Vybírejte peeling podle toho, jaký typ pokožky máte. Existuje několik typů tělových peelingů a důležité je, jakým způsobem a jak často je používáte:
žena si maže ruce

5. Zapomínáte na ruce a nohy 

Když se staráte o nehty, nezapomeňte na kůžičku kolem nich. Vždy ji mírně stlačte dřevěnou tyčinkou a následně promažte krémem. Nikdy ji nestříhejte. V případě suchých rukou používejte krém na ruce. Pečujte také o svá chodidla, zbavte je ztvrdlé kůže pomocí domácí pedikúry. Odmočte si nohy a zrohovatělou kůži odstraňte pemzou. A nezapomeňte je na závěr pořádně promazat krémem na nohy. Suchou a šupinatou pokožku na chodidlech opatrně odlupuje Scholl Peelingová rotační hlavice Velvet Smooth (koupit v e-shopu).

TIP: Široký výběr produktů vhodných k péči o pleť a pokožku celého těla najdete na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít