Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Hebká chodidla snadno a rychle!

Hebká chodidla snadno a rychle!

Hebká chodidla snadno a rychle!

21. dubna 2020 od Lucie Ulmanová

21. dubna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

První sandálky volají po poctivé pedikúře. Opomeňte nehty a laky, zaměřte se spíš na rozpraskané paty a vysušenou kůži. Ta dává na první pohled vědět, jak se o sebe staráte. Péče o chodidla nemusí být žádná věda.

Co chodidla potřebují?

  • změkčit
  • obrousit
  • zregenerovat
  • ochránit
 
Začněte proto tím, že si ztvrdlé paty necháte odmočit v lavorku s teplou vodou nebo si vlezete do vany a užijete si koupel. Přidejte dávku mořské soli, například Seacare Přírodní minerální koupelovou sůl (koupit v e-shopu), a výživný olejíček, třeba zklidňující levandulový nebo heřmánkový. Po osušení chodidel pokračujte seškrabáním ztvrdlé kůže.
nohy a pemza
Zatímco někteří se ohání skalpelem, jiní sáhnou po škrabkách či pemze jako třeba Q-Clean Pemze (koupit v e-shopu). Pro odstranění šupinaté pokožky na nohou je vhodný také Scholl Elektrický pilník na chodidla a extra drsná rotační hlavice Velvet Smooth (koupit v e-shopu). S vybraným pomocníkem obruste zatvrdlou kůži na chodidlech. Odumřelá kůže na patách volá po odstranění alespoň jednou týdně!

„Co dům dal“

Poté nohy projeďte peelingem. Toho na obličej je škoda, navíc je příliš jemný, raději zvolte tělový nebo speciální na nohy. Zkuste třeba pečující Dove Tělový peeling Makadamové ořechy a rýžové mléko (koupit v e-shopu). Můžete použít koupený, ale stejně dobře vám poslouží suroviny „co dům dal“. My doporučujeme tuto verzi: třtinový cukr s kávou (hrubě mletou) nebo vysušenou kávovou sedlinu lehce zvlhčené pomerančovou šťávou. Připomene vám to vánoční arabesky! Touhle směsí pak promasírujte nohy, odstraňte tím i poslední odumřelé kožní buňky. Zajeďte i mezi prsty a zvláštní péči věnujte také okolí nehtů. Případné zabarvení pak zmizí pod vodou. Nohy si osprchujte, důkladně osušte a pokračujte hydratací. Před nanesením hydratačního krému nohy ještě „dočistěte“ Scholl Peelingovou rotační hlavicí Velvet Smooth (koupit v e-shopu). Následně nohy zvláčněte výživným krémem nebo olejíčkem, prosté vtírání doprovodí příjemná masáž.

scrub na nohách

Zkuste měsíčkovou mast

Velice univerzálním krémem na téměř celé tělo je měsíčková mast. Proto ji s radostí neváháme použít i na chodidla (i kvůli antiseptickým a hojivým účinkům jednotlivých ingrediencí). Vhodná je například Bione Cosmetics Kosmetická toaletní vazelína měsíček (koupit v e-shopu).

Ale můžete si ji vyrobit i sami:

  • Použijte 150 g sádla a hrst sušeného měsíčku, společně povařte na lehce probublávajícím ohni asi 30 minut a nechte do druhého dne odstát.
  • Pak znovu rozpusťte, bylinky sceďte a přidejte 20 g včelího vosku, případně pár kapek Tea Tree olejíčku.
  • Nalijte do kelímku a používejte buď každý den, nebo příležitostně - v silné vrstvě pod tlustými ponožkami po celou noc.
aplikace krému na nohy

Právě podobná dávka výživy chodidlům svědčí, funguje jako maska. Ponožky volte 100% bavlněné. Jakmile si nohy natřete, už nikam nechoďte a jděte spát (nebo si zapněte na pár hodin televizi či vezměte knížku). Někteří provádějí ještě mezivrstvu v podobě igelitového sáčku, kterým nohy zabalí, a pak teprve oblečou do ponožky. Hebká chodidla budete mít v obou případech!

Tip redakce:
Vyzkoušejte třeba ponožkovou masku
 7th Heaven Změkčující maska na nohy Soften Sock Masque (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít